Dodaj do ulubionych

badanie prolaktyny a bromergon

08.08.05, 09:31
Mam dość pilne pytanie dotyczące bromergonu i badania prolaktyny. Mam zrobić
w czwartek badanie poziomu protaktyny, ale biorę bromergon, więc wynik może
być zafałszowany. Na ile przed badaniem należy odstawić bromergon, żeby wynik
był obiektywny? I czy bromergon może zafałszować wynik 17-OH [rpgesteronu,
DHEA-S i kortyzolu?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • Gość: finezja Re: badanie prolaktyny a bromergon IP: *.chello.pl 08.08.05, 09:35
      Jeśli lekarz wie,że przyjmujesz bromka i zlecił ci wykonanie badania prl to może
      chce sprawdzić jego skuteczność(!). Najlepiej upewnij się w rozmowie z lekarzem.
      • Gość: finezja Re: badanie prolaktyny a bromergon IP: *.chello.pl 08.08.05, 09:45
        Co oznacza ostatnie pytanie o hormony? Dlaczego ci je zlecił lekarz? Co
        diagnozujesz? Ja ich nie wykonywałam w diagnostyce.
    • wertepka Re: badanie prolaktyny a bromergon 08.08.05, 10:15
      chodzi o to, ze badanie zlecil inny lekarz niz ten, ktory przeopisal bromergon,
      a zapomnialam mu powiedziec... inne badania sprawdzaja ogolnie funkcję
      nadnerczy.
      pozdrawiam!
    • b.dori Re: badanie prolaktyny a bromergon 08.08.05, 10:37
      mi gin każe robić zawsze badania ,w trakcie brania bromka,właśnie po to żeby
      sprawdzić czy działa,nie jest dobrze przerywać leków.A co do innych badan to
      chyba też można przy bromku,najlepiej zadzwoń i spytaj pozdrawiam.
    • wertepka Re: badanie prolaktyny a bromergon 09.08.05, 11:34
      up
      • Gość: milutka31 Re: badanie prolaktyny a bromergon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:13
        Ja wczoraj byłam u ginia i też miałam taki sam problem jak Ty. Zrobiłam badanie
        kontrolne prl nie odstawiajac bromka i powiedział że dobrze zrobiłam, o to
        chodziło- jak działa lek. Co do innych hormonów to nie wiem.
    • Gość: finezja Re: badanie prolaktyny a bromergon IP: *.chello.pl 18.08.05, 09:19
      Trafiłaś na lekarza, który dobrze diagnozuje chorobę skoro zlecił ci tyle badań.
      Ile zapłaciłaś za ich wykonanie i czy masz już wyniki? Pytam bo mam ten sam problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka