Gość: ela IP: *.osiedle.net.pl 07.04.05, 13:06 czy lekarz w zywklym badaniu ginekologicznym moze wykryc ze kobieta jest w ciazy. Czy nalezy sie poddac badaniom specjalizycznym.??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: zwykle badanie a wykrycie ciąży?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:12 Może wykryć w zwykłym badaniu na fotelu. Tylko pytanie w którym tygodniu rozpozna - gdzieś czytałam że dopiero w 6-tym, gdzieś indziej że już w 3-cim... Może ktoś mądrzejszy ode mnie napisze konkretniej. Ale na 100% ciążę potwierdzi USG. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: zwykle badanie a wykrycie ciąży?? 07.04.05, 13:23 jeśli kobieta jest przed terminem @ to gin nic nie pozna, jeśli po terminie @ to też różnie bywa - bo stwierdza to na podstawie rozpulchnienia macicy ale takoweż przydaża się przed okresem, zsinienia wejścia do pochwy i ewentualnie powiększenia macicy -zatem wczesną ciążę bardzo trudno rozpoznać na podstawie zwykłego badania, mi w 6tc ginka powiedziała że na podstawie objawów czyli lekko rozpulchnionej macicy i lekkiego zsinienia no i wyników beta hcg - potwierdza ciążę ale to już wiedziałam z badania krwi Odpowiedz Link Zgłoś
wanesa83 Re: zwykle badanie a wykrycie ciąży?? 07.04.05, 13:20 hej Elu!!! ja tez sie nad tym zastanawiam. poniewaz spoznia mi sie 30 dni okres i bylam u 2 ginek, ktore obydwie dr stwierdzily,ze jestem w ciazy na podstawie szyjki macicy, macicy. Robilam rowniez 2 testy ciazowe (test z krwi hcg i test z moczu)obydwa wyszly negatywnie. I komu tu wierzyc???testom czy ginia??? Za 2 tygdonie ide do ginia ciakwe co teraz mi powie. oby dobra wiadomosc, bo bardzo z mezem pragniemy didzika!!! ps.pozdrowionka Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: zwykle badanie a wykrycie ciąży?? IP: *.osiedle.net.pl 07.04.05, 13:34 Mysle ze ginekolog ma racje. U mnie powiedziala "Macica czysta i malutka" co to moze znaczyc. Ze stresu nie zapytalam. Mysle ze oni sie znaja, po to chya studiowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:01 A czy jest możliwość, że ginekolog mógł nie rozpoznać w ok. 6 tygodniu? Zbadał mnie na fotelu, przepisał receptę na kolejne pigułki jakby nic. Ale ja mam jakieś schizy, mam powiększony brzuch, czuję się też dziwnie. Robiłam 2 testy, oba negatywne. Czy mógł się aż tak pomylić, jeśli to byłby mniej więcej 6 tydzień (7 tygodni od stosunku)?? Czy na pewno już by rozpoznał w tym czasie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Mam pytanie IP: 217.11.141.* 07.04.05, 14:10 to sie nazywa schiza a nie ciaza na pigulkach zdarza sie miec powiekszony brzuch , bo generalnie organizm zatrzymuje wode Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Mam pytanie 07.04.05, 14:13 w 6 tygodniu to brzuch się jeszcze nie powiększa bo dzidziulek ma kilkanaście milimetrów a czy gin pozna czy nie pozna - w 6tc powinno już bić serduszko więc można sobie zrobić usg dopochwowe -choć ja zalecam wstrzymanie się z usg do około 7-8 tc bo lekarz na początku ciąży może nie zobaczyć nic i dopiero jest stres a około 8tc widać już dzidziulka aż miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:25 Ale mi chodziło konkretnie - mógł się pomylić w 6 tygodniu czy nie mógł??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Mam pytanie 07.04.05, 14:58 jeśli robiłaś 2 testy, oba negatywne i byłaś u gina który nie stwierdził ciąży to przyjmij że w ciąży nie jesteś - jeśli masz na tym punkcie paranoję to zrób sobie badanie krwi - beta hcg ilościowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 18:06 Dzięki kobietki ) Schizuję troszkę, bo mam bóle podbrzusza, cały czas czuję się jak podczas okresu, poza tym "odbija" mi się, mam zaparcia i wzdęcia. Więc same widzicie... Co do negatywnych testów, ja przestaję wierzyć, skoro wyżej Wanesa83 napisała że jej 2 testy wyszły negatywnie a lekarze twierdzą że jest w ciąży. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirage Re: Mam pytanie IP: *.dolsat.pl 07.04.05, 15:05 w moim przypadku juz w 3tyg (liczone od dnia owulacji) usg dopochwowe wykazało ciąze Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Mam pytanie 07.04.05, 15:12 jeżeli 3 tydzień od dnia owulacji, to znaczy ok. 5 tydzień ciąży, czyli usg dopochwowe spokojnie wykrywa już ciążę, tradycyjne w 6 tygodniu również wykrywa. Jeżeli nie - to zazwyczaj wina słabej jakości urządzenia, dobre powinno pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś