Dodaj do ulubionych

ból piersi

IP: *.rybnet.pl 10.06.05, 13:24
od kilku miesiecy przed okresem bolą mnie piersi. jest to zwiazane oczywiście
z PMS ale jest to nie do wytzrymania!!czasem nawet nie muszę się ruszać żeby
czuć obrzęk i ból. Jak mozna go zmiejszyć albo zapobiec temu? tabletki?
Ziółka? nie wiem help
Obserwuj wątek
    • annuczek Re: ból piersi 10.06.05, 13:31
      Warto zmierzyć poziom prolaktyny i w zależności od tego podjąć odpowiednie
      leczenie. Może wystarczy tylko Castagnus albo Mastodynon (oparte na ziołach)
      albo Bromergon - ale to już pod kontrolą lekarza.
    • be27 Re: ból piersi 16.06.05, 08:32
      Witam wszystkie kobietki z problemami typu hiperprolaktynemia i mikrogruczolak
      przyssadki.
      Mnie czasem pomagają wasze posty więc postanowiłam napisać co mnie się
      przydarzyło.
      Bardzo długi okres czasu lekarze leczyli mnie na migrenę (około 5 lat) i nic
      samopoczucie coraz gorsze. Potem pojawiły się bóle piersi nie do zniesienia-i
      ten trop był już właściwy. Prolaktyna za wysoka mniej więcej poziom
      przekroczony 5 razy, potem rezonans...cóż okazało się że to mokrogruczolak 4
      mm. Leczenie bromergonem około 3 lata (strasznie się po nim czułam)W zasadzie
      kolejne rezonanse pokazywały, że guz nadal rośnie teraz około 7mm.
      W lutym tego roku wzięłam sprawy w swoje ręce. Pojechałam do neurochirurga żeby
      określił co dalej. Stwierdził że często po wycięciu guza są nawroty a nie
      koniecznie bóle głowy przejdą. Więc zaczęłam szukać lepszego leku. Właściwie
      mogę nazwać cudem fakt odnalezienia leku o nazwie Dostinex. Super się po nim
      czuję. Prolaktyna spadła tak bardzo ,że teraz jest w zupełnej normie - bóle
      głowy ustały. Bóle piersi są ale mniejsze (dużo mniejsze)i co najważniejsze guz
      zaczął się zmniejszać. Lek jest drogi to fakt 8 tabletek starcza na 1 miesiąc i
      kosztuje około 300 zł - ale zdrowie jest najważniejsze. Wszystkim mającym
      podobne problemy radzę zapytać lekarza o ten lek. Posiadanie dzidziusia też
      jest możliwe tylko trzeba wierzyć w to ze się wyzdrowieje i robić wszystko by
      tak się stało.
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości w chodzeniu po lekarzach i dopominaniu się o
      badania
      • Gość: lls Re: ból piersi IP: *.chello.pl 20.06.05, 11:33
        Dosinex - skąd go masz? Od mniej wiecej miesiąca nigdzie go nie można dostać.
        Nie ma go w hurtowniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka