Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:28 Mam pytanie czy w 4 tygodniu po ewentualnym zapłodnieniu lekarz robiąc USG dopochwowe zauważyłby ciążę ??? Wiem, pytanie może i głupie ale prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: USG ?? 11.03.05, 13:42 jeśli wiesz dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia to powinien zobaczyć przynajmniej pęcherzyk ciążowy, choć nie zawsze - zależy to również od sprzętu - a czy to usg dopochwowe? bo przez brzuch to raczej nic nie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: USG ?? 11.03.05, 13:56 11 lat temu - USG przez brzuch, 4 tygodnie po zapłodnieniu czyli 6 tydzień ciąży - ginekolog dostrzegł ciążę 5 lat temu - USG dopochwowe - 3 tygodnie po zapłodnieniu czyli 5 tydzień ciąży również dostrzeżono. Dziś mam dwóch fajowych chłopaków! Przy okazji - domowe testy ciążowe, w pierwszym przypadku test wyszedł pozytywny ok. tydzień po zapłodnieniu (czyli z wyliczeń mi wychodzi że na tydzień przed początkiem ciąży ), w drugim dopiero po spodziewanej miesiączce. A test za każdym razem był taki sam Quick coś tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: USG ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:42 Dzięki za odpowiedzi Tydzień przed miesiączką dostałam plamienia. Poszłam do lekarza (po 2 tygodniach) zbadał mnie, zrobił usg dopochwowe ( nie wykrył ciąży), dał coś na wstrzymanie plamienia ale lekarstwo nie pomogło plamiłam jeszcze dość długo. ( w sumie około miesiąca). No i czekam na okres a go nie ma, zaczełam się zastanawiać nad możliwą ciążą??? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: USG ?? 11.03.05, 15:11 zrób sobie albo test sikany albo jeśli chcesz wiedzieć na 100% test z krwi - oznaczenie ilościowe beta hcg - będziesz miała pewność co do ciąży - dziwi mnie tylko że dał Ci lek na wstrzymanie plamienia a nie na wywołanie miesiączki - może coś Ci się w hormonach rozregulowało a jeśli poszłać 2 tyg po plamieniu które było na tydzirń przed oczekiwaną miesiączką - to gdybyś była w ciąży - byłby to 5tydzień na tamten czas i lekarz mógł nie zobaczyć pęcherzyka ciążowego (choć chyba już na tym etapie powinien), zrób sobie to beta hcg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: USG ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:56 W dopochwowym i brzezbrzusznym tak Odpowiedz Link Zgłoś