Dodaj do ulubionych

Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm!

09.09.05, 14:02
Dziewczyny byłam wczoraj na konsultacji po ciąży pozamacicznej u mojej doktor
(dla przypomnienia laparoskopia 17 sierpnia – jajowód zachowany)
Powiedziała, że nie ma żadnych przeciwwskazań do starania się o dzieciątko
już teraz!
Powiedziała, że nie należy czekać, starć się i niczym nie przejmować!
I tak też zrobiliśmy (-:!!!
Pisałam również do eksperta z bociana i też odpowiedział, że nie ma żadnych
przeciwwskazań!
Co do HSG stwierdziła, że jak chcę to można zrobić, ale dopiero po 3
miesiącach od operacji!!!
Dla mnie to dobre wieści, bo czuje się bardzo dobrze i wszystko wskazuje na
to, że miałam już owulacje w tym cyklu!
Jak się nie uda do tego czasu zaciążyć to HSG listopad – grudzień!
Pozdrawiam i życzę owocnych staranek wewnątrzmacicznych!!!!
Obserwuj wątek
    • szymus4 Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 09.09.05, 21:24
      Ja też mogłam odrazu się starać po ciąży pozamacicznej i moja pani prof.
      powiedziała, że nie ma przeciwskazań. A kiedy urodziłam synka 2 mieś. temu to
      teraz mogę się starać o kolejną ciążę zaraz po histeroskopii (była konieczna w
      1 miesiącu po porodzie). Narazie mam 1 mieśiąc nieudanej próby i mam @ ale
      przedemną kolejny mieś nadzieji, bo w ostatnim owulacja była z jajnika gdzie
      nie mam jajowodu. mam nadzieją ze w tym cyklu będzie z prawej strony...
      zobaczymy. Powodzenia w staraniach... daj znać jak się uda.
      • daile Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 11.09.05, 22:35
        Cieszę się,że nie jestśmy sami, którzy zaczeli od razu po operacji!
        W którym miesiącu zaszłąś po laparoskopii?
        Gratuluje synka!!!
        • szymus4 Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 12.09.05, 17:13
          daile, ja mam synka na cmentarzu, ur4.07.05, żył 1 dzień, ale rzeczywiście
          poczoł się po ciaży pozamacicznej, więc i tak sukces. Urodził sie w 27 tc i byl
          wcześniakiem o wadze 1150g. poród przedwczesny z niewiadomych przyczyn.
          pozdrawiam wszystkie starające.
          anna
    • makowka3 Re: Do daile 12.09.05, 09:11
      A czy musisz zrobić jakieś badania przed kolejnymi i czy twój lekarz kazał ci
      chodzić na monitoring?(ja miałał laparoskopię 24 czerwca jajwód zachowany)
      • dytkob Re: Do daile 12.09.05, 10:29
        Jeżeli pozwolicie to sie wtrącę i podzielę moim doświadczeniem. Jestem po dwóch
        ciążach ektopowych /maj i sierpień 2004r/ i niestety, tak pisze to z
        premedytacja: NIESTETY po obudwu laparoskopiach nadal mam zachowany lewy
        jajowód. Niewiem czym kierowali się lekarze ale jest to podstawowy błąd, jeżeli
        zachowują jajowód. Ma on przekrój cienkiego lańcuszka i niestety każda
        interwencja powoduje zrosty i blizny. Ale ja jestem uparta i oczywiście nie
        dałam za wygraną, chociaż mam już 5 letniego syna. W styczniu 2005 zrobiłam HSG
        i okazała się, że lewa strona oczywiście do d..py ale prawa jest ok i tylko z
        prawego jajnika powinnam zachodzić. I oczywiście co miesiąc monitoring i udało
        się. Obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Czego i Wam wszystkim życzę. Edyta
    • lidek0 Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 21.09.05, 10:48
      Ja po pozamacicznej robiłam HSG, po samym laparo mogą być zrosty a wiadomo czym
      to grozi.
      • daile Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 21.09.05, 15:45
        Lidek!
        A Pani doktor M P-M,czyli Twoja Pani doktor tak powiedziała!!!
        Jak nie będzie przeszkód to tez zrobię HSG!
        • lidek0 Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 22.09.05, 08:07
          Do mojej p doktór trafiłam po laparo i histeroskopii, po pozamacicznej i
          wycięciu jajowodu i ona zleciłą mi i zrobiła HSG
          • daile Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 22.09.05, 10:51
            Mi też zalecła HSG ale powiedziała, że dopiero po 3 miesiącach od laparoskopi a
            do tego czasu możemy się starać!
            A tak na marginesie to fajna babka!!!

Lidek czy miałaś HSG w św. Zoffi?
            Pozdrawiam
            • lidek0 Re: Co twierdzi moja Pani dr o staraniach po pzm! 23.09.05, 09:24
              Wtedy Padzikowa pracowała jeszcze na Solcu i tam robiłam.
          • kask77 do dytkob 22.09.05, 21:37
            Droga Dytkob, lekarze nie maja prawa usuwac ci jajowodu jezeli nie zachodzi
            taka potrzeba. Czulabys sie o wiele gorzej, gdyby jednak to zrobili, a potem
            okazaloby sie, ze drugi jajowod kiepsko dziala i zostajesz z niczym. Ja po
            pierwszej pozamacicznej zaszlam w kolejna ciaze,znowu pozamacicnza, usunietą z
            lewego jajowodu, jajowod za chowano dzieki Bogu! Bo potem w hsg okazalo sie, ze
            obie strony mam idealnie drozne! Wole nie myslec co by bylo, gdyby mi wycieli
            jeden jajowod niepotrzebnie. Generalnie, jak lepiej miec wszystkie organy, niz
            nie miec polowy.
            Pozdrawiam i gratuluje serdecznie udanej ciazy!! Wspaniale, ze sie udalo!! Oby
            wiecej takich przypadkow na tym forum..smile)
            kask

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka