Dodaj do ulubionych

Problem z ......

IP: *.crowley.pl 17.04.05, 20:20
Witam
Moja zona i ja mamy spory problem ponieważ podczas stosunku kiedy dochodzi do
wprowadzenia członka mojej żonie nadrywa się wejście do pochwy ( u samego
dołu ) co jest pozniej bolesne az do zagojenia. Rozumiecie że to zniechęca
do ... . ( Lekaż stwierdził że trzeba to rozciągać ale to jest jak nacinanie
ust żeby zmieścić więcej ) Jeżeli macie jakieś mądre rady to bede wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • paulinab108 Re: Problem z ...... 17.04.05, 20:44
      Mam podobny problem, z tym ze troszeczke nizej. Odleglosc miedzy wejsciem
      pochwy a odbytem.ponizej kopiuje to czego sie kiedys dowiedzialam:
      Girl20: Nie dawno zaczelam wspolzyc, nie mam doswiadczenia w tej dziedzinie, za
      to mam problem. Ostatnio po stosunku bardzo mnie szczypały okiolice pochwy.
      Wzielam lustereczko i sprawdzilam co nie gra. Miałam ranke troszke ponizej
      wejscia do pochwy. To wygladało tak jak by bylo przeciete nozykiem, takie
      naderwane. Leciala mi troszke krew i bardzo szczypalo zwlaszcza przy
      oddawaniu moczu. Ta ranka nie siega do samych warg sromowych. Czy to moze byc
      spowodowane tym ze bylam w zlej pozycji lub chlopach zbyt gwaltownie wszedl
      we mnie. Nie wiem bardzo czy to moge smarowac i czy mi sie to nie powtorzy
      przy nastepnym stosunku. Prosze o jakies praktyczne rady.

magunka: ta ranka to najpewniej obtarcie spowodowane niedostatecznym
      nawilzeniem (tez czasami mi sie tak robi) skoro to twoje pierwsze stosunki kup
      sobie w aptece jakikolwiek intymny zel nawilzajacy (feminium, top gel durexa -
      dostepny w kazdym markecie) na pewno to polepszy komfort wspolzycia a przede
      wszytskim zabezpieczy przed otarciami bo niestety takie urazy moga prowadzic do
      stanu zapalnego zwlaszcza jesli do otarcia dojedzie rowniez wewnatrz pochwy
      (lepiej dmuchac na zimne) teraz mozesz to posmarowac jakis delikatnym kreme dla
      dzieci (ja uzywam masc tranowa odrobinka pomaga bardzo a nastpenego dnia po
      rance sladu nie ma - mozesz sprobowac koszt w aptece ok 3 -4 zl) -pozdrawiam
      Gosia

girl20:A czy niedostateczne nawilzenie moze oznaczac to ze nie jesten jeszcze w
      pelni
      podniecona, czy przedluzyc troche gre wstepna? A jesli chodzi o żel intymny to
      kiedy go uzywac? zaraz przed "wejsciem"? i smarowac zewnatrz i wewnatrz?
      slyszalam o takich zelach ale nie wiem bardzo jak je uzywac? Z gory dziekuje za
      pomoc.

magnulka:
      gre wstepna przedluzyc mozna zawsze - w koncu to czysta przyjemnoscsmile a jesli
      chodzi o zel to wystarczy odrobina posmarowac wejscie do pochwy moze to zorobic
      chlopak podczas gry wstepnej,samego czlonka zreszta tez moze posmarowac - nie
      zaszkodzi -osobiscie polecam ci albo feminium albo top gel dostpeny jest
      jeszcze KY gel jednak jak dla mnie to on jest bardziej jak klej a nie nawilzacz
      wszytsko sie lepi - naprawde odrobina na palec i wystarczy ja mialam kiedys
      problemy z stanami zapalnymi i teraz wole unikac otarc bo czesto po nich sa
      takie nieprzyjemnoscisad

A z mojego doswiadczenia moge tylko powiedziec ze najszybciej mi sie goi i tak
      bardzo nie boli po smarowaniu clotrimazolem. Mam nadzieje ze chociaz troche
      pomoglam, bo troszeczke jest inna lokalizacja ranki.
      • Gość: Xawer Re: Problem z ...... IP: *.crowley.pl 17.04.05, 21:08
        Dzięki bardzo za odpowiedz myśle ze to to samo miejsce ale jako facet nie
        bardzo potrafie je dokladnie okreslić. Opis jest dokladnie taki sam malutkie
        krwawe pekniecie szczypiące szczególnie przy oddawaniu moczu. Jeśli chodzi o
        leczenie to używamy Ovestinu lub Linomagu nanosze delikatnie malą ilosć na
        ranke i wokół co przyspiesza gojenie . Nawilaznie niestety tez nie pomaga może
        troche mniejsze jest obtarcie i samo pęknięcie ale niestety to nie rozwiązuje
        problemu a ja nie chce jej ranic sad. Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka