Dodaj do ulubionych

drażliwy temat

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 18:08
od razu zaznaczam że jak ktoś ma ochotę sobie kpić to do widzenia......

mam problem natury wstydliwej, mianowicie czasem gdy oddaję stolca mam krwawe ślady na papierze toaletowym. nie jest to częste ale zdarza się. czy mam się niepokoić i czym? dodam , ze stolec przy tych plamieniach jest twardy i chyba to powoduje podrażnienie. czy komuś się zdarzyło?

przepraszam jeśli kogoś uraziłamsad
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: drażliwy temat IP: *.tpnets.com 22.12.04, 20:11
      Vera to co napisałaś na początku i końcu niestety oddaje atmosferę tego
      forum: kpiny , ośmieszanie , "noszenie kaganka ", poprawianie błędów, a
      wszystko w stylu " ja mądra wiem , a ty głupia nie wiesz , wstydź się" ,
      zupełnie jakby to było forum dla ekspertów .
      Teraz twój problem , przypuszczam ,że masz żylaki odbytu , które krwawią , ale
      ta krew może też być z jelita ,jedyna pewna odpowiedź to ta od lekarza
      proktologa lub gastrologa , więc idź się zbadaj .Pzdr .M
      • Gość: vera Re: drażliwy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:20
        hmm , przy żylakach krwawienie pojawia się sporadycznie? Ja nie mam go za
        każdym razem...
    • joisana Re: drażliwy temat 22.12.04, 20:30
      Tu nie ma nic do wstydu, ani tym bardziej urażania. Problem dotyczy bardzo
      wielu osób, ale niestety unikają lekarzy jak ognia, podejrzewam, że ze wstydu
      właśnie. Przedmówczyni trochę Cię nastraszyła, to oczywiście mogą być żylaki,
      ale wcale nie muszą. Ja np. od czasu do czsau tak mam, jak mi się rozpanoszy
      grzybica, a wtedy błony śluzowe są zcieniałe i łatwo pękają. Bez grzybka też
      tak może być, raz podrażniona śluzówka, nie ma okazji się zagoić, bo miejsce
      jakby nie było narażone na obcieranie i bakterie. Najlepiej przełamać strach i
      udać się na wizytę do lekarza, może na początek rodzinny przepisze jakieś
      czopeczki, mazidło i dopiero jak nie pomoże to proktolog. Do tego drugiego i
      tak się długo czeka na wizytę to zdążysz przetestować specyfiki od lekarza 1
      kontaktu. Przyda się też zmiana diety, aby nie dopuszczać do zaparć i b.
      twardych st.. Życzę poprawy zdrówka.
      • wiki24 Re: drażliwy temat 22.12.04, 21:06
        to moga byc hemoroidy.Jesli czesto masz zatwardzenia i masz hemoroidy pojawia
        sie krwawienie z tych hemoroidów.
        • Gość: vera Re: drażliwy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:29
          nie zauważyłam hemoroidów , chyba zacznę wcinać suszone sliwki... poczekam jeszcze jak mi nie przejdzie to lece do doktora brrrrr. mojej koleżanki mama umarła na raka odbytu. wiec same się domyślcie co mi do glowy przychodzi
          • Gość: @ Re: drażliwy temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:33
            Zmień dietę ,nie dopuszczaj do zaparć suszone śliwki bardzo dobrze staraj się
            wypijać dwa litry płynu pod każdą postacią ,mam na myśli
            herbata,kawa,żiółka,soki,woda,co lubisz ale razem ok dwa litry.
            • myszz Re: drażliwy temat 22.12.04, 22:13
              Kawa+herbata+pół mineralki gazowanej sad literek wychodzi w porywach 1.5 l więcej nie dam rady.
              Cos jednak muszę z tym zrobić, bo nie jest dobrze ...

dziękuje dziewczyny na "nakierowanie".
              pozdr.
              • myszz Re: drażliwy temat 22.12.04, 22:14
                sad no i się wydało ...
            • lilith76 Re: drażliwy temat 23.12.04, 09:46
              kawy nie dolicza się do bilansu płynów! niektórzy nie doliczają nawet czarnej herbaty, a jedynie wodę i soki, ale bez przesady.
              ja wypijam jakieś 2 litry - woda + zielona herbata, ale nie doliczam do tego kawy bezkofeinowej.
              • myszz Re: drażliwy temat 23.12.04, 10:55
                ale ja tyle nie dam rady wypićsad nie doliczając kawy to ja pije tyle co nicsad

wiecie coś nt.czerwonej herbaty? czy ona jest skierowana dla osob
                odchudzających się jedynie? czy warto ją pić?
                • lilith76 Re: drażliwy temat 23.12.04, 12:15
                  rzeczywiście, wodę dostarcza się także w produktach spożywczych i nie chodzi tylko o zupę. kiedyś podliczano mi bilans kaloryczny, wody i wyszło, że w jedzeniu (kanapki, ryż, mięso, sałatki) dostarczyłam prawie litr.

picie płynów, to także nawyk - ja brałam co kilka minut po łyku wody i weszło mi to w krew. sama kawa nie jest najzdrowsza i jeżeli przeważa wśród twojego picia to nie jest zdrowe.
                  • Gość: myszz Re: drażliwy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:26
                    nie , nie przewaza, piję max dwie, a czasem nawet nie, czasem po kawie serce bije mi jak szalone
                    • lilith76 Re: drażliwy temat 23.12.04, 14:00
                      ja zrezygnowałam z kawy z powodu skoków ciśnienia i w naiwnej walce z cellulitem, ale psychicznie tęskniłam za jej smakiem. przerzuciłam się na bezkofeinową i jest dobrze. skoro tobie serce bije po kawie może też częściej zastępuj bezkofeinową.
                      • Gość: myszz Re: drażliwy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 14:07
                        a z jakiej firmy kupujesz? mam dość experymentów i chętnie pójde na łatwizne.
                        chociaż ta śmietankowa ze świata kawy /kofeinowa/ jest po prostu cudowna smile
                        • lilith76 Re: drażliwy temat 23.12.04, 14:37
                          zwyczajną "Jacobs" rozpuszczalną smile
              • joisana Re: drażliwy temat 23.12.04, 11:31
                Doliczać można nawet zupę, ale lepiei zastąpić kawę i cz. herbatę zdrowszymi
                sokami gł.warzywnymi ale i owocowymi.
                • Gość: myszz Re: drażliwy temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:33
                  harbatki lubię różne: zielone, białą, earl grey, ostatnio goździkowąsmile ale
                  soczki odpadają, te owocowe, nie cierpie , dla mnie są za słodkie. jedyny sok
                  to pomidorowy. coca cola tylko w drinku , najbardziej smakuje mi mineralka ale
                  ile można tego wypicsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka