14.09.05, 23:46
hej mam mały problem na ciele mam kilka różowatych kropek najwięcej miałam na
rękach ale powoli znikają teraz mam ich trochę na nogach od czego to może być?
(jem dużo nabiału oraz ostatni schudłam ok 12 kg)może to jest z tym związena
proszę o rade
Obserwuj wątek
    • Gość: :))) Re: pomózcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:01
      Anie opalałaś się czasem ostatnio w solarium? Takie wysypkowe sprawy można
      podłapać właśnie tam, zwłaszcza, jeśli łóżko było źle wydezynfekowane. Może to
      być też alergia (na wszystko) - powinnaś zrobić sobie testy alergiczne (być
      może jesteś uczulona na pewne składniki pokarmów lub na kosmetyki, nawet jeśli
      wcześniej nie miałaś objawów choroby). Przyczyn może być bardzo wiele. Nie
      wydaje mi się, aby utrata masy ciała miała z tym coś wspólnego (choć to zależy
      dlaczego tak schudłaś), ale lekarzem nie jestem, więc ręki sobie nie dam uciąć.
      Wypij wapno. Jeśli pomoże, będzie to oznaczać uczulenie,a jeśli nie, zgłoś się
      do dermatologa. Czasem tak przedziwnie zaczyna się łuszczyca. Pozdrawiam
    • Gość: buziak Re: pomózcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:06
      Ja jeszcze dodam, że czasem pewne choroby wewnętrzne organizmu, z których nie
      zdajemy sobie sprawy, mogą dawać objawy w postaci zmian wysypkowych. Dlatego
      powinnaś zgłosić się do lekarza. Nie wiem, jak wygląda dokładnie tak Twoja
      wysypka, ale powiem Ci, że np. kiła daje objaw w postaci wykwitów uczuleniowych
      (nie tylko kiła, ale taki mi się rzucił przykład), dlatego przemyśl sobie
      wszytsko i w razie wątpliwości idź do lekarza.
      • nikita83 Re: pomózcie 15.09.05, 16:03
        dziękuję za odp.włąsnie ostatnio farmaceutka tez zaleciła mi wapno piłaj je ok2
        dni i jakby trochę lepiej ale niestety jestem mało systematyczna więc
        przestałam,spróbuje jeszcze raz z tym wapnem a jak to nie pomoże to spróbuję
        skontaktować się z dermatologiem
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka