Dodaj do ulubionych

Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA

IP: *.rb98.Srodmiescie14.optinex.pl / *.optinex.pl 26.03.05, 16:17
Prosze pierwszy raz mam zrobic irygacje-jak prawidlowo to zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: magunka Re: Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA IP: 80.51.229.* 26.03.05, 17:24
      zakladam ze kupilas irygatorsmile ja stosowalam w ten sposob:
      pol saszetki tantum rozpuscic w jednej szklance letniej wody, wstrzasnac w
      irygatorze (powstanie piana)nastpenie (proponuje wanne) w pozycji lezacej wloz
      koncowke irygatora dosc gleboko i powoli naciskaj irygator, nie rob jednak
      zadnych przerw by cos co ma sie wyplukac nie dostalo sie z poerotem do
      irygatora , po porstu ciagle naciskajac oproznij irygator - ja stosowalam przez
      4 dni rano i wieczorem potem przez 7 lactovaginal i jest dobrzesmilepozdrawiam
      Gosia
      • Gość: ??? :-(((( Re: Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA IP: *.rb98.Srodmiescie14.optinex.pl / *.optinex.pl 26.03.05, 17:30
        NIE! Nie kupilam irygatora (tylko jedna saszetke proszku)-czy mozna go czyms
        zastapic?Np. strzykawka?
      • Gość: ??? lactovaginal IP: *.rb98.Srodmiescie14.optinex.pl / *.optinex.pl 26.03.05, 17:32
        lactovaginal- co to za lek i czy mozna go kupic bez recepty???
        • minkab Re: lactovaginal 26.03.05, 17:49
          Jeżeli chodzi o tą strzykawkę to chyba nie najlepszy pomysł, poniewaz irygator
          jest specjalnie zbudowany(pojemnik w ksztlcie walcowatej harmonijki z rurką na
          końcu, ktora ma z kilku stron po kilka dziurek) i masz pewnosc ze dokladnie
          wszystko wyplucze. Domyślam się że masz problemy z zapaleniem bakteryjnym
          pochwy, wiec może sprobuj domowego sposobu z octem - zwiekszy to kwasowosc
          flory w pochwie - zagotuj wodę ok 1 litra, ostudz zeby byla ciepla ale nie
          gorąca, przelej do miski, wlej 1/4 szklanki octu spirytusowego 10%, idz z tym
          do łazienki i zrob sobie tzw. nasiadówkę czyli usiadz w misce albo poprostu
          przemyj sobie dolną część ciała tym roztworemsmile

Pozdrawiam!!!
    • Gość: magunka Re: Irygacje!!!!!!!!!!!!TAMTUM ROSA IP: 80.51.229.* 26.03.05, 17:44
      mozna ale strzykawka to chyba kiepski pomysl bo raczej szklanki wody tam nie
      zmiescisz -moze jakas butelka plastikowa choc radze kupic (koszt ok 10 zl)
      wygodniej i higieniczneijsmile lactovaginal to paleczki kwasu mlekowego (czyli to
      co normalnie powinno byc w pochwie) irygacje wyplukuja wszytsko (i dobre i zle
      bakterie) stad warto po nich postosowac wlasnie lactovaginal 9aby przywrocic
      prawidolwe srodowisko w poxchwie) mnie naprawde pomogly rowniez dostaniesz w
      aprece bez recpety jednak cena jest dosc spora okolo 22 zl-pozdrawiam Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka