Dodaj do ulubionych

PRZERWA W ANTYKONCEPCJI

IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 18.03.05, 08:57
W listopadzie bedzie już 3 lata jak biore Mercilon, jakoś lekarz nic mi nie
mówił ze mam robić jakas przerw wiec pytanie do was, czy odstawic i na ile???
Obserwuj wątek
    • hippophae Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI 18.03.05, 09:05
      Mi też lekarz nie kazał robić przerw. Teraz panuje opinia, że takie przerwy bo to tylko niepotrzebne rozregulowywanie hormonów i wcale nie służy zdrowiu. Jeśli dobrze sie czujesz i zamierzasz brać dalej to nie odstawiaj. Jeśli już to minimum 3 cykle żeby organizm zdążył się przestawić na naturalny cykl.
      • Gość: Magda Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 18.03.05, 09:11
        Dziękismile
    • Gość: Lilu Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:18
      Zgadzam się. Przerwy rozregulowują. Sprawdziłam na sobie. Po przerwie miałam
      trudności z powtórnym przyzwyczajeniem sie do tabletek.
    • joakal Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI 18.03.05, 12:26
      nie odstwiaj tylko zrób badania - ginekolog powin ien ci je zlecać co roku
      jeśli są dobre można brać dalej (brałam ponad 10 lat bez przerwy)
      • Gość: Daria Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI do joakal IP: *.leon.com.pl 18.03.05, 12:30
        A jakie to były badania?
        • Gość: lokia a jak z zajsciem w ciaze? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 12:58
          ja biore tabletki od 3 lat(obecnie regulon). w ciaze nie chce jeszcze
          zachodzic,dopiero za jakies 2,3 lata. coraz czesciej mysle ze po tak dlugim
          czasie brania tabletek bede miala problemy z zajsciem w ciaze. jak bylo u
          was???
          • anna_deszczowa Re: a jak z zajsciem w ciaze? 19.03.05, 12:39
            ja tez biore mercilon i tez beda juz trzy lata w listopadzie smile moj gin nie
            kazal robic przerwy, ja mimo to ja zrobilam, bo wyjezdzalam na pare miesiecy i
            nie wspolzylam w tym czasie. przerwa byla beznadziejna, cykle mi sie strasznie
            wydluzyly, tak ze przez 3 miesiace mialam dwa cykle, poza tym nie czulam sie
            najlepiej. z uczuciem ulgi wrocilam do moich piguleczek smile
            • Gość: dziewczyna Re: a jak z zajsciem w ciaze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:40
              Ile trwała Twoja 'przerwa' zanim wróciłaś do pigułek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka