patrycja25 11.09.02, 23:45 mam pytanie moje cykle są krótkie ok.co 20 dni - w 17 dniu współżyłam bez zabezpieczenia jakie istnieje prawdopodobieństwo ciąży? PS.zrobiłabym test ale chyba jeszcze nic nie wyjdzie minęło dopiero 4 dni! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrycja25 Re: Co zrobić??? 12.09.02, 10:08 patrycja25 napisał(a): > mam pytanie moje cykle są krótkie ok.co 20 dni - w 17 dniu współżyłam bez > zabezpieczenia jakie istnieje prawdopodobieństwo ciąży? > > PS.zrobiłabym test ale chyba jeszcze nic nie wyjdzie minęło dopiero 4 dni! > > pozdrawiam bardzo proszę o odpowiedż! Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Co zrobić??? 12.09.02, 10:45 patrz watek 4653 (i inne o dniach plodnych) i odpowiedz P. Doktor: "Lekarz badaniem ginekolgicznym może wykryć ciazę najwcześniej 2 tyg. po zatrzymaniu miesiaczki, w usg 5-7 dni po terminie spodziewanej miesiączki, natomiast test ciązowy nawet 2-3 dni przed spodziewaną miesiączka (9-10 dni od zapłodnienia)" cierpliwosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Co zrobić??? 12.09.02, 11:03 a tu jest odpowiedz P. doktor wo wyliczaniu dni plodnych to takie proste!!! od razu znajdziesz odpowiedz "Jeśli chodzi o wyliczanie dni płodnych to bierzemy pod uwazgę długość cykli z ostatnich pół roku- od najdłuższego cyklu odejmujemy 11 dni, od najkrótszego 18 dni i otrzymujemy przedział dni niebezpiecznych. Przy cyklach najkrótszych 21 dniowych dni niebezpieczne zaczynają się od 3go dnia cyklu." Odpowiedz Link Zgłoś
wuwu77 Re: Co zrobić??? 13.09.02, 22:30 Anni coś wiesz , ale nie do końca. Ta odpowiedź pani doktor dotyczyła cykli bardzo mocno nieregularnych( od dwudziestukilku do sześćdziesieciukilku dni). Przy cyklach bardzo krótkich, ale regularnych prawdopodobieństwo zajscia w ciążę w 17-tym dniu jest znikome. Troszke sie na tym znam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja25 Re: Co zrobić??? 14.09.02, 14:29 wuwu77 napisał(a): > Anni coś wiesz , ale nie do końca. Ta odpowiedź pani doktor dotyczyła cykli > bardzo mocno nieregularnych( od dwudziestukilku do sześćdziesieciukilku dni). > Przy cyklach bardzo krótkich, ale regularnych prawdopodobieństwo zajscia > w ciążę w 17-tym dniu jest znikome. Troszke sie na tym znam. Pozdrawiam. trochę się boję bo mija 23 dzień i nie dostaje (moje dwa ostatnie cykle były co 20 dni), wcześniej tak co 22-24 dni!niewiem co myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Co zrobić??? 19.09.02, 13:50 Wydaje mi sie,że raczej ma Pani cykle bezowulacyjne- dlatego są takie krótkie, ale nie można wykluczyc ,że ten akurat cykl był owulacyjny.... Test ciazowy można przeprowadzic juz 10go dnia po stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś