bijata 09.01.05, 18:26 jak długo boli macica po cesarskim cięciu? Wiem, że boli w trakcie karmienia. Mnie jednak boli cały czas, a minęło już 2 tygodnie od operacji. Napiszcie, czy was też bolało i czy brałyście jakieś środki przeiwbólowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: ból po cesarce 09.01.05, 18:40 To jeszcze bardzo krótko. Każda kobieta znosi sam zabieg jak i dochodzenie do siebie inaczej. Są takie co po okresie połogu mogą normalnie ćwiczyć i prowadzić życie jak sprzed ciąży, są tez nieszczęśnice (do których i ja należę ) które odczuwaja dolegliwości nawet kilka lat po cc. Przyjmuje się, że po 6 miesiącach wszystko jest już ostatecznie zagojone i nie powinno nic dolegać. Ale to przychodzi stopniowo i z miesiąca na miesiąc jest lepiej. Jeśli tylko nie masz nadmiernego krwawienia i gorączki, to zapewne nic Ci nie jest, jeśli jednak cokolwiek Cię niepokoi lub ulegnie gwałtownej zmianie odwiedź lekarza- od tego jest. Środki przeciwbólowe możesz oczywiście zażywać, są takie które nie przeszkadzają w karmieniu dziecka, najlepiej poradzić się lekarza w tej kwestii. Cierpliwości i poprawy życzę . Odpowiedz Link Zgłoś