Gość: ??? IP: *.rb98.Srodmiescie14.optinex.pl / *.optinex.pl 26.03.05, 16:17 Prosze pierwszy raz mam zrobic irygacje-jak prawidlowo to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magunka Re: Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA IP: 80.51.229.* 26.03.05, 17:24 zakladam ze kupilas irygator ja stosowalam w ten sposob: pol saszetki tantum rozpuscic w jednej szklance letniej wody, wstrzasnac w irygatorze (powstanie piana)nastpenie (proponuje wanne) w pozycji lezacej wloz koncowke irygatora dosc gleboko i powoli naciskaj irygator, nie rob jednak zadnych przerw by cos co ma sie wyplukac nie dostalo sie z poerotem do irygatora , po porstu ciagle naciskajac oproznij irygator - ja stosowalam przez 4 dni rano i wieczorem potem przez 7 lactovaginal i jest dobrzepozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? :-(((( Re: Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA IP: *.rb98.Srodmiescie14.optinex.pl / *.optinex.pl 26.03.05, 17:30 NIE! Nie kupilam irygatora (tylko jedna saszetke proszku)-czy mozna go czyms zastapic?Np. strzykawka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? lactovaginal IP: *.rb98.Srodmiescie14.optinex.pl / *.optinex.pl 26.03.05, 17:32 lactovaginal- co to za lek i czy mozna go kupic bez recepty??? Odpowiedz Link Zgłoś
minkab Re: lactovaginal 26.03.05, 17:49 Jeżeli chodzi o tą strzykawkę to chyba nie najlepszy pomysł, poniewaz irygator jest specjalnie zbudowany(pojemnik w ksztlcie walcowatej harmonijki z rurką na końcu, ktora ma z kilku stron po kilka dziurek) i masz pewnosc ze dokladnie wszystko wyplucze. Domyślam się że masz problemy z zapaleniem bakteryjnym pochwy, wiec może sprobuj domowego sposobu z octem - zwiekszy to kwasowosc flory w pochwie - zagotuj wodę ok 1 litra, ostudz zeby byla ciepla ale nie gorąca, przelej do miski, wlej 1/4 szklanki octu spirytusowego 10%, idz z tym do łazienki i zrob sobie tzw. nasiadówkę czyli usiadz w misce albo poprostu przemyj sobie dolną część ciała tym roztworem Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magunka Re: Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA IP: 80.51.229.* 26.03.05, 17:44 mozna ale strzykawka to chyba kiepski pomysl bo raczej szklanki wody tam nie zmiescisz -moze jakas butelka plastikowa choc radze kupic (koszt ok 10 zl) wygodniej i higieniczneij lactovaginal to paleczki kwasu mlekowego (czyli to co normalnie powinno byc w pochwie) irygacje wyplukuja wszytsko (i dobre i zle bakterie) stad warto po nich postosowac wlasnie lactovaginal 9aby przywrocic prawidolwe srodowisko w poxchwie) mnie naprawde pomogly rowniez dostaniesz w aprece bez recpety jednak cena jest dosc spora okolo 22 zl-pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś