magdak241 11.06.02, 17:30 Pani doktor. Jestem w piatym miesiacu ciazy. Czy sa jakies przeciwwskazania do spokojnej jazdy na rowerze? Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek5 Re: Ciaza a jazda na rowerze 11.06.02, 17:46 pewnie Pani Doktor odpowie fachowo. Ja usłyszałam od swojego lekarza (jestem w 9 tyg)że do 20tyg można (ja pytałam co prawda o rower stacjonarny, no ale na "prawdziwym" jest gorzej bo dochodzi oprócz pedałowania jeszcze bezpieczeństwo jazdy i wstrząsy)potem raczej nie- nawet mi zaczął tłumaczyć dlaczego ale zapomniałam. Z drugiej strony znam osobiście dziewczynę, która zrezygnowała z jazdy na rowerze dopiero w 9 miesiącu - ona i dziecko mają się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Ciaza a jazda na rowerze 12.06.02, 06:45 Ja słyszałam, że podczas jazdy na rowerze duża ilość krwi odpływa do nóg i wtedy łożysko jest gorzej zaopatrone w krew.- mniej dopływa też do dzidziusia. Z drugiej strony wydaje mi się,że przy spokojnej jeżdzie i oczywiscie bez przesady jeśli chodzi o dystanse nie powinno sie nic zadziac. Odpowiedz Link Zgłoś
eewa11 Re: Ciaza a jazda na rowerze 12.06.02, 18:09 Ja bym jazdę na rowerze odradzała. Wstrząsy na nierówniej nawierzchni, nachylona pozycja, możliwość upadku - według mnie lepiej nie ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś