Gość: 123w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:04 Co stosować na aftę, bardzo boli, czym smarować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: afta - pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:09 sachol albo aftin. Na mnie to jednak nie działa i kupuję sobie METINDONIUM w płynie. Ale to jest tylko na receptę (przynajmniej tak kiedys było), bo zawiera antybiotyk. Troche szczypie jak sie przykłada, ale działa. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: afta - pomocy IP: *.crowley.pl 10.08.05, 11:38 Metindonium nie zawiera zadnego antybiotyku - tylko lek przeciwzapalny i przeciwbolowy oraz srobek dezynfekujacy. I dalej jest na recepte. Za to na afty jest caly arsenal srodkow: od aphtinu poczawszy, przez dentosept a, roznego rodzaju zele szalwiowe, sachol, zel protefix...itd po nystatyne w zawiesinie (to na recepte). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusia Re: afta - pomocy IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 14:45 Mi pomaga sok z ostrężnic.Domowy.Na chwilę popłukać po afcie i połknąć.Trochę przez chwilę szczypie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka110 Re: afta - pomocy IP: *.pool8288.interbusiness.it 10.08.05, 16:05 nie mam zielonego pojecia, co to sa ostreznice, ale ja smaruje gencjana na wodzie - masz usta jak wampir, bo to fioletowe paskudztwo barwi, ale np jak posmarujesz wieczorem, to do rana powinna ci cala afta zniknac. Wazne: wysuszyc miejsce do smarowania wacikiem, i poczekac az gencjana zastygnie - zrobi sie poblask zlotawo-zielony. Odpowiedz Link Zgłoś