Dodaj do ulubionych

szorstkie łokcie

02.04.05, 17:28
czy macie jakiś super pomysł na poprawienie wyglądy łokci, które szczególnie
po zimie wyglądają okropnie-są szare, szorstkie-po prostu okropne. Często
robię peeling, usuwam obumarły naskórek, smaruję EPIKREMEM ale szrego koloru
nie mogę się pozbyć. Aż boję się pomyśleć o krótkim rękawie
Obserwuj wątek
    • Gość: benia Re: szorstkie łokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:27
      Ja mam podobny problem z piętami i kostkami stóp i wiesz co je poprawia ....
      krem do rąk ROSE formy rossmann ! a próbowałam wielu wynalazków smile
      Tajemnica chyba tkwi w zawartej w nim g l i c e r y n i e. Przynajmniej będę
      mogła klapki założyć
      spróbój !
      • luna333 Re: szorstkie łokcie 02.04.05, 18:33
        cytryna smile działa wybielająco i wygładzająco, krem z glceryną rzecz jasna też
        nie zaszkodzi na zmiękczenie naskórka ale spróbuj przekroić cytrynę na pół i
        wsadzić na łokcie - np. oprzyj się o stół z tą cytrynką - powinno pomóc choć
        oczywiście nie za pierwszym razem smile ja stosuję cytrynę na dłonie i wygładza je
        świetnie smile
    • mabipa Re: szorstkie łokcie 02.04.05, 19:00
      kremem glicerynowym cały czs smaruję, szczególnie pięty i kostki u stóp ale na
      moje łokcie nie działa. Kiedyś kupiłam nawet glicerynę w aptece i nią
      smarowałam ale nie za wiele pomogło. Spróbuję ten krem z Rossmana już słyszałam
      ze jest świetny do rąk ( i to od damy co tylko Clarinsa używa)dzięki
      • Gość: jaga Re: szorstkie łokcie IP: *.chello.pl 03.04.05, 00:02
        Dobry jest krem w aptece robiony --na receptę koszt 5 zł ,mogę podać skład
        lekarza same musicie dorwać--ja uzywałam xeriali ,lacticerów itd ,chcecie żebym
        podała info?Dajcie znać
        • mabipa Re: szorstkie łokcie 03.04.05, 18:30
          jasne!ja jestem bardzo zainteresowane tą maścią
        • nchyb Re: szorstkie łokcie 03.04.05, 19:18
          czekamy na skład recepty...
          • Gość: jaga Re: szorstkie łokcie IP: *.chello.pl 03.04.05, 19:59
            Juz pisze to naprawdę świetna rzecz ,tłuste jak cholera ale używane codziennie
            przed snem dziala parę tyg i po problemie a więc sklad Vit A 100,000 ,vit E
            0,6,urg.cholestereli[cholesterol]und 100,0 m.f.ung dziala
            polecam też kupić sobie olej lniany i pić 2 łyżki dziennie na chlebie albo
            bułce rozprowadzać.To tyle radzę z serca bo wydawałam niegdyś kasy tyle na
            specyfiki że mozna by willę wybudować ,trzeba dobrze nawilżać można też robić
            tak co drugi dzień maść HASCERAL i ta recepturowa ,hasceral około 6 zł będzie
            ścierał bo ma kwas salicylowy i mocznik i ta hiperintensywnie nawilżająca maść.
            Maść apteczna jest tłusta nie należy się zniechęcać ,zwłaszcza że efekty są
            ok ,niewielką ilośc maści wmasowywuje się dość długo włokcie to pracochłonne
            ale same wiecie czego się dla urody nie robi używana regularnie 3 miesiące
            bardzo poprawia ,uelastycznia ,rozjaśnia skórę ,pozdrawiam
            • Gość: Jaga Re: szorstkie łokcie IP: *.chello.pl 03.04.05, 20:03
              powinno być umg cholesteroli 100,o [niewyrażnie lekarka napisała] ale i tak
              będą wiedzieli o co chodzi już po raz 5 wyrabiaja mi ta maść także spoko
              • mabipa Re: szorstkie łokcie 03.04.05, 22:19
                ale bez resepty nie zrobią?
              • kanna maść cholesterolowa 06.04.05, 20:09
                To, o czym mówicie nazywa sie maść cholesterolowa i stosuje sie to na dziecko,
                jak ma szorstka skórę.

Podobno moze apteka zrobic bez recepty, ale więcej kosztuje.

pozd. Ania
    • Gość: justy Re: szorstkie łokcie IP: 213.241.34.* 04.04.05, 00:07
      jeśli nic nie pomaga, to zbadaj tarczycę w kierunku niedoczynności.
      • Gość: jaga Re: szorstkie łokcie IP: *.chello.pl 04.04.05, 11:43
        Bez recepty nie zrobią
        • Gość: bratanka Re: szorstkie łokcie IP: *.net2.netaccess.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:56
          dzięki za wskazówki
      • zapa62 Re: szorstkie łokcie 06.04.05, 13:38
        i tu faktycznie może być problem
        • Gość: mila Słyszałam że szorstki łokcie to objaw choroby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 18:16
          TYlko nie pamiętam jakiej czy ktoś coś wie na ten temat?
          • Gość: jaga Re: Słyszałam że szorstki łokcie to objaw choroby IP: *.chello.pl 06.04.05, 18:59
            nie tyle szorstkie co nadmiernie rogowaciejące--to może świadczyć o
            niedoczynności tarczcy trzeba wtedy spr TSH , ft4 oraz przeciwciała i usg
            tarczycy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka