Dodaj do ulubionych

NADZERKA-CO TO JEST?

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.01.05, 14:55
własnie wróciłam od ginekologa, mowi ze mam krwawiącom nadzerke, czytalam
kilka postów tu o nadzerce ale wy juz piszecie o jakims jej wymrazaniu czy
wypalaniu a ja nawet niewiem do konca co to jest, czym grozi>na jakim etapie
ma juz byc wypalana? czy to moze prowadzic do raka?ginekolog n arazie nic mi
nie mowi bo skierowala mnie najpierw na cytologie,zawiodalm samom siebie
strasznie od WIELU lat mam okrone wyczuwalne,uplawy, bolesne miesiaczki i w
polowie cyklu bol chyab jajnikow taki ze musze na lekach funkcjonowaci chodze
na kolanach jednak jak połtora roku temu bylam u ginekologa innego nie wykryl
zadnej nadzerki sad
czy to raczej czeste schorzenie?czy poważne?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: NADZERKA-CO TO JEST? 26.01.05, 15:13
      litości...
      wpisz do wyszukiwarki i znajdziesz wszystkie informacje
      np.
      www.kobietaintymna.republika.pl/zdrowie/nadzerka.html
      a na razie rób, co każe ginekolog i odwiedzaj go częściej (czczególnie, gdy
      masz "od WIELU lat okrone wyczuwalne,uplawy"

• Gość: Magdalena Re: NADZERKA-CO TO JEST? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.01.05, 23:30
        a czy jest ktos kto mial juz taki stan pzredrakowy lub rakowy?sad czy udalo mu
        sie wyleczyc ?
    • Gość: Olga Re: NADZERKA-CO TO JEST? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 12:29
      Co to jest nadzerka to wyczytasz na stronie do ktorej juz podano ci link. Ja
      rowniez mialam dosyc duza krwawiaca nadzerke. Moge sie z toba podzielic swoimi
      wrazeniami bo jestem juz po kriokoagulacji czyli tzw. zamrazaniu nadzerki. Sam
      zabieg troszke boli ale ogolnie jest do zniesienia. Proponuje lyknac wczesniej
      jakis srodek przeciwbolowy, co z reszta zalecila mi moja pani ginekolog. Zabieg
      trwal ok 15 min. Do domu wrocilam o wlasnych silach i tramwajem wiec chyba nie
      bylo tak zle smile Jedynym problemem sa wodne uplawy a wlasciwie to woda, ktora
      leje sie obficie przez ok 3 tyg od zabiegu. Przez ok miesiac nie mozna sie
      wylegiwac w wannie pelnej wody i wspolzyc. Dozwolone sa tylko prysznice. Po 3
      miesiacach powinno sie zrobic cytologie potwierdzajaca wyleczenie. Dla pewnosci
      potwierdz diagnoze u innego lekarza zebys nie trafila na jakiegos naciagacza.
      Powodzenia
      • Gość: Magdalena Re: NADZERKA-CO TO JEST? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.01.05, 18:00
        a czy sa przypadki nadżerki niedającej sie wyleczyc?czy mozeci emnie pocieszyc
        ze bede życ?kiedy to juz jest rak?Przez ta nadzerke ktora wiem ze juz mam 2
        lata bo mialam wszytskie jej objawy a niezbadalam sie a nieiwem ile wiecej ja
        mam caly świat obrócił mi sie do góry nogami, nie moge spac, placze boje sie :
        (chyba powinnam odiwedzic forum o depresjisad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka