Dodaj do ulubionych

mały śmierdzący problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:42
Mały, śmierdzący problem, czyli tak zwane gazy. Jak je zwalczać? Czy są na to
jakieś zioła, herbatki, coś co można sobie samej przyrządzić, ewentualnie
kupić bez recepty? Zaznaczam, że nie jadam grochu, fasoli, kapusty ani innych
wzdymających rzeczy, a potrafi mnie dopaść po każdym niemal posiłku. Ratunku!
Obserwuj wątek
    • eciepecie8 Re: mały śmierdzący problem 17.05.05, 15:49
      prosze, skorzystaj najpierw z wyszukiwarki
      ten temat został juz dokładnie omówiony wielokrotnue
      • Gość: ewa do Eciepecie8 IP: *.kutno.mediaclub.pl 17.05.05, 17:37
        Eciepecie8,czy naprawdę masz misję pouczania ludzi o korzystaniu z wyszukiwarki
        oraz tematu zadawanych pytań.
        Niektórzy może dopiero uczą się korzystać z internetu.
        • eciepecie8 Re: do Eciepecie8 17.05.05, 19:36
          tak, mam misję
          a czy naprawdę sądzisz, ze wszyscy mają czas, ochotę, chęci odpowiadać bez
          przerwy na te same pytania:
          - co to jest nadżerka
          - co to są upławy
          - jakie macie objawy po pigułce Z.
          to wszystko już naprawdę zostało dokładnie i szczegółowo opisane, omówione i
          skomentowane
          chyba lepiej przeczytać 150 wątków niż czekać na jedną, dwie zdawkowe
          odpowiedzi?
          a jeśli ktoś się uczy - to właśnie ma świetną sposobność nauczyć sie czegoś
          nowego
          • invicta1 Re: do Eciepecie8 17.05.05, 19:41
            Eciepecie8 jesteś niezła tak dalejsmile
            • eciepecie8 Re: do Eciepecie8 17.05.05, 19:45
              dzieki, I.

PS i jeszcze do ewy:
              internet to genialne narzędzie
              zawiera miliardy informacji
              a jego siła tkwi właśnie w tym, że za pomocą jednego małego okienka
              wyszukiwarki możesz błyskawicznie znaleźć to, co chcesz
              i jak tu nie głosić chwały wyszukiwarek?

kurczę, moze zostanę rzeczniczką googla?
              • Gość: Gośka Re: do Eciepecie8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:20
                eciepecie8 to po jaką ch....ę jest to forum?
                • eciepecie8 Re: do Eciepecie8 18.05.05, 09:11
                  Gość portalu: Gośka napisał(a):

> eciepecie8 to po jaką ch....ę jest to forum?

zapewne, zeby udzielić informacji
                  albo udzielić indformacji, gdzie są najlepsze informacje na ten temat
                • mar_kotka Re: do Eciepecie8 18.05.05, 09:43
                  Gość portalu: Gośka napisał(a):

> eciepecie8 to po jaką ch....ę jest to forum?

bo Zdrowie Kobiety to również psychika
                  i mózg z komórkami
                  i umiejętność korzystania z niego prawidłowo
                  również przy wyszukiwaniu odpowiedzi na niektóre pytania

• Gość: ewa Re: do Eciepecie8 IP: *.kutno.mediaclub.pl 18.05.05, 08:12
            Nie masz ochoty odpowiadać,to nie odpowiadaj.Nikt Cię do tego nie zmusza.
            Nie odpowiadaj za innych,bo skąd wiesz, czy nie mają ochoty,czasu i chęci
            odpowidać ludziom na pytania.
            Zalecasz lepiej przeczytać 150 wątków niż czekać na odpowiedź.Na przeczytanie
            tylu wątków,to potrzeba znaczna ilość czasu, a jak ktoś korzysta z modemu, to
            będzie go to drogo kosztować.
            Nie szafuj ludzkimi pieniążkami.
            • eciepecie8 Re: do Eciepecie8 18.05.05, 09:10
              1. nie musisz przecież czytać przy połaczeniu non-stop - przekopiuj sobie,
              rozłącz się i czytaj do woli
              2. a jeśli wchodzisz ciągle przez 2 tygodnie, zeby sprawdzić, czy ktoś ci nie
              odpowiedział, to wychodzi taniej czy drożej?
      • true_blue Re: mały śmierdzący problem 18.05.05, 08:31
        eciepecie - za dlugo siedzisz na jednym forum jesli Cie nudza te same pytania
        smile A jak juz tak slicznie umiesz wyszukiwac to daj link.
        Ale ja radze zmienic forum, bo tu widze, ze juz czekasz tylko na calkiem nowe
        problemy, ciekawe jakie jeszcze moga sie zdarzyc...
        Pozdr.
        • Gość: MP Re: mały śmierdzący problem IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.05.05, 10:06
          dołączam się do oczekiwania zmiany forum przez eciepecie, bo nic tu mądrego i
          pożytecznego nie wnosi oprócz spamu typu: "to już było - znajdź sobie w
          wyszukiwarce" lub wyśmiewania dziewczyn za pytania jakie zadają. Ostatecznie od
          pouczania nas na tym formu - co można, a czego nie - jest moderator, a nie
          eciepecie. Dojdzie do tego, że ludzie nie beda chcieli w ogóle uczestniczyć w
          tym forum, zadawać pytań (choćby banalnych) bo można narazić się na
          nieprzyjemności ze strony pewnego indywiduum na forum.
          Pozdrawiam
          • aamarena Re: mały śmierdzący problem 18.05.05, 10:53
            taaaaaaa
            pewnie,że nieprzyjemnie jest usłyszeć "zacznij myśleć PRZED a nie PO..."
            i bardzo nieprzyjemnie jest czasem usłyszeć coś na temat swojej głupoty

najpiękniejszy dźwięk to cisza...
            • Gość: MP Re: mały śmierdzący problem IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.05.05, 13:08
              Dobrze by było żeby oprócz tego typu "dobrych rad" pojawiały się też inne
              naprawde dobre rady lub po prostu "najpiękniejszy dźwięk to cisza...". Mnie
              też niektóre pytania śmieszą, ale to nie oznacza, że musze wyśmiewać i oceniać
              taką osobę, po prostu pomijam i nie "spamuję".
              Pozdrawiam
              • aamarena Re: mały śmierdzący problem 18.05.05, 13:55
                Gość portalu: MP napisał(a):
                Mnie też niektóre pytania śmieszą, ale to nie oznacza, że musze wyśmiewać i
                oceniać taką osobę, po prostu pomijam

ależ dokładnie taką samą metodę możesz stosować w stosunku do osób,które Cię
                denerwują - nie oceniaj i pomijaj wink
                też pozdrawiam
                • Gość: MP Re: mały śmierdzący problem IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.05.05, 14:21
                  Trudno to czasem pomijać, skoro jej wypowiedzi pojawiają się w co drugim
                  poście, poza tym chyba nie jestem odosobniona w moim zdaniu...
                  • Gość: MP Re: mały śmierdzący problem IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 18.05.05, 14:27
                    Poza tym - żeby choć jedna jej odpowiedź była rzeczowa i pomocna komuś - to bym
                    nie denerwowała się jej sposobem bycia tutaj - ale dawno już wrzuciłam tę osobe
                    do wyszukiwarki i nie znalazłam ani jednej takiej odpowiedzi, więc nie oceniam
                    jej pochopnie i mam prawo wyrazić swoje rozdrażnienie jej stylem na forum.
                    Choćby z tego powodu, zeby inne osoby nie bały się zadać pytania na tym forum.
                    Poza tym, jak ktoś tu słusznie zauważył, lista problemów kobiecych nie jest
                    nieskończona i trudno uniknąć zadawania niektórych pytań.
    • Gość: coccus Re: mały śmierdzący problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:34
      Może powinnaś poobserwować Swoją dietę? Ja też mam ten problem i coś mi sie
      wydaje że to od mleka krowiego, chyba zaczyna mi się nietolerancja na nie.
      Muszę jeszcze poobserwować.
      Zapach gazów zależy od diety, np od mięsa,od białka najgorzej. Może ureguluj
      trawienie błonnikiem: otręby, warzywa. Unikaj zaparć.
      Może weź sobie parę razy Lakcid, żeby uzupełnić mikroflorę układu pokarmowego.
      Moj problem zaczął się jakieś pół roku temu kiedy byłam wciąży, nie mogłam
      sobie z tym poradzić. Leki na dluższą metę chyba nie mają sensu, należałoby
      znaleźć przyczynę.
      Oczywiście prościej będzie zastosować wspomagacze.
      Pozdrawiam
      Monika
      • Gość: bombelek Re: mały śmierdzący problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:51
        O, jak miło, że ktoś odpowiedział mi na pytanie...
        Z tym mięsem to chyba dobry trop. Muszę sprobować ograniczyć.
        Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka