Dodaj do ulubionych

PIGUŁKI A MIESIĄCZKA.

IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.05, 10:56
Mam baaaaardzo bolesne miesiączki. Leki przeciwbólowe niewiele pomagają.
Kiedy brałam przez jakiś czas pigulki bólu nie było wogóle lub był bardzo
mały. Zastanawiam się nad braniem pigułek aby zmniejszyć ból oraz cały zespół
napięcia. Czy jest to jakiś sposób? Czy któraś z Was też tak robi?
Obserwuj wątek
    • heather_morris Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. 22.01.05, 11:36
      Jakis sposob to jest. Pamietaj tylko, ze jak bierzesz pigulki nie masz
      miesiaczki tylko krwawienie z odstawienia i dlatego cie nie boli. Pigulki maja
      szereg przeciwskazan i mozliwych skutkow ubocznych tak wiec rozwaz wszystkie
      zalety i wady zanim podejmiesz taka decyzje... Ja ich raczej nie polecam jako
      leku na bol miesiaczkowy. Co innego gdybys tez potrzebowala antykoncepcji,
      wowczas zalety moga przewazyc ryzyko. Poza tym warto byloby odkryc przyczyne
      tak bolesnych miesiaczek (moze endometrioza? lub tylozgiecie macicy?), a nie
      tylko maskowac pigulkami te bole.

Pozdrowionka
    • tynka-123 Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. 22.01.05, 11:56
      Oprócz zlikwidowania bólu pigułki brałabym tez ze względu na antykoncepcje. Na
      razie stosuję inne metody. Dziekuję za odpowiedż.
      • Gość: ewarysta Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 19:40
        czy po używaniu pigułek, np. cilest nie potrzeba żadnych innych zabezpieczeńczy
        mozna odbyć pełny stosunek z wytryskiem do srodka? Nie zajdę w ciążę?
        • Gość: NINA Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:41
          JA BIORE TABLETKI(NAJPIERW DIANE,TERZA NOVYNETTE) OD PONAD POŁ ROKU.ALE ZAUFAC IM CAŁKOWICIE SIE BOJE IM ZAUFAC.DLATEGO DODATKOWO STOSUJEMY PREZERWATYWY-JEST TO NIBY NIEPOTRZEBNE I I NIEZBYT PRZYJEMNE W UZYCIU ALE DOPIERO ZACZEŁAM STUDIA I BOJE SIE BARDZO WPADKI.CHOCIAZ KUSI BARDZO ZEBY ZREZYGNOWAC Z GUMEK NA RAZIE SIE MECZYMY sad.
          A WY UFACIE TABLETKĄ ZUPEŁNIE??
          • jop Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. 24.01.05, 20:43
            1. Nie drzyj się (=wyłącz CapsLock).
            2. Bądź chlujna i ortograficzna (tabletkom, nie tabletk_ą_).
            • Gość: Nina Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:11
              Po to sie wchodzi na forum żeby odpowiadać na pytania i udzielać porad a nie czepiać sie pisowni.
    • tynka-123 Re: PIGUŁKI A MIESIĄCZKA. 22.01.05, 11:57
      To ja zadałam pytanie. Podpisałam sie inaczej bo miałam problemy z
      zalogowaniwaniem się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka