Dodaj do ulubionych

Refundacja tabl ??

24.04.05, 20:22
Hej wyczytalam wiadomosc na onecie o jakis zmianach w refundacji lekow.

info.onet.pl/1086671,11,item.html
Czy jest szansa ze te nowsze tabl <Logest> beda refundowane? moze ktos cos
wie wiecej smile
Obserwuj wątek
    • Gość: alojzy Re: Refundacja tabl ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:55
      dlaczego miałbym płacić za to że ktoś chce sie bzykać?
      • Gość: uni Re: Refundacja tabl ?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.04.05, 21:20
        1. Niekoniecznie bzykac, ale tez zeby go nie bolalo.
        2. Zeby nie czekac na okres kilka nmiesiecy.
        3. Bo utrzymanie dziecka w domu dziecka jest o wile bardziej kosztowne. Dolicz
        jeszcze wizyty u psychologa!!
        4. Bo musisz rowniez placic za inne rzeczy, ktore sa Tobie nie potrzebne
        (poradnie AA np. w moim przypadku).
        5. Bo jestes samolubem i liczy sie tylko to, co dla Ciebie jest wazne, a reszta
        niech sie martwi??
      • Gość: Kasia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:28
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kleopatra Re: Refundacja tabl ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:27
      Sorry, ale z jakiej racji mam płacić za to, że ktoś wybiera taką metodę
      antykoncepcji? Są leki hormonalne, które są refundowane, ale to leki. Ja
      stosuję taką metodę regulacji poczęć, która mnie nic nie kosztuje i państwa też
      nie. W Polsce ludzie umierają, bo nie stać ich na niezbędne leki.
      Antykoncepcję każdy powinien pokrywać ze swojego portfela.
      • Gość: Kasia Re: Refundacja tabl ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:30
        a myslicie tez o tych dzieciach ktore laduja w smietnikach bo matki ich nie
        chca ?? gdyby byly tabl dostepny dla kazdego nie byloby tyle tragedii...
        niechciane dzieci ...

poza tym , placimy tez za inne rzeczy ktore nas nie dotyczac, tak jak np juz
        tutaj wspomniane poradnie AA
        • very_martini Re: Refundacja tabl ?? 24.04.05, 23:14
          tak, ale AA jest organizacją niosącą jakąś pomoc, prostującą jednostki, a więc
          jakoś też wpływa pozytywnie na resztę społeczeństwa.
          A podejrzewam, że większość matek wyrzucających dzieci na śmietnik była szczerze
          zdzwiona, gdy zawiodła je teoria "za pierwszym razem się nie zachodzi".

16%VOL
          22%VAT
          --
          takie tam... forum homeopatia
        • Gość: ela Re: Refundacja tabl ?? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.05, 07:21
          > a myslicie tez o tych dzieciach ktore laduja w smietnikach bo matki ich nie
          > chca ?? gdyby byly tabl dostepny dla kazdego nie byloby tyle tragedii...
          > niechciane dzieci ...

To jest myślenie życzeniowe.

1. są tanie pigułki - czy matki dzieci lądujących na śmietniku je łykają?
          2. prawie wszędzie można kupić prezerwatywę - czy ojcowie dzieci lądujących na
          śmietniku je kupują?
          3. jeśli nie chce się dziecka, można je bez żadnych konsekwencji zostawić w
          szpitalu. Czy matki dzieci lądujących ... o tym wiedzą?
          4. Czy rodzice dzieci.... w ogóle wiedzą, jak się zachodzi w ciążę?

Ja mam inne pytanie - dlaczego wszyscy mieliby dopłacać AKURAT do tabletek? A
          nie do prezerwatyw, na przykład? Albo do testerów płodności?
          Dlaczego to właśnie pigułki miałyby być refundowane?

Kto na tym zarobi?
      • Gość: uni Re: Refundacja tabl ?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.04.05, 21:32
        W Polsce ludzie umieraja, ale stac nas na przyklad na wyslanie floty medrcow do
        Watykanu czy wyslanie wojsk do Iraku??
        • kwiatek-822 Re: Refundacja tabl ?? 24.04.05, 21:35
          Szkoda ze pod moim pytaniem wypowiadaj sie tacy ludzie, no sory, po prostu
          pytanie, oczekiwalam odpowiedzi na nie a nie polemiki kogos kto antykoncepcji
          takiej nie stosuje i jest jej przeciwnikiem.
          Nasz Rzad i inni maja kupe kasy , rozrzucjaja ja gdzie wlezie, drogie auta,
          wycieczki, lapowki...
          moze wkoncu pomysleli by tez o innych,
          Aga

PS moj tata jesy juz od prawie 30 lat cukrzykiem, kupuje co miesiac drogie
          insuliny, no coz.. to chorowa nieuleczalna ...
    • Gość: xlm Re: Refundacja tabl ?? IP: *.gdynia.mm.pl 25.04.05, 00:56
      sa tabletki antykoncepcyjne refundowane, najtansze kosztuja 3 zl, oczywiscie
      jest haczyk..sa to tabletki starego typu sad dlatego jesli nie chcesz przytyc
      mozesz o nich zapomniec. moja ginekolog powiedziala ze nie ma szans zeby zaczeli
      refundowac nowsze..
      • kwiatek-822 Re: Refundacja tabl ?? 25.04.05, 07:27
        Kazdy czlowiek jest inny, nie kazdemu pasuja tabletki za 3 zl. Sa wieksze
        skutki uboczne... dlatego niektore z nas musza kupowac tabl za 30 pare zl. To
        dlaczego w innych krajach tabl sa bezplatne ?? Dlaczego nie moze tak byc u
        nas?? gdyby mi pasowalay tabl za 3 zeta uwierzcie mi ze bym takie kupowala, no
        ale coz ..

zadalam takie pyt bo sie zaciekawilam czy w koncu u nas bedzie inaczej, a tu
        taka burzliwa dyskujsa
    • very_martini Re: Refundacja tabl ?? 25.04.05, 10:11
      Jak ktoś rozwiąże ten problem wynikający z braku pieniędzy
      http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=19511_&wid=6950089&_err=1&ticket=85154426372231289w44xhE%2FY%2BAg1H3%2BP%2B7IUIGfL%2FqIRqVxZU0ahZGVZLC%2BaojNB27dAHF6yRc8fW6aQ8MbKQhX5o8LOeW16ZKa3bK61EAkopH7LltHuRIWbYf0WsWiw6rOO8Gd1kxpNNRd
      , to ja nie mam nic przeciwko, żeby 22% podatku z każdej butelki piwa, którą
      wypijam, szło na czyjeś tabletki.

16%VOL
      22%VAT

--
      • very_martini Re: Refundacja tabl ?? 25.04.05, 10:11
        oj, a czemu link się tak brzydko wkleił?
        http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=19511_&wid=6950089&_err=1&ticket=85154426372231289w44xhE%2FY%2BAg1H3%2BP%2B7IUIGfL%2FqIRqVxZU0ahZGVZLC%2BaojNB27dAHF6yRc8fW6aQ8MbKQhX5o8LOeW16ZKa3bK61EAkopH7LltHuRIWbYf0WsWiw6rOO8Gd1kxpNNRd

16%VOL
        22%VAT

--
        • very_martini Re: Refundacja tabl ?? 25.04.05, 10:16
          To pewnie moja wina i coś psujęsmile treść jednakowoż pozostaje bez zmian i sory za
          zamieszaniesmile

16%VOL
          22%VAT

--
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka