IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 10:16
Kiedy moge zrobic beta, czekam na dzidzie i mysle ze moge byc w ciazy ale
upłyneło dopiero 2 dni od ewentualnego zapłodnienia.A okres moge miec
dopiero 7.07.Czy warto zrobic bete czy czekac.Chce wiedziec o tym w miare
szybko,juz 1 ciaze straciłam.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: beta HCG 27.06.05, 10:38
      10 dni od zapłodnienia ale najlepiej w dniu spodziewanej @
    • Gość: kiki Re: beta HCG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 12:16
      u mnie tez minęły dwa dni od ewent. zapłodnienia, czy jest jakaś inna możliwość
      wykrycia ciąży? może z krwi?? Test zrobiłam ale pewnie niewiarygodny, bo
      dopiero po 6 dniach może wyjść, ale i tak nie mogłam juz wytrzymać, tylko że ja
      niebardzo chcę być w ciążysad tzn jak będę, to będę się cieszyć, ale jabym miała
      wybierać, to jeszcze nie pora, bo mam 2 letnią córcię i właśnie mam rozpocząć
      pracę i mam straszny stres, pomóżcie bo nie wytrzymam tych 6 dni!!!!
    • julamimi Re: beta HCG 27.06.05, 13:29
      lepiej zaczekaj...
      bo jak rozumiem uplynely 2 dni od stosunku, natomiast zanim sie zaplodnione
      jajeczko zacznie zagniezdzac w scianie macicy, moze uplynac nawet 12 dni... I
      dopiero od chwili zagniezdzenia produkowane jest beta HCG, ktore mozna wykryc
      testami (i z krwi, i z moczu)
      pozdr
      • Gość: kasia Re: beta HCG IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.05, 13:53
        A czy lepiej w tym okresie sie oszczedzac?/Co moze miec wpływ ze jajeczko sie
        zagniezdzi??
        • julamimi Re: beta HCG 27.06.05, 14:57
          a, to juz matke nature by trzeba zapytac, co ma wplyw smile
          jak ja sie staralam o dziecko, to w cyklu, w ktorym zaszlam, nie oszczedzalam
          sie wcale, co wiecej, zafundowalam sobie wyjazd rowerowy (80km dziennie przez
          pare dni w okolicach _potencjalnego_ zaplodnienia), a po drodze sobie
          wizualizowalam, o moze wlasie sie jajeczko przesuwa, a moze dzisiaj zaczyna sie
          zagniezdzac... smile
          natura jakos strasznie zawile to wszystko urzadzila, i w sposob tylko sobie
          znany, stety/niestety...
          pozdr
        • lilith76 Re: beta HCG 27.06.05, 15:40
          > A czy lepiej w tym okresie sie oszczedzac?/Co moze miec wpływ ze jajeczko sie
          > zagniezdzi??

to już lekka przesada smile))
          zdrowa ciąża wiele przetrzyma (do pewnych granic, ale w końcu nie pijesz
          nałogowo, ani nie bierzesz narkotyków). chory zarodek nie zatrzymają wszystkie
          lekarstwa świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka