Dodaj do ulubionych

KONIZACJA A CIĄŻA

19.07.05, 13:15
GROZI MI KONIZACJA SZYJKI MACICY.MAM 30 LAT,NIE RODZIŁAM.BOJE SIĘ ŻE BĘDĘ
MOGŁA MIEĆ PROBLEMY Z ZAJSCIEM LUB DONOSZENIEM CIĄZY.CZY KTÓRAŚ BYŁA W TAKIEJ
SYTUACJI?JAK DŁUGO PO ZABIEGO UDAŁO SIĘ ZAJŚĆ?CZY BYŁY KŁOPOTY ?PROSZĘ O
ODPOWIEDZ
Obserwuj wątek
    • ewa2233 Re: KONIZACJA A CIĄŻA 19.07.05, 13:24
      nie krzycz.
      Najlepiej zamieść post na "ciąża". Tam znajdziesz pewnie więcej osób
      zorientowanych. A ruch jest tam spory.
      Pozdrawiam smile
      ------------------------------------------------------
      çççççççççççççççççççççĂçççççç
    • winka25 Re: KONIZACJA A CIĄŻA 19.07.05, 14:56
      Hej
      Ja miałam robioną konizację w 96 roku w wieku 24 lat. Lekarz wykonujący zabieg
      nic mi nie powiedział, iż mogę mieć jakieś problemy z zajściem w ciążę, a jego
      zdaniem należało go wykonać ze względu na rozmiary nadżerki.W ciążę zaszłam pod
      konieć 97 roku i właściwie nie miałam żadnych problemów z jej donoszeniem.
      Urodziłam śliczną i zdrową córeczkę.Choć nie zapomnę jak na porodówce pytano
      mnie, który lekarz był taki mądry i wykonał mi ten zabieg, bo ponoć już sie ich
      nie robi. Powiedział mi, że miałam wielkie szczęście zachodząc w ciążę, bo
      mogły być problemy.Straszył mnie, że w czasie porodu może dojść do porozrywania
      szyjki, nic takiego na szczęście się nie stało, ale byłam nieźle poszyta to
      fakt.Radzę ci skonsultować ten zabieg z innymi ginami, żebyś później nie
      żałowała.A jeśli już będzie konieczność, to może lepiej najpierw zdecydować się
      na dziecko, jeśli masz oczywiście taką możliwość. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
    • jotka34 Re: KONIZACJA A CIĄŻA 19.07.05, 15:47
      Ja miałam konizację mając już dwoje dzieci. Było to w 1998 roku. Nie mówiono mi
      o żadnych zagrożeniach dla ewentualnej ciąży z tego powodu. Dwa lata później
      urodziłam dziecko i kilka lat później jeszcze jedno. Żadnych komplikacji ciąży i
      kłopotów z zajściem nie było.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka