bmagda1 22.09.01, 22:18 słyszałam, że bezpośrednio po odstawieniu Diane-35 zajście w ciążę jest niebezpieczne. Proszę mi wyjaśnić na czym to polega i w jakim czasie po odstawieniu pigułek można bezpiecznie zajść w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: Diane-35 22.09.01, 23:49 Trudno powiedziec, jak długo we krwi moga sie utrzymywac metabolity octanu cyproteronu. Moze lepiej 2-3 miesiace przeczekac?AM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Diane-35 IP: *.kki.krakow.pl 24.09.01, 16:23 Ja też biorę Dianę 35 już 9 miesięcy i podobno mam przestac bo nie mozna jej brać dłużej niż 9 miesięcy. Czy faktycznie nie mozna (nie powinno) się zachodzic w ciążę po jej odstaiwieniu? Jeśli tak to dlaczego? I jeszce pytanie do Pani doktor: czy prawdą jest że faktycznie po tabletkach można potem mieć problem z zajściem w ciążę? Pytam bo kuzynka po 5 latach brania tabletek antykoncepcyjnych przez ponad 2 lata miała problem z zajściem w ciąże? I jeszcze jedno. Czy takie tabletki można łączyć z Prozakiem? Choruje na bulimię i dostałam receptę...( ? Dziękuje z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Diane-35 25.09.01, 17:50 Mozna Diane łącZyć z Prozakiem i przyjmowac 3 lata albo nawet dłuzej. Generalnie ma ona działanie szkodliwe dla płodu tylko jak ja się przyjmuje, ale lepiej poczekac miesiac sdla całkowitego wyeliminowania leku z ustroju>MA Odpowiedz Link Zgłoś