Dodaj do ulubionych

PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ??

IP: 81.219.113.* 11.02.05, 07:57
Po jakim okresie od zaplodnienia zaczyna mdlic??przed spodziewana miesiaczka
czy raczej pozniej?? dziekuje za wszystkie odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: till Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:53
      Nie zawsze mdli. W pierwszej ciąży owszem odczuwałam to nim jeszcze
      zorientowałm się, że jestwm w ciązy. Było to ok. 4 tyg. sporadycznie 1-2 razy.
      Potem oczywiście częściej. Bez dalszych konsekwencji. W drugiej ciąży nie
      miałam tego.
      Mdli najczęściej z powodu intensywnych zapachów, np. gotująca się kapusta,
      grzyby, ryba. Mnie przeszkadzał też widok, np. jajecznicy, bo takie to wszystko
      tam było skłębione...
      Przed wstaniem z łóżka trzeba zawsze coś zjeść, np. herbatniczka, sucharka. To
      naprawdę pomaga. Trzeba też unikać zapachów, których sie wtedy nie toleruje.

• luna333 Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? 11.02.05, 09:43
        podobno zaczyna mdlić już około 5tc-7tc licząc od daty ostatniej miesiączki - a
        mnie nie mdliło ani w 5 ani w 6 więc pomyślałam że może w 7? a mdłości nie
        pojawiły się wogóle smile
    • very_martini Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? 11.02.05, 10:23
      Hania, obecność mdłości lub ich brak nie jest dobrym sposobem na stwierdzenie
      ciąży, bo podejrzewam, że o to Ci chodzi.
      Zrób test i się nie strsuj.

16%VOL
      22%VAT

takie tam... forum homeopatia
    • Gość: aga Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? IP: *.wios.lublin.pl 15.02.05, 12:55
      W pierwszej ciąży zaczęło mnie mdlić w 3 tyg. , po południu, wymiotowałam puki
      nie zasnęłam do 14 tyg. W drugiej też ok. 3 tyg. od zapłodnienia, w zasadzie
      dlatego pomyślałam że chyba się udało. i ten sam scenariusz, tylko do 17 tyg. i
      nie rano a od południa. lepiej nie mieć mdłości. Ale to zależy chyba od
      psychiki. Nastaw się pozytywnie, może wogóle nie będziesz miała.
    • Gość: Aga Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:33
      Nie zawsze mdłości są wynikiem ciąży.W moim przypadku były skutkiem źle dobranych tabletek anty.
      • Gość: m_ do AGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:43
        Aga, a te mdłości miałaś w przeciągu kilku godzin od wzięcia tabletki, czy może
        nie było reguły i miałaś je o dowolnych porach?
        • anna_deszczowa Re: do AGI 15.02.05, 15:20
          z tego co wiem to gdzies okolo 5-6 tygodnia od ostatniego okresu. pozdr.
    • Gość: Aga Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:51
      Te mdłosci pojawiły sie przy 3 opakowaniu.Tabletki zawsze brałam wieczorem-i rzeczywiscie po jakims czasie od wziecia zaczynało mnie mdlic.Ale oprócz tego od rana,prawie przez cały dzien,nie wspominajac o ostrych zapachach i dusznych pomieszczeniach,bo wtedy mdliło jeszcze gorzej.W ciąży nie byłam na pewno!
      • Gość: m_ do Agi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:22
        I co się okazało, że miałaś za silne tabletki może?... Ja biorę Microgynon a
        one mają sporo hormonów - myślisz że mogą być za ciężkie i stąd te mdłości?
        Bo mdłości można jakoś uzasadnić jeśli pojawiają się wkrótce po wzięciu
        tabletki (ja też biorę wieczorem i po 5 godzinach mdłości mnie czasem wręcz
        budzą ze snu). Ale jeśli dopadają mnie o każdej dowolnej porze, to jest
        niepokojące...
        pozdrawiam
        • Gość: Aga mdłosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:54
          miały za dużo hormonów-Diana.I po odstawieniu mi przeszło-teraz mam Novynette i jest juz ok.A te mdłosci były okropne sad
    • Gość: AGA Re: PO JAKIM OKRESIE ZACZYNA MDLIĆ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 20:24
      A W RAZIE NAGŁYCH ATAKÓW MDŁOSCI DOBRY JEST TALCID-TABLETKI DO SSANIA.DZIAŁAJA SZYBKO I NA JAKIS CZAS PRZECHODZI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka