Dodaj do ulubionych

Ocena pieprzykow..

19.06.05, 09:42
Chce isc na ocene pieprzykow, mam ich sporo, a dodatkowo mam jasna cere,
narazie nic sie z nimi nie dzieje, ale chcialabym zeby je ogladnal
specjalista. Do kogo sie lepiej z tym zwrocic ? dermatolog czy moze od razu
onkolog (chirurg onkolog) ?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Ocena pieprzykow.. 19.06.05, 09:49
      od razu do onkologa, w razie wątpliwości dermatolog i tak Cię do niego odeśle,
      lepiej wszystko załatwić za jednym zamachem.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: szałwia Re: Ocena pieprzykow.. IP: 150.254.208.* 19.06.05, 12:43
      Do chirurga onkologia, ja byłam niedawno-mam wycięty pieprzyk, ładnie się goi-
      mały ślad i święty spokój. Nie napisałas skąd jesteś - jeśli przypadkiem z
      Wielkopolski - moge polecić ośrodek OPEN w Poznaniu, ul. Kazimierza Wielkiego.
      • josepchine Re: Ocena pieprzykow.. 21.06.05, 10:32
        dzieki za odpowiedzi! smile
        W takim razie szukam chirurga onkologa w mojej okolicy... smile
        Dzieki za namiar, ale z Tarnowa jestem smile
        Jeszcze jedno pytanie, przychodnia czy moze lepiej isc prywatnie ??
        Szczerze wolalabym isc do przychodni (kasa) ale jak lepiej prywatnie...
        • nchyb Re: Ocena pieprzykow.. 21.06.05, 13:44
          Zapisz się państwowo do chirurga onkologa -jeżeli masz czas. Niestety,na wizytę
          czeka się dość długo, często po kilka miesięcy. Jeżeli coś cię bardzo niepokoi -
          pędem do dermatologa, z reguły dużo krótszy czas czekania, a dermatolog już
          obejrzy, może uspokoi, albo skieruje od razu do zwykłego chirurga, a w tym
          czasie ty będziesz czekać na wizytę u onkologa. Najgroźniejsze znamiona już
          będą wycięte przez zwykłego chirurga (w razie potrzeby oczywiście), a potem z
          resztą, już na spokojnie udasz się do onko-chirurga, od razu z wynikami z badań
          tych wyciętych. To werscjadla tych, co kasę cenią. A jak ci na pieniądzachnie
          zależy, do doprywatnegoonkologa itp. i to już szybko pójdzie. Wszystko zależy
          od tego, jak bardzo ci na czasie zależy.

Ja właśnie tak zrobiłam, zarejestrowałam się do onko-ch., w międzyczasie
          skierowanieod dermatologa(lub rodzinnego - ja miałam od obu, bo w różnym czasie
          [po kilkaznamion miałam wycinanych), znamiona zwykły chirurg powycinał,
          malutkieblizenki pozostały. Wyniki wzięłam do onko poszłam,on obserwował
          resztę, mam wyznaczone teraz co pół roku wizyty kontrolne, by obserwować resztę
          znamion. A za zaoszczędzone w ten sposób pieniążki zawsze można kupić coś
          fajowego smile
          • josepchine Re: Ocena pieprzykow.. 21.06.05, 22:18
            noi chyba tak zrobie... nie spieszy mi sie za bardzo, przynajmniej narazie,
            narazie nic sie nie dzieje z nimi niepokojacego, swoja droga ciekawa jestem ile
            kosztuje taka wizyta u onkologa chirurga, bo jak nie duzo to moze bym sie i
            skusila... a jak duzo to wtedy tak jak Ty bym zrobila, dzieki za odpowiedz smile
            pozdr
      • gocha221 Szałwio!! 21.06.05, 10:48
        napisz cos więcej o tym ośrodku OPEN. To jest jakaś prywatna przychodnia?
        • sszalwia Re: Szałwio!! 22.06.05, 17:33
          gocha221 napisała:

> napisz cos więcej o tym ośrodku OPEN. To jest jakaś prywatna przychodnia?

Nie, państowa-NFZ! Ośrodek zajmuje się głównie wykonywaniem mammografii i usg
          piersi, ale przyjmuje tam również 3 chirurgów onkologów, ja byłam u dr Kyclera-
          polecam ! Potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego , na wolny termin
          zabiegu czekałam miesiąc.
          open.poznan.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka