pyrtek3 08.05.05, 12:11 CZY MOŻE KTOŚ MI WYTŁUMACZYĆ NA CZYM POLEGA KRIOTERAPIA(CHODZI O USUNIĘCIE BRODAWEK NA STOPIE I KCIUKU)CZY TEN ZABIEG BOLI I DOKŁADNIE JAK SIE GO WYKONUJE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania23 Re: KIOTERAPIA IP: *.attu.pl 08.05.05, 12:15 z tego co wiem jest to działanie bardzo niskimi temperaturami na organizm są takie specjalne komory kriogeniczne wchodzi sie tam na bardzo króciutko bo temperatura jest kilkadziesiąt stopni poniżej zera (ile dokładnie nie pamiętam) pewnie chodzi o wymrażanie poprostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parfetke Re: KIOTERAPIA IP: *.76-136-217.adsl.skynet.be 08.05.05, 13:49 nie martw sie to nie boli tylko jakby troche swedzi, to sa krysztalki azotu czy cos takiego, a do komory krio sie wchodzi w innych przypadkach, na brodawki to sa takie krysztalki przykladane do skory, i zapewniam pomaga to Odpowiedz Link Zgłoś
paulinab108 Re: KIOTERAPIA 09.05.05, 23:47 boli oj boli ale da sie przezyc.Jest to ciekly azot w temperaturze ponizej chyba 60 Celcjuszy. Mnie polozyli stopke na stoleczkiu i przykladali rurke przez ktora wylatylam azot ktory mi tak troche mrozil. Dla mnie byl skuteczny. Tylko kilka godzin po mialam problem ze stawaniem pelnym ciezarem na leczona stope. Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: KIOTERAPIA 10.05.05, 09:24 Proszę na przyszłość o przestrzeganie netykiety i nie pisanie caps lockiem-to oznacza krzyk, a my tu nie krzyczymy na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parfetke Re: KIOTERAPIA IP: *.242.81.adsl.skynet.be 10.05.05, 10:15 To moze ktos nie profesjonalnie to robil, ja mam doswiadczenie z krysztalkami azotu i tez cieklym azotem z rurki ( na kolano)i mnie nic nie bolalao a raczej jakby tak laskotalo... Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: KIOTERAPIA 11.05.05, 19:42 Bardzo dziękuje,bo kurcze bałam się a muszę iść to usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś