Dodaj do ulubionych

ewentualna ciąża

11.07.05, 22:09
witam!
Mimo,że chyba to pytanie tu nie pasuje i tak wolę zapytać i uspokoić przyjaciółkę.Mam może naiwne,ale ważne dla niej pytanie.
Piszę, bo podczas rozmowy z moją przyjaciółką wyszła sprawa jej ewentualnej ciązy. Chodzi o to,że podczas zbliżenia mojej
przyjaciółkize swoim chłopakiem, mówiąc brzydko, on "włożył" swojego członka do wejścia pochwy.Teraz boi się tego, że jest w
ciąży. Acha zapomniałam dodać, że jest jeszcze dziewicą.
Ja osobiście twierdze, że raczej nic złego się nie stało.Ale oczywiście mogę się mylić.
Dlatego też mam pytanie: czy pomimo tego,że jest dziewicą mogło dojśc do zapłodnienia??
dziękuje za szybką odpowiedź (ona w końcu uspokoi moją przyjaciółkę)
Lizzy
Obserwuj wątek
    • Gość: malinka Re: ewentualna ciąża IP: 172.28.252.* 11.07.05, 22:13
      pewnie, ze mogło
      male skubańce są bardzo zdolne

PS dlaczego - mówiąc brzydko, on "włożył" swojego członka do wejścia pochwy?
      tak się mówi
      • Gość: dsf Re: ewentualna ciąża IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 22:18
        bo powinno być: złączyli się w miłosnym uścisku w śweitle księżyca
    • lizzy_82 Re: ewentualna ciąża 11.07.05, 22:22
      czyli mogło, ale nie musiało.muszę wiedzieć zanim ją totalnie uspokoję??
      • Gość: Aga Re: ewentualna ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:26
        nie masz szans jej totalnie uspokoic. Jezeli penis byc przy wejsciu do pochwy
        to moglo dojsc do zaplodnienia. Bycie dziewica przed niczym nie chroni - blona
        dziewicza nie jest nieprzepuszczalna, najlepszym dowodem na to jest fakt
        miesiaczkowania.
        Najlpierw trzeba troche wiedziec o seksie, a pozniej go uprawiac.
        Niech kolezanka zrobi test ciazowy w dniu planowanej miesiaczki - wtedy powinna
        wiedziec.
    • lizzy_82 Re: ewentualna ciąża 11.07.05, 22:36
      własnie się od niej dowiedziałam, że chyba nie doszło do wytrysku!!
      • Gość: Aga Re: ewentualna ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:41
        jezeli to "chyba" to nie ma pewnosci, w takim razie nic nie znaczy. Zreszta nie
        musialo dosc do wytrysku. Jezeli jest seks albo pieszczoty w okolicach
        intymnych to moze byc i ciaza.
        • Gość: aska Re: ewentualna ciąża IP: *.msn.com 12.07.05, 01:33
          jejku, co to znaczy, ze nawet bez wytrysku moglo dojsc do ciazy? Tylko na mnie
          nie krzyczcie, zem glupia nie wiedzac....Czy naprawde mozna zajsc bez wytrysku?
          jak? Napiszcie cos na ten temat.
          • Gość: ela Re: ewentualna ciąża IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 07:08
            Można - świadczy o tym duża zawodność stosunku przerywanego, traktowanego
            antykoncepcyjnie. Plemniki są bowiem obecne w wydzielinie, która pojawia się
            jeszcze przed wytryskiem. U wielu mężczyzn znajduje się w niej niewielka, lecz
            całkowicie wystarczająca do zapłodnienia liczba plemników.
            www.schering.pl/aith_antykoncepcja_biol.php?
            PHPSESSID=035c9a19ccf6b3ec1060609efb7bf371#przerywany

Oczywiście, by doszło do zapłodnienia konieczny jest jeszcze śluz o charakterze
            płodnym i jajeczko - w czasie do 7 dni od stosunku.
    • lilith76 Re: ewentualna ciąża 11.07.05, 23:42
      bez przesady!
      ryzyko jest, ale malutkie.
      skubańce są cwane, ale to nie Drużyna Pierścienia - długie wędrówki wykańczają.
    • Gość: Ja Re: ewentualna ciąża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 09:28
      to kolejna prowokacjasmile jakiegoś internauty
      • Gość: aga Re: ewentualna ciąża IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 12.07.05, 10:01
        Do zapłodnienia wystarczy jeden plemniczek, resztę dopisz sobie sama
        • lizzy_82 Re: ewentualna ciąża 12.07.05, 22:05
          Byłyśmy u ginekologa. Z tego , co moja przyjaciółka opowiadała, to nie wynika nic pewnego. Pani doktor zbadała ją i pobrała wymaz do cytologii i nie powiedziała nic oprócz tego, że ma czekać.
          Co wy o tym myslicie??
          • zaba_pelagia Re: ewentualna ciąża 12.07.05, 22:09
            lizzy_82 napisała:

> Co wy o tym myslicie??

myślimy, ze dobrze, ze pobrała próbke do cytologii

PS czy kolezanka i ty to ta sama osoba? noooooooo, nie wstydz się wink
            • lizzy_82 Re: ewentualna ciąża 12.07.05, 22:12
              NIE, ja i moja przyjaciółka to nie jedna i ta sama osoba. Ona po prostu u mnie nocuje, bo jej rodzice wyjechali sobie na wakacje.
              Dzięki za odpowiedzi.
          • lilith76 Re: ewentualna ciąża 12.07.05, 22:11
            jeżeli od wydarzenia nie minęło jeszcze 3-4 tygodnie, to pani doktor tylko tyle może na wizycie zrobić.

jeśli dziewczyna panikuje to lepiej zrobić test ciążowy w terminie miesiączki jeśli takowa się nie pojawi. jeśli się pojawi - otworzyć szampana.
          • Gość: :( Re: ewentualna ciąża IP: *.net.autocom.pl 12.07.05, 22:12
            Ja mam podobna sytuację.lekarz też nie powiedział nic pewnego>kazał zrobic
            tezt.Wyszedł negatywnie,ale mam wątpliwości...
    • lizzy_82 Re: ewentualna ciąża 01.08.05, 20:47
      cześć!
      chciałam Wam podziękowac w imieniu przyjaciółki za wskazówki i rady. Dziś wiemy już, że nie jest w ciąży. Dwa dni temu dostała @ i rzeczywiście otwarłyśmy szampana. Jedno jest pewne- jesteśmy obie bogatsze w doświadczenie.
      Jeszcze raz dzieki wielkie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka