maja66 07.08.02, 10:17 Zapomniałam aż 2 tabletek z opakowania Harmonet (2 tydzień), czyli z poniedziałku i wtorku, dzisiaj jest środa, wzięłam od razu wczorajszą tabletkę. Co mam dalej robić? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rasinka Re: Pomocy!!! 07.08.02, 10:41 Maju, jak chcesz mam telefon komórkowy (służbowy) do lekarza mojej żony i bezimiennie zapytaj go o radę, a ponieważ już nie jeden raz korzystaliśmy z jego pomocy wiem że Ci pomoże. Jak coś daj znać czy potrzebujesz tego telefonu. Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Pomocy!!! 07.08.02, 12:25 Dwie tabletki pod rząd, poczatek opakowania, harmonet o niskiej zawartości hormonów- myślę, że powinnaś stosować dodatkowe zabezpieczenie do końca cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
rasinka Re: Pomocy!!! 07.08.02, 12:45 Zabezpieczyc napewno sie trzeba dodatkowo, tylko jak zazywac dalsze opakowania... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi22 Re: Pomocy!!! 07.08.02, 12:55 Ja niedawno miałam podobną sytuację. Skończyłam jednak opakowanie i za rada ginekologa odczekałam do pierwszego dnia kolejnej miesiączki i przyjęłam tabletkę z nowego opakowania rozpoczynająć od nowa antykoncepcyjne działanie pigułek. Na razie zabezpiecz sie dodatkowo prezerwtywą i jescze jekimśśrodkiem (krem, globulki). Odpowiedz Link Zgłoś
maja66 Re: Pomocy!!! 07.08.02, 14:48 gabi22 napisała: > Ja niedawno miałam podobną sytuację. Skończyłam jednak opakowanie i za rada > ginekologa odczekałam do pierwszego dnia kolejnej miesiączki i przyjęłam > tabletkę z nowego opakowania rozpoczynająć od nowa antykoncepcyjne działanie > pigułek. Na razie zabezpiecz sie dodatkowo prezerwtywą i jescze jekimśśrodkiem > (krem, globulki). Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. Jak skończyłaś opakowanie ginekolog nie kazał Tobie zrobić 7-dniowej przerwy tylko zacząć nowe opakowanie 1 dnia miesiączki? A może musiałaś przeczekać 1 cykl i dopiero zacząć nowe opakowanie? Odpowiedz Link Zgłoś