IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:00
Czy któras z was bierze Yasmin-podobno od 3 miesiecy są dostępne w Polsce.
Obserwuj wątek
    • marynia28 Re: Yasmin?? 16.06.05, 12:30
      Jest, lekarka mi przepisała, ale ciągle się zastanawiam... Do tej pory brałam
      Diane, chciałam zmienić na coś "lżejszego". ale potem się naczytałam o ryzyku
      zakrzepicy i teraz już sama nie wiem. Chyba z nerwów mnie zaczęła łydka boleć,
      przewrażliwona jestem, oglądam swoje "pajączki" na nogach i nie wiem, brać czy
      nie...
      • Gość: ninka Re: Yasmin?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:39
        A ja się martwię też bo przeczytałam o kobietach które ni stąd ni zowąd udusiły
        się biorąc yasmin... Nie wiem czy to krecia robota firm farmaceutycznych, ale i
        tak się bardzo boję. Miałam już brać z powodu obrzęków... Ale teraz to chyba w
        ogóle odstawię.
        • Gość: Ania Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 19:28
          o kurcze troche teraz ja się boję
          • women12 Re: Yasmin?? 16.06.05, 23:10
            ja jestem w podobnej sytuacji bralam diane i mam za kilka dni brac yasmine tylko
            naczytalam sie ze to nie prawda ze nie zatrzymuja wody w organizmie ze sa
            przereklamowane i chyba pojde do gin zmienic pigulki mialam do wyboru logest
        • mzyjewska Re: Yasmin?? 17.06.05, 08:40
          to są BZDURY !! ten lek sprzedaje się rewelacyjnie na całym świecie. Najlepiej
          ze wszystkich tabletek !!
          • Gość: Yasmin Re: Yasmin?? IP: *.icpnet.pl 17.06.05, 08:50
            Jasne, że sprzedaje się najlepiej - mają przecież największy marketing. Są
            bardziej reklamowane niż u nas Evra ze Skrzynecka, Jusis, Horodyńską i Muchą.
            Inna sprawą jest to, że już kilka m.in. skandynawskich krajów wycofało Yasmin ze
            sprzedaży z powodu zgonów zdrowych kobiet...
    • Gość: ANIA Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:21
      MOje drogie to sa moje pierwsze tabletki mam ślub w sierpniu i nie chce się
      czuć źle i wogóle. CZy któraś z was juz je bierze i jak ok czy raczej nie. Na
      razie czytałam same niekorzytne opinie i nie wiem co zrobić???
      • Gość: Lilu Re: Yasmin?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:32
        Czytałam tylko na jakimś zagranicznym forum. Pisały tam kobietki, które brały
        to dłuższy czas. Opisywały takie skutki uboczne jak: suchość skóry i śluzówek,
        kołatanie serca, bezsenność, bóle głowy, chroniczne zmęczenie, zaburzenia
        widzenia, zły nastrój, depresja. Skoro już zaczęłaś brać to bierz. Podobno na
        początku całkiem nieźle się przyjmują. Jednak myślę, że na przyszłość warto się
        zastanowic nad zmianą. Po takich opiniach wolałabym nie ryzykować.
    • Gość: poli Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 14:01
      Ja dzis wziełam druga tabletkę, wogóle to moje pierwsze tablety anty. Mam
      nadzieję, że nic mi po nich nie bedzie, jakby co to wam powiemsmile
      • Gość: alina Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:17
        U mnie przez pierwsze pol roku bylo cudownie. Super tabletki, zadnych skutkow
        ubocznych. Po pol roku : calodzienne bole glowy, bolace piersi od 10 dnia cyklu
        do konca, zero libido, ciagle grzybice, nadzerka, bolace nogi. Meczylam sie
        jeszcze przez rok z tabletkami, ob moj gin mowil, ze wszystko OK. Zmienilam
        gina.. zaluje, ze tak pozno.
      • ka79 Re: Yasmin?? 17.06.05, 15:55
        Mam do ciebie Poli ogromną prośbę- ja mam jeszcze troszkę czasu do wzięcia 1
        tabletki i bardzo cię proszę czy możesz mi przesłać informacjie jak się czuje
        itd po paru dniach np.Z góry dziekuje- ka79@gazeta.pl
        • Gość: poli Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:18
          Spoko powiadomię Cię. Na razie jest ok, chociaż przez te skutki uboczne u
          innych dziewczyn boje sie, że wmówię sobie coś co nie będzie wywołane przez
          tabletki. wiesz moja ocena moze byc subiektywna bo kazdy organizm funkcojnuje
          inaczej, ale po weekendzie napiszę ci czy wyczuwam jakies zmiany, no chyba, ze
          szybciej cos sie zacznie dziać.
          Pozdrawiam
    • Gość: beata Re: Yasmin?? IP: *.197.susc.suscom.net 17.06.05, 19:00
      Poczytaj tez tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=25044113&v=2&s=0
      • Gość: Kasia Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:19
        Ja już chyba żadnych nie będę brać-to jest straszne jakie są skutki uboczne
        • Gość: mb Re: Yasmin?? IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 14:50
          ja zmieniam microgynon na yasmin jeszcze nie slyszalam o tych umierajacych
          kobietach i mysle ze to ktos wymyslil pozyjemy zobaczymy nie jest chyba tak zle
          skoro jednak kobiety je przyjmuja coraz czesciej zmieniaja na nie moj gin
          mowil ze sa one bez porownania lepsze od tych nowych jannet czy jakos tak sie
          pisze
          • igis Koncze 1 opakowanie 21.06.05, 00:01
            No wiec mimo wszystkich zlyyych opinii, zaczelam te tabletki po cilescie
            (powracajace plamienia, a yasmin sa w tym samym typie, po innych np logescie
            mialam straszliwe problemy i wole nie ryzykowac innego typu)
            Na razie wykupuje opakowania na zapas poki cena jest przystepna 32pln, a ponoc
            potem maja podrozec
            Nie mam zadnych skutkow ubocznych, mam wrazenie ze cera delikatnie sie
            poprawila. Nastroj normalny, waga tezsmile
            • Gość: pysiak Re: Koncze 1 opakowanie IP: 62.29.138.* 21.06.05, 10:26
              a czy znasz moze jakis warszawski adres apteki w ktorej yasmine jest tak tani???
    • Gość: beata Re: Yasmin?? IP: *.hsd1.co.comcast.net 21.06.05, 03:33
      Biore trzecie opakowanie i tak sie teraz zastanawiam czy ta moja straszliwie
      sucha skora to przypadkiem nie skutek uboczny tych tabletek. Zawsze mialam
      sucha skore, ale teraz to juz przegiecie. Nawet tluste masci nie sa w stanie
      ich natluscic. To by sie zgadzalo z tym, ze te tabletki odwadniaja organizm i
      ze trzeba przy nich duzo pic.
      I jeszcze jedno. Pojawily mi sie wlasnie na lydkach podskorne zylki (takie
      pajeczynki) i za bardzo nie wiem od czego, a nigdy tego nie mialam.
    • Gość: mb Re: Yasmin?? IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 12:59
      to rozwikla wasze pytania
      www.antykoncepcja.com.pl/Yasmin.htm
    • Gość: aga odpowiedz od scheringa IP: *.umcs.lublin.pl 21.06.05, 13:33
      hej dziewczyny! dzis dopiero wpadłam na Wasz wątek i z przerażeniem
      przeczytałam to o czym piszecie. Sama zamierzam juz niedługo rozpocząc
      stosowanie yasmin, stąd sięgnełam do źródła informacji - firmy produkującej ten
      produkt(schering) z prośbą o informacje; badania czy informacje z obiektywnego
      źródła(naukowego) nt. zgonów po yasmin, oto co mi odpisano:
      "Zgony zdarzają się również i bez stosowania pigułki.
      W czasie brania antykoncepcji przyczyną zgonu wiązaną z "pigułką" są
      powikłania zatorowo-zakrzepowe.
      Częstość tego powikłania w czasie stosowania Yasmin nie odbiega od innych
      pigułek antykoncepcyjnych.
      Pozdrowienia, R.J."
      Szeczerze? Raczej nie poczułam się uspokojona i odpowiedz bynajmniej mnie nie
      satysfakcjonuje. Leczę się jednak u dobrego ginekologa-endokrynologa i...
      zauafm mu. A dodam tylko iż jestem tym szczeg. przypadkiem kobiet którym bardzo
      trudno dobrać środek antykoncepcyjny i stąd też wypróbowałam już wiele...na
      pewno będę śledzić ten wątek.
      Pozdrawiam
    • Gość: Kasia Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:06
      !!!!!!
    • Gość: xs Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:43
      Dla wszystkich zainteresowanych!
      Na częstochowskim forum GW natknęłam się przypadkiem o rozbudowany wątek o tej
      tabletce, sporo tam konktretnych informacji, między innymi od lekarza
      ginekologa. Pozdrawiam i życzę miłej lektury.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=23386471
      • Gość: martaa Re: Yasmin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:21
        no to piekniesad Bardzo chciałam brac te pigułki bo niemiłosiernie puchnę przed
        okresem - i teraz jestem w kropcesad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka