16.01.05, 17:24
Mam problem, poniewaz juz od ponad 2 tyg mam krwawienie. Wiem ze powinnam isc
do lekarza ale mam blokade.Z mojego wywiadu wiem ze bede musiala poddac sie
lyzeczkowaniu, czego sie tak bardzo boje, ze mnie to o paralizuje. Czy
mozecie sie podzielic ze mna wrazeniami z takiego zabiegu? Czy jest on
bezpieczny? Czy potrzebne jest znieczulenie i jakie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: zabieg IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:30
      ogólnie nic strasznego. Zabieg trwa ok.15 min,w płytkim znieczuleniu ogólnym.
      Po paru godzinkach wychodzi się do domu. Nie można współżyć ok. 4 tyg, przez
      parę dni po zabiegu można plamić. Powodzenia
    • ninax Re: zabieg 16.01.05, 17:31
      Ja mialam ten problem jak mialam 18 lat i z tego powodu pierwszy raz poszlam do
      ginekologa. Baba w przychodni odeslala mnie do szpitala i powiedziala ze trzeba
      zrobic wylyczeczkowanie. Balam sie okrutnie, bo badanie ginekologiczne mnie
      bolalo i nie wyobrazalam sobie jak ja to przezyje. W szpitalu lekarz zbadal
      mnie i zrobil usg brzuszne. Zapisal mi tabletki hormonolne i problem sie
      skonczyl. Zadnego zabiegu nie mialam (chyba ze dziwicom tego nie robia, ale
      lekarka w przychodni nie widziala problemu).
    • Gość: ja2 Re: zabieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:33
      a po co sie robi takie lyzeczkowanie??
    • jagandra Re: zabieg 16.01.05, 20:30
      U mnie było tak, jak u Ninax, ale nie byłam już dziewicą. Ginekolożka dała mi
      skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie, a tam mnie opieprzyli, że nie miałam
      robionego USG ani testu ciążowego (jakbym to ja była lekarką, która powinna o
      tym wiedzieć!!!). Zrobili mi od razu test ciążowy, wyszedł wątpliwie, więc mnie
      zatrzymali w szpitalu, bo podejrzewali jakieś przedłużające się poronienie.
      Kolejny test wyszedł już negatywnie, USG dopochwowe też nie wykazało nic
      niepokojącego. Ginekolog zapisał mi tabletki hormonalne (antykoncepcyjne) i
      krwawienie się skończyło.
      Może u Ciebie też wcale nie jest konieczny zabieg?
      Pozdrówki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka