Gość: Magda IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 18.03.05, 08:57 W listopadzie bedzie już 3 lata jak biore Mercilon, jakoś lekarz nic mi nie mówił ze mam robić jakas przerw wiec pytanie do was, czy odstawic i na ile??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hippophae Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI 18.03.05, 09:05 Mi też lekarz nie kazał robić przerw. Teraz panuje opinia, że takie przerwy bo to tylko niepotrzebne rozregulowywanie hormonów i wcale nie służy zdrowiu. Jeśli dobrze sie czujesz i zamierzasz brać dalej to nie odstawiaj. Jeśli już to minimum 3 cykle żeby organizm zdążył się przestawić na naturalny cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 18.03.05, 09:11 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:18 Zgadzam się. Przerwy rozregulowują. Sprawdziłam na sobie. Po przerwie miałam trudności z powtórnym przyzwyczajeniem sie do tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
joakal Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI 18.03.05, 12:26 nie odstwiaj tylko zrób badania - ginekolog powin ien ci je zlecać co roku jeśli są dobre można brać dalej (brałam ponad 10 lat bez przerwy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: PRZERWA W ANTYKONCEPCJI do joakal IP: *.leon.com.pl 18.03.05, 12:30 A jakie to były badania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokia a jak z zajsciem w ciaze? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 12:58 ja biore tabletki od 3 lat(obecnie regulon). w ciaze nie chce jeszcze zachodzic,dopiero za jakies 2,3 lata. coraz czesciej mysle ze po tak dlugim czasie brania tabletek bede miala problemy z zajsciem w ciaze. jak bylo u was??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: a jak z zajsciem w ciaze? 19.03.05, 12:39 ja tez biore mercilon i tez beda juz trzy lata w listopadzie moj gin nie kazal robic przerwy, ja mimo to ja zrobilam, bo wyjezdzalam na pare miesiecy i nie wspolzylam w tym czasie. przerwa byla beznadziejna, cykle mi sie strasznie wydluzyly, tak ze przez 3 miesiace mialam dwa cykle, poza tym nie czulam sie najlepiej. z uczuciem ulgi wrocilam do moich piguleczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: a jak z zajsciem w ciaze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:40 Ile trwała Twoja 'przerwa' zanim wróciłaś do pigułek? Odpowiedz Link Zgłoś