Dodaj do ulubionych

"czucie" żołądka

IP: *.ct.com.pl 23.04.05, 14:05
Od jakiś 2 mies. mam (trudno mi to określić) "czucie" żołądka, jakby
rozpieranie od środka. Chyba żołądka... jakieś 10 cm nad pępkiem (dokładnie
pośrodku). Odzywa sie to co jakiś czas. Nigdy wcześniej tego nie miałam. Jest
to dosyć dokuczliwe, szczególnie jak siedzę w pracy. Może ktoś miał podobnie?
Troche się niepokoje...
Obserwuj wątek
    • Gość: manka74 Re: "czucie" żołądka IP: *.ct.com.pl 23.04.05, 14:28
      Kurcze... Chyba coraz bardziej dokucza. sad Mam wrazenie, ze ulokowal się
      bardziej z lewej strony (jakby pod żebrami). Uczucie między rozpieraniem a
      uciskiem. Może to wątroba? Cholerka... sad Już tak mocno mi dokuczało jakieś 2
      mies. temu. Co to może być?
    • lilith76 Re: "czucie" żołądka 23.04.05, 18:07
      trudno ci pomóc - ja rozróżniam ból, czy "ciężki" żołądek, spuchniętą wątrobę, wzdęte jelita, albo owulujący jajnik (ale ja jestem wsłuchaną w siebie prawie hipochondryczką). każdą z tych rzeczy czuje się inaczej.
      to może być wszystko powyższe. czy to pojawia się po posiłku, w czasie stresu? na żołądek zawsze pomaga mięta.
      • Gość: manka74 Re: "czucie" żołądka IP: *.ct.com.pl 23.04.05, 19:13
        Ja też jestem wsłuchana w siebie. Tylko, że mi nigdy nic (oprócz zapalenia ucha
        i pęcherza) nie dolegalo. Siedze cały czas w pracy i ten (nie chce to nazwac
        ból) jest upierdliwy. Dokucza mi w czasie siedzenia. I teraz wyrażniejszy jest
        z lewej strony pod żebrem i trochę w środku (nazwałabym to rozpieraniem). Chyba
        dokładnie tak jak leży wątroba ;-( Oczu żółtych nie mam, czasami lekko zakłuje
        w gdzieś w brzuchu, szczególnie własnie z lewej strony
        • Gość: magda Re: "czucie" żołądka IP: *.warsnet.pl 28.04.05, 16:35
          sprobuj no-spe lub spasmofen,to lekki rozkurczowe.dO TEGO LAKCID LUB COS
          PODOBNEGO DO NIEGO.lEKKA DIETA.Jak nie przejdzie udaj sie do gastrologa,mi to
          wyglada na bole nerwowe!
          • Gość: ... Re: "czucie" żołądka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:43
            wątroba jest po prawej stronie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka