IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 19:28
Czy leki na alergię mogą osłabiać działanie tabetek anty??
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: leki IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 29.06.05, 20:21
      przeczytaj ulotke z leków na alergie, potem przeczytaj ulotke tych tabletek
      anty które bierzesz i zobaczysz czy jest interacja, skoro pisać umiesz to
      czytac na pewno, poza tym czemu nie zapytałas sie o to lekarza???
    • marikaow Re: leki 29.06.05, 22:18
      to zależy co lykasz i zdania są podielone, i uwaga !!! tu nie chodzi tylko o czytanie ulotek i patrenie co jest w jednej a co w drugiej. Pry silnej alergi łykam Claritine, wziewne - sterydy, krpole do nochalka i do oczu jeden alergolog powiedziałże działa to osłabiająco, drugi- że gdzie tam wtedy tylko gdybym brala antybiotyki, trzeci - że zależy od tego czy zażywam dużą ilosć sterydów i zależy z jakiej grupy, a ginekolog powiedział tak - ze faktycznie zależy to od ilosci przyjmowanych sterydów od ILOŚCI. Zatem jeśli wcinasz tylko tabletki to sie nie martw bo jadlam Zyrtec, Alertec i teraz Clartinine i jakoisc od 3 lat nie zaszłam w ciąże.Zabezpieczam sie dodatkowo tylko wtedy jak mam infekcje i jem antybiotyki. Jeśli nie bierzesz wziewnych leków to nie masz co sie martwic.
      • Gość: mona Re: leki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 10:29
        Właśńie biorę Claritine teraz, jedną tabletkę dziennie..ponadto smatuję moje
        uczulenie na dzień maścią matodinazol. Skoro mowisz, że u Ciebie ok, to ja też
        postaram sie nie denerwować. W ulotce właściwie nie znalazłam nic na temat
        ewentualnych interakcji. Ale nie wiem czy to dlatego, że takowych nie ma, czy
        dlatego, że nie wszytskie możliwe sprawdzono. Dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka