Gość: karola IP: *.devs.futuro.pl 19.01.05, 13:47 Mam pytanko: czy mimo prawidłowej cyto mogę mieć infekcję bakteryjną (podejrzewam ją, ponieważ mam biało-zółte upławy, a ginekolog wykluczył grzybicę) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blablatka Re: Infekcje bakteryjne 19.01.05, 14:10 Najlepiej wykonać "badanie bakteriologiczne wymazu z pochwy" tak to się dokładnie nazywa, ponieważ cyto ma trochę inny charakter, a ewentualne bakterie i antybiogram ukaże właśnie bad. bakteriologiczne, cyto może być w granicach normy a mimo wszystko zostaną uwidocznione bakterie w wymazie, więc wg. mnie powinnaś zrobić wymaz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Infekcje bakteryjne IP: *.devs.futuro.pl 19.01.05, 14:13 Dzięki - miałam robione badanie na czytość - gzrybicy nie mam, ale nie wiem, czy takie badanie wykaże ewentualne zakażenie bakteryjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magunka Re: Infekcje bakteryjne IP: 80.48.249.* 19.01.05, 18:06 a swedzi cie lub piecze? bo byc moze to twoj naturalny sluz on jak zasycha na bieliznie to zmienia barwe na zlota i moze przez to tak interpretujesz jego kolor Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: Infekcje bakteryjne 19.01.05, 21:44 A u mnie na wyniku cytologii kiedyś było napisane,że mam II grupę i komentarz,że jest stan zapalny należy się zgłosić do lekarza i po leczeniu ponownie zrobić cytologię, poszłam do lekarza a on mi powiedział że jak nie mam dolegliwości to nie będziemy nic robić , oni czasami tak piszą -tak to skwitował, teraz ( po roku ) robiłam cytologię i wyszła grupa II i komentarz:ASCUS.Liczne powiększone wolne jądra komórkowe.Badanie kontrolne za 3 m-ce.Swiadczy to o stanie zapalnym i rzeczywiście zrobiłam biocenozę i wyszło że mam Enterococcus faecalis.TAk więc u nas piszą coś więcej poza wynikiem cytologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś