Dodaj do ulubionych

dwa pytania o cytologię i globulki

06.08.05, 21:35
Witajcie! pierwsze pyt.: czy mam sens stwierdzenie, że I grupa cytologii
dot.tylko dziewic? Przyjaciółka właśnie zrobiła cytologię - II grupa i
wydająca jej badanie (nie lekarz), stwierdziła, ze wszytsko ok i odesłała ją.
Wg mnie to jakiś stan zapalny i nie powinno się go tak zlekceważyć, poza tym
cytologię zleca się kobietom już współżyjącym i po coś ta grupa nr I jest? A
drugie pyt.: z jakim powodzeniem stosujecie(o ile stosujecie) SAME globulki??
I czy ma sens stosowanie np. dwóch sztuk w celu lepszego zabezpieczenia?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: asdf Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.05, 21:48
      Nie znam nikogo, kto by stosowal dwie gumki jednoczesnie, lykal dwie pigulki
      anty dziennie albo dwa razy przerywal <lol>
    • Gość: zaneta Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:01
      nie ma sensu
      nie zwalaj wszystkiego na facetów
      ja bardzo długo mialam I grupę

TYLKO dwie?
      moze od razu całe pudełko?
      co się bedziesz ograniczac?
      • kasiulek_mysiulek Re: dwa pytania o cytologię i globulki 06.08.05, 23:47
        Mi kiedyś lekarka powiedziała, że z 2 cytologii należy się cieszyć, jest to
        wynik prawidłowy a 1 mają dziewczyny na wsi tam gdzie jest środowisko
        nieskażone...
        • Gość: finezja Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.chello.pl 07.08.05, 07:13
          Zmień lekarke bo trafiłaś na niezbyt mądrą. W dodatku zdobytą od niej " wiedze"
          rozpowszechniasz na forum.
    • eliza214 Re: do FINEZJI 07.08.05, 10:02
      po pierwsze naucz sie czytać dokladnie posty. JA uwaząm, ŻE: > Wg mnie to
      jakiś stan zapalny i nie powinno się go tak zlekceważyć>cryingto cytat).Więc nie
      zarzucaj, że rozpowszechniam złą wiedzę. Po drugie napisałam, że to nie lekarka
      wydała MOJEJ PRZYJACIÓŁCE (to po trzecie)ten wynik. Zdaję sobie sprawę, że duże
      litery oznaczają krzyk, ale widzę, że tylko w taki sposób można do niektórych
      dotrzeć.
      • Gość: Iga Re: do FINEZJI IP: *.autocom.pl 07.08.05, 12:10
        I po co te nerwy? Z układu postów wynika, że finezja odpowiedziała
        kasiulkowi_mysiulkowi (nota bene całkowicie popieram jej sugestię), a nie
        Tobie. Poza tym skoro już mowa o rozpowszechnianiu wątpliwej jakości "wiedzy"
        na forum to Ty też tego nie uniknęłaś pisząc, że "cytologię zleca się kobietom
        już współżyjącym" - to kompletna bzdura.
    • Gość: ja Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 10:09
      chodzę systematycznie do ginekologa od 16 roku życia a wspólżyć zaczełam w 22 i
      od początku mialam robioną cytologię!!!
    • eliza214 Re: dwa pytania o cytologię i globulki 07.08.05, 13:07
      Rzeczywiście co innego wynika z układu postów. Tylko każdy na tym forum prawi
      swe mądrości a nie odpowiada na pytania, niezależnie jakie by były. Nie ma to
      jak pomoc. Pozdrawiam
    • lilith76 Re: dwa pytania o cytologię i globulki 07.08.05, 15:33
      ja mam II grupę i też lekarz się tym nie matwi - nie chodzi o samą grupę, ale też o dodatkowe informacje zawarte w opisie badania, co w cytologii wykryto. jednak warto z II grupą następną cytologię zrobić za rok, nie za siedem lat jak się okazja trafi.

jedna globulka to mega pienienie, wypływanie i babranie się do rana - dwie to hard - core. nie zaryzykowałabym stosowania tylko jej, bez prezerwatywy.
    • Gość: monia Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:54
      Ja dzisaj zrobiłam sobie cytologie... Mam 22 lata ( nie mam dzieci) ale
      zastanawiam się czy takie badanie w moim przypadku ma sens, poszlam do lekarza
      gdyż stwierdziłam że raz na rok chyba trzeba się zbadać chociaż nic mi nie
      dolega. I mam pytanie: czy wy dziewczyny również badacie się dla włąsnej
      pewności, dla samej siebie, czy może ja przesadzam?
      • lilith76 Re: dwa pytania o cytologię i globulki 09.08.05, 09:26
        > Ja dzisaj zrobiłam sobie cytologie... Mam 22 lata ( nie mam dzieci) ale
        > zastanawiam się czy takie badanie w moim przypadku ma sens, poszlam do lekarza
        >

no co ty! bezdzietne też mają nadżerki, zapalenia pochwy, grzybice.
    • Gość: sheep__ Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.08.05, 00:33
      Ja też teraz poszłam do gina i mimo, ze nic mi nie dolegało, nie miałam żadnych
      objawów to skoro minął rok, chciałam zrobić cytologię. Ten wywaliła na mnie
      oczy, ale że się uparłam wylądowałam na fotelu, i co? Grzybek. Normalnie
      miodzio, a oznak żadnych u siebie nie zaobserwowałam. Teraz po leczeniu idę na
      kontrolkę i cytologię.
      Trzeba o siebie dbać, tym bardziej, że jeśli coś się "tam" dzieje to tego na
      pierwszy rzut oka nie widać.
    • Gość: finezja Re: dwa pytania o cytologię i globulki IP: *.chello.pl 17.08.05, 19:54
      Skoro miałaś wątpliwości dotyczące mojej wypowiedzi wyjaśniam,że odnośnie grupy
      cytologii to masz rację. Moje uwagi krytyczne odnosiły się do przedmówczyni.
      NIE MYLIĆ CYTOLOGII Z CZYSTOŚCIĄ !! WYNIK INACZEJ CZYTAMY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka