Dodaj do ulubionych

nadmierne pocenie

08.04.05, 21:10
Moze któras z was miała podobny problem i mi cos doradzi. Od jakiegos czasu
nie radze sobie z poceniem sie. Głównie chodzi mi o pachy. Nigdy do tej pory
nie miałam zadnego problemu z tym. Stopy, dłonie - wszsytko ok, ale pod
pachami wiecznie mokra podkoszulka, nic nie pomaga. Strasznie mnie to
krępuje. Używam jak zawsze antyperspirantów, oczywiscie gole sie,,, moze
znacie jakis "domowy "sposób, moze jakies zioła? Bede wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • ewa216 Re: nadmierne pocenie 08.04.05, 22:22
      Najlepszy na pocenie jest ETIAXIL. To dezodorant którego używa się raz w
      tygodniu. Można kupić w aptece. Kosztuje około 50zł ale osobiście sprawdziłam i
      jest super. Nie spocisz się nawet gdybyś non stop biegała. Używa się go na noc,
      a rano trzeba go zmyć. Mi naprawdę pomógł.
      • utalia Re: nadmierne pocenie 08.04.05, 23:56
        a czy nie uwazacie, ze to jest cholernie szkodliwe? Przeciez to blokuje
        calkowicie gruczoly. I jeszcze inna mysl mi sie nasuwa czy to nagle zbytnie
        pocenie nie jest spowodowane uzywaniem wlasnie perspirantow? ja kiedys prawie
        wogole nie mialam z tym problemow, uzywalam zwyklych desodorantow. Ale obecnie
        od ok. 2-3 ? lat tylko perspiranty i tez zauwazylam, ze bywa iz spoce sie
        wiecej niz kiedys. Moze organizm broni sie przed taka totalna blokada? Poza tym
        nie moge sobie wyobrazic tego - to raz na tydzien sie desodorantuje a pozniej
        co myje sie codziennie i juz niczym nie psikam? a to co nie zmywa sie? czary
        mary?
        • ewa216 Re: nadmierne pocenie 09.04.05, 08:52
          Utalia rano wchodzisz pod prysznic właśnie po to żeby to zmyć. W ciągu tygodnia
          możesz używać dezodorantu normalnie jak zwykle. To nie jest tak, że masz
          zupełnie sucho pod pachami. Jest trochę wilgotno ale w normie, na pewno nigdy
          nie ma się mokrych plam. Czasami zapominam o tym etiaxilu i wtedy wszystko
          wraca do normy tzn do mojej normy czyli wiecznie plamy pod pachami. Myślę , że
          to nie jest szkodliwe, a przynajmniej mam taką nadzieję. Póki co nie mam innego
          sposobu żeby te pocenie zmniejszyć.
          Aha ja tak się pociałam od zawsze nawet jako małolata więc nie wiążę tego z
          używaniem perspirantów.
          Pozdrówki
          • ewa216 Pociłam miało być oczywiście;-))) 09.04.05, 08:54
      • Gość: KASIIUNIA62 Re: nadmierne pocenie IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 15.04.05, 17:06
        NAjlepszy jest Antoidral!! po kilku dniach stosowania Całkowicie przeszło mi
        pocenie!!!!!!!!! coś wspaniałego! buteleczka starczyła mi na pół roku, pózniej
        stosowałam tylko raz na 2 tygodnie!! Gorąco polecam!
    • Gość: dysia Re: nadmierne pocenie IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.05, 12:31
      ja też polecam etiaxil. Musisz tylko uważać aby nie mieć podrażnionej skóry -
      bo bedzie piekło!!! Ja kiedyś go używałam bardzo często, potem przestałam i
      używałam zwykłych antyperspirantów i przez pewien czas nie miałam problemów z
      nadmiernym poceniem. Teraz znów muszę do tego powrócić... problem jest tylko
      jeden - spora cena!!!
      • Gość: meg Re: nadmierne pocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:46
        A ja mam coś tańszego ANTIDRAL - ok13 zł. Jeszcze nie sprawdziłam ale mam
        zamiar. Też dręczą mnie te mokre plamy pod pachami, jak latem ubrać koszulkę
        przecież to okropnie wygląda.A w sytuacjach stresowych nasila się ta
        dolegliwość.
    • Gość: dorcia Re: nadmierne pocenie IP: *.net2.netaccess.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 14:26
      tak ANTIDRAL jest ok, właśnie na forum o nim się dowiedziałam i stosuje
      zaledwie 2 razy w tygodniu a problem zniknął całkowicie, przynajmniej narazie
      • Gość: Jolli Re: nadmierne pocenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.05, 23:28
        Obawiam sie czy ten Antidral jest zdrowy..Dzisiaj czytalam taki post na tym
        forum,ze moze powodowac zapalenie wezlow chlonnych i raka.
    • theday Re: nadmierne pocenie 09.04.05, 15:48
      a znasz moze przyczyny takiego stanu rzeczy?
      ja zaczęłam się tak pocić jak brałam CILEST,było zabawnie kiedy idąc 15 minut
      do pracy pot zimą płynał mi strużką po plecach; po 3 opakowaniach odstawiłam i
      po 2 tyg. problem zniknął, choć jak przyznała lekarka nie jest to typowy objaw
      dla tabletek
      możliwe też że nadmierny stres powoduje pocenie się albo jakies inne zaburzenia
      hormonalne- trzeba to chyba załatwić z lekarzem
    • lenaj Re: nadmierne pocenie 09.04.05, 17:23
      ja stosowałam ANTIDRAL i mi nie pomógł a nawet wybarwił mi bluzki pod pachami
      także odradzam.
      pozdrawiam
      • Gość: meg Re: nadmierne pocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:54
        Każdy organizm reaguje inaczej. Ale warto sprubować zawsze to 13zł a nie 50 na
        etiaxil.Ja też idąc do pracy stróżka płynie z pod pach po rękach.Nie biore
        żadnych tab. anty, zastanawiam się obecnie nad spiralą.
    • Gość: psuja Re: nadmierne pocenie IP: *.crowley.pl 11.04.05, 15:12
      Witaj. Wiem doskonale o czym mowisz. Mialam to samo, piec minut szybszego
      marszu - pachy mokre, a czasem nawet bez powodu, po prosu sie pocilam. Zaczelo
      sie kiedy zrobilam przerwe w braniu pigulek (Cilest) i bardzo wydluzyl mi sie
      cykl, ginekolog powiedzial ze to moze byc przyczyna. Stosowalam rozne srodki,
      az gdzie w necie znalazlam wypowiedz o Antidralu. Pognalam do apteki i kupilam.
      Stosuje sie na noc - bo fakt ze odbarwia koszulki wiec najlepiej na noc, rano
      zmywasz i mozesz stosowac zwykly dezodorant. Juz po pierwszym uzyciu problem
      niemal zniknal. tera stosuje go raz w tygodniu, czasem nawet rzadziej jak
      zapomne. Polecam jak najbardziej - dla mnie rewelacja (tylko nie na skore po
      depilacji - mozna zwariowac tak piecze) Wiem ze roznie rozni ludzie reaguja ale
      warto sprobowac, cena tez zacheca do proby - 13 zl to nie majatek a moze
      odmienic zycie. Teraz koszule i bluzki juz mi niestraszne smile
      Pozdrawiam i zycze powodzenia.
    • Gość: Marta BG Re: nadmierne pocenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:05
      Antidral, polecam. Cena przystępne, 12 zł, a jak komuś plami bluzki, to może
      warto go na noc stosować, zapewnia, efekt taki sam.
    • ebusia_fam_fatal antidral 12.04.05, 10:27
      tez polecam antidral. kupilam wczoraj a dzis suchutko smile tak jak pisaly
      poprzedniczki - na noc, nie po depilacji - ogolilam paszki wczoraj rano a na
      noc uzylam antidralu i mnie pieklo az bolalo... mam nadzieje, ze nie bedzie sie
      to powtarzac uncertain ale jest ok. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka