Dodaj do ulubionych

KIOTERAPIA

08.05.05, 12:11
CZY MOŻE KTOŚ MI WYTŁUMACZYĆ NA CZYM POLEGA KRIOTERAPIA(CHODZI O USUNIĘCIE
BRODAWEK NA STOPIE I KCIUKU)CZY TEN ZABIEG BOLI I DOKŁADNIE JAK SIE GO
WYKONUJE.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania23 Re: KIOTERAPIA IP: *.attu.pl 08.05.05, 12:15
      z tego co wiem jest to działanie bardzo niskimi temperaturami na organizm są
      takie specjalne komory kriogeniczne wchodzi sie tam na bardzo króciutko bo
      temperatura jest kilkadziesiąt stopni poniżej zera (ile dokładnie nie pamiętam)
      pewnie chodzi o wymrażanie poprostu
      • Gość: parfetke Re: KIOTERAPIA IP: *.76-136-217.adsl.skynet.be 08.05.05, 13:49
        nie martw sie to nie boli tylko jakby troche swedzi, to sa krysztalki azotu czy
        cos takiego, a do komory krio sie wchodzi w innych przypadkach, na brodawki to
        sa takie krysztalki przykladane do skory, i zapewniam pomaga to
        • paulinab108 Re: KIOTERAPIA 09.05.05, 23:47
          boli oj boli ale da sie przezyc.Jest to ciekly azot w temperaturze ponizej
          chyba 60 Celcjuszy. Mnie polozyli stopke na stoleczkiu i przykladali rurke
          przez ktora wylatylam azot ktory mi tak troche mrozil. Dla mnie byl skuteczny.
          Tylko kilka godzin po mialam problem ze stawaniem pelnym ciezarem na leczona
          stope.
    • joisana Re: KIOTERAPIA 10.05.05, 09:24
      Proszę na przyszłość o przestrzeganie netykiety i nie pisanie caps lockiem-to
      oznacza krzyk, a my tu nie krzyczymy na siebie.
    • Gość: Parfetke Re: KIOTERAPIA IP: *.242.81.adsl.skynet.be 10.05.05, 10:15
      To moze ktos nie profesjonalnie to robil, ja mam doswiadczenie z krysztalkami
      azotu i tez cieklym azotem z rurki ( na kolano)i mnie nic nie bolalao a raczej
      jakby tak laskotalo...
    • pyrtek3 Re: KIOTERAPIA 11.05.05, 19:42
      Bardzo dziękuje,bo kurcze bałam się a muszę iść to usunąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka