Dodaj do ulubionych

Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!!

15.07.02, 10:27
Proszę o pilną odpowiedź. Aktualnie nie biorę (i nigdy nie brałam) żadnych
hormonalnych środków antykoncepcyjnych. 10 sierpnia mam ślub i wypada mi
wtedy okres. Chciałabym opóźnić go o jakiś tydzień 10 dni. Jednak nie wiem,
czy nie jest za późno? Wczoraj dostałam okres. Błagam o odpowiedź, czy jeśli
dziś pójdę do lekarza, nie będzie za późno na jakąś skuteczną ingerencję
hormonalną???!!!
Z góry dziekuję
Kromka
Obserwuj wątek
    • kromka Re: PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!! 15.07.02, 13:00
      PROSZĘ, PROSZĘ, PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!
      • anx Re: PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!! 15.07.02, 14:09
        Wydaje mi się, że po prostu powinnaś pójśc do lekarza i zapytać go w jaki
        sposób może przesunąc ci okres. Może wcale nie będziesz musiała brać żadnych
        tabletek anty, może po prostu łykniesz sobie parę hormonów np. na tydzień przed
        i już (nie jestem lekarzem więc nie wiem do końca jak to wygląda) , Natomist
        jeśli chodzi o twój "wczorajszy" okres to chyba i tak za późno jest na pigułki,
        bo z tego co wiem nowe opakowanie rozpoczyna się w pierwszy dzień cyklu, czyli
        w Twoim przypadku wczoraj. Najlepiej idź do lekarza i nie zwlekaj bo być może z
        każdym dniem zmniejsza się szansa na opóźnienie.
        PZDR
      • essie Re: PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!! 15.07.02, 14:15
        Zajrzyj do wątku 3980, pani doktor mówi jak opóźnić okres za pomocą wit. C, co prawda 2-3 dni, ale to i tak
        coś.
        • kromka Re: PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!! 15.07.02, 15:06
          essie napisała:

> Zajrzyj do wątku 3980, pani doktor mówi jak opóźnić okres za pomocą wit. C,
          co
          > prawda 2-3 dni, ale to i tak
          > coś.

Dla mnie niestety 2 - 3 dni to za mało. Okres wypada bowiem 2 dni przed ślubem
          lub tego samego dnia.
          Help!!!
    • borowka Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 15.07.02, 18:22
      idz do lekarza, nie jest za pozno.Z tego co sie orientuje to masz dwa wyjscia.
      Zaczac normalnie opakowanie tabletek ( pamietam, jak bralam TRi-Regol pierwsze
      opakowanie zaczynalo sie chyba w 5 dniu cyklu) lub tez lekarz przepisze Ci
      jakiekolwiek tabletki, mozesz je zaczac chyba nawet 10 dni przed planowanym
      okresem, nie wiem dokladnie ale wyjezdzalam kiedys na sylwestra do domku w
      gorach i kolezanka poszla domlekarza chyba dnien przed wigilia zeby jej
      przesunal okres i dalo sie ,powodzenia
      • anx Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 16.07.02, 08:33
        Tak, tak, idź po prostu do lekarza i nie zwlekaj, im wcześniej pójdziesz tym
        wcześniej będziesz wiedziała co i jak
    • malrej1 Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 16.07.02, 09:25
      Ja również zalecam pójście do lekarza. Są leki hormonalne np. dwu czy
      trójfazowe, które możesz zacząć brać nawet od 3-go dnia cyklu. Pomijając dwie
      pierwsze tabletki o najniższym stężeniu hormonów wpadasz w naturalny rytm
      cyklu. Po zakończeniu opakowania powinnaś zrobić 7-mio dniową przerwę w czasie
      której powinna wsystąpić miesiączka. Jeżeli nie zrobisz tej przerwy i od razu
      rozpoczniesz nowe opakowanie tabletek, miesiączka wogóle nie wystąpi przez
      kolejne 21 dni (tyle ile tabletek w opakowaniu) - tak głosi fachowa literatura
      na ten temat. Po drugim opakowaniu powinnaś jednak zrobić zalecaną przerwę. Są
      podobno kobiety, które prze okrągły rok nie dopuszczają do miesiączki, nie wiem
      jednak jak to się odbija na ich organiźmie.
      Powodzenia i hucznej zabawy.
      • kromka Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 16.07.02, 10:23
        Wielkie dzięki za Wasze rady.
        Udałam się wczoraj do lekarza i według niego....
        Ze względu na wysoki poziom prolaktyny (652 czegośtam) - nie mogę brać żadnych
        hormonalnych leków antykoncepcyjnych. (Na marginesie - to b. ciekawe, bo inny
        lekarz, u którego byłam miesiąc temu, widząc ten sam wynik - zapisał Harmonet i
        na razie znegował konieczność brania Bromergonu...)

Wracając do tematu:
        Lekarz przepisał mi LUTEINE (progesteron zmikronizowany, ponoć BEZ środków
        ubocznych) i zalecił zacząć przyjmować na kilka dni przed planowanym dniem
        wystąienia okresu, 3 x dziennie po 1 tabletce pod język, przez 10 dni. Po tych
        10 dniach przestać brać i... wtedy wystąpi okres. CUDA!!
        Byłam zaskoczona, bo nie słyszałam o takiej metodzie (innej, niż za pomocą
        tabletek anty) przesuwania terminu okresu.

I CO WY NA TO??

Pzdr
        Kromka
    • monika.antepowicz Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 16.07.02, 12:44
      Nie jest za późno i łatwiej moim zdaniem byłoby go przyspieszyc- niestety
      konieczne jest zastosowania leków hormonalnych- jakich? to zalezy od Pani
      planów odnosnie prokreacji.
      • kromka Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 16.07.02, 13:28
        Pani Doktor, czy byłaby Pani tak miła i przeczytała mój post w tym wątku z
        godziny 12:44? Pisałam tam o mojej wczorajszej wizycie u lekarza.
        Byłabym wdzięczna za odniesienie się do mojej wypowiedzi odnośnie LUTEINE.
        Dziękuję.
        • kromka Re: Ślub!!! Opóźnić okres o tydzień - PILNE!!! 16.07.02, 13:37
          Przepraszam, miałam na myśli mój post z godz. 10:23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka