Dodaj do ulubionych

guzek na wargach sromowych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 00:35
Dziewczyny, pomóżcie. Na swoich wargach sromowych (większych) odkryłam
niewielki guzek, właściwie lekkie stwardnienie. Nie jest bolesny, wyczułam go
podczas mycia. Czy ktoś miał może coś podobnego? Co to może być? Czy
panikuję? Proszę o odzew.
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: guzek na wargach sromowych 17.04.05, 01:41
      Moze to jakas infekcja? Najlepiej idz do lekarza, da Ci jakas masc, abletke albo
      antybiotyk, w zaleznosci od diagnozy.
    • Gość: mona Re: guzek na wargach sromowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:42
      miałam coś takiego i mnie akurat bolał ala po kilku dniach znikł sam też go
      wyczułam podczas mycia nie panikuj poczekaj trochę
    • gothicca Re: guzek na wargach sromowych 17.04.05, 02:07
      Mam ten sam problem guzek jest od tygodnia-zmalal ale ciagle jest wizyta u gina
      dopiero w przyszlym tygodniu wczesniej sie nie da obawiam sie ze to moze byc
      włókniak.Jovanko jesli bedziesz wiedziec co to -napisz prosze.
    • Gość: abi Re: guzek na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:01
      up
      Mam dokładnie to samo! I też panikuję!
    • Gość: biedronka Re: guzek na wargach sromowych IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 17.04.05, 13:20
      Drogie zmartwione. Nie powinnyście się tak przejmować. Taki "guzek" to nic
      niezwykłego. Większość kobiet miała kiedyś coś takiego. Nie jest to nic
      groźnego. Niestety dość długo się utrzymuje. Czasami lekko boli, gdy się
      przyciśnie a czasami nie boli wcale. Mnie również zdarzyła sie taka
      niespodzianka kilka razy w życiu. Rozmawiałam na ten temat z ginekologiem.
      Stwierdził, że nie ma się czym przejmować, bo to zupełnie normalne.
      • Gość: jovanka19 Re: guzek na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 15:26
        Dziękuję za dobre słowo. Koleżanka też mi powiedziała, że kiedyś miała coś
        takiego i że to nic groźnego. Ale jestem taką panikarą, że zaczęłam wyobrażać
        sobie najgorsze. Po jakim czasie Wam to znikało?
        • Gość: biedronka Re: guzek na wargach sromowych IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 17.04.05, 18:01
          Ostatnio miałam ok. dwóch tygodni. To nie chce znikać zbyt szybko.
    • lusia212 Re: guzek na wargach sromowych 17.04.05, 18:47
      Dziewczyny, troche glupie pytanie, ale ja naprawde nie wiem...:-\ Ktore to sa
      wargi wieksze, a ktore mniejsze? Czy to co zamykaja jakby krocze od ud, gdzie
      jest owlosienie lonowe, to wargi wieksze, czy te juz miekkie, bez owlosienia
      lonowego? Jezeli te drugie, to czym nazywamy wtedy wargi mniejsze? Bardzo bede
      wdzieczna za wyjasnienie! Dzieki!
      • Gość: filifioonka Re: guzek na wargach sromowych IP: *.g / *.g-net.pl 26.04.05, 14:21
        to sama nie widzisz ktore masz mniejsze?
    • Gość: Kaja Re: guzek na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:45
      Tez mam cos takiego ale juz ok. miesiaca i nie znika...
      • Gość: jovanka19 Re: guzek na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:56
        a byłaś u ginekologa?
    • Gość: izka Re: guzek na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:13
      ja też mam taki i w dodatku wydaje mi się, że się powiększa!sad(
    • Gość: a_g_a Re: guzek na wargach sromowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:50
      też mam coś w tym rodzaju. Napiszcie, czy gdy byłyście (ewentualnie) z tym u
      ginekologa, to czy Wam coś na to przepisał?? Maść, tabletki? Co to w ogóle jest?
      • Gość: Robertina Re: guzek na wargach sromowych IP: *.wam.bp / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:22
        Miałam taki guzek i jak poszłam do hinekologa to okazało się , że mam zapalenie
        gruczołu Bartholina. Przepisał antybiotyki i cześć
        • Gość: Ewa Re: guzek na wargach sromowych IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 18.04.05, 11:36
          miałam pare razy-zawsze sam znika do ok 2 tyg
    • Gość: andzia Re: guzek na wargach sromowych IP: *.org 26.04.05, 14:15
      mi też czasami wyskakuje taki twardy guzek ale... na wargach mniejszych. Boli
      przy dotyku.Smaruję maścią Clotrimazol i przechodzi po kilku dniach. Nie mam
      pojęcia od czego to paskudztwo się robi sad
      • medzi1 Re: guzek na wargach sromowych 26.04.05, 17:35
        ja tez cos takiego mam boli mnie to jak pokazuje to lekarzowi to mowi ze tam
        nci nie ma. mam to juz bardzo dlugo ostatnio jak zmienilam lekarza to
        powiedzial ze to sa pryszcze ale gdzie tam pryszcze nic nie wiedac tylko zwykle
        zgrubenie na wardze .zauwazylam tez na srodku tego guzka jakas brazowa palmke
        przypominajaca pieprzyk co to moze byc?pobral mi wydzieline z pochwy mowi ze to
        od tego czy cos tam.ale mi sie nie chce wierzyc co do tego ma czystosc pochwy
        • Gość: andzia Re: guzek na wargach sromowych IP: *.org 26.04.05, 20:32
          no właśnie madziu! albo to faktycznie nic poważnego albo lekarze tak sie
          znająsmile
          • Gość: M Re: guzek na wargach sromowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:02
            Alez to nic takiego, tez mi sie zdażyło iilka razy na wardze mniejszej, bolało
            cholernie, lekarz mi to wycisnął za piewrszym razem dał jakis antybiotyk i na
            drugi dzien byłam jak nowow narodzona, potam jak sie za kilka miesiecy
            powtórzyło juz do niego nie szłam sama to dopadłam przycisnelam i poczułam
            ulgę, bez antybiotyku tez przeszło, smarowałam maścią BANEOCIN (niestety na
            recepte, dal mi jak bylam pierwszy raz z tym cholerstwem u niego)i pomogło.
            AHA! lekarz powiedzial ze to sa pryszcze jak wszedzie indziej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka