Dodaj do ulubionych

Co zrobić???

11.09.02, 23:45
mam pytanie moje cykle są krótkie ok.co 20 dni - w 17 dniu współżyłam bez
zabezpieczenia jakie istnieje prawdopodobieństwo ciąży?

PS.zrobiłabym test ale chyba jeszcze nic nie wyjdzie minęło dopiero 4 dni!

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • patrycja25 Re: Co zrobić??? 12.09.02, 10:08
      patrycja25 napisał(a):

> mam pytanie moje cykle są krótkie ok.co 20 dni - w 17 dniu współżyłam bez
      > zabezpieczenia jakie istnieje prawdopodobieństwo ciąży?
      >
      > PS.zrobiłabym test ale chyba jeszcze nic nie wyjdzie minęło dopiero 4 dni!
      >
      > pozdrawiam

bardzo proszę o odpowiedż!
    • an_ni Re: Co zrobić??? 12.09.02, 10:45

patrz watek 4653 (i inne o dniach plodnych) i odpowiedz P. Doktor:
      "Lekarz badaniem ginekolgicznym może wykryć ciazę najwcześniej 2 tyg. po
      zatrzymaniu miesiaczki, w usg 5-7 dni po terminie spodziewanej miesiączki,
      natomiast test ciązowy nawet 2-3 dni przed spodziewaną miesiączka (9-10 dni od
      zapłodnienia)"
      cierpliwosci!!!
    • an_ni Re: Co zrobić??? 12.09.02, 11:03
      a tu jest odpowiedz P. doktor wo wyliczaniu dni plodnych
      to takie proste!!!
      od razu znajdziesz odpowiedz smile

"Jeśli chodzi o wyliczanie dni płodnych to bierzemy pod uwazgę długość cykli z
      ostatnich pół roku- od najdłuższego cyklu odejmujemy 11 dni, od najkrótszego 18
      dni i otrzymujemy przedział dni niebezpiecznych. Przy cyklach najkrótszych 21
      dniowych dni niebezpieczne zaczynają się od 3go dnia cyklu."
      • wuwu77 Re: Co zrobić??? 13.09.02, 22:30
        Anni coś wiesz , ale nie do końca. Ta odpowiedź pani doktor dotyczyła cykli
        bardzo mocno nieregularnych( od dwudziestukilku do sześćdziesieciukilku dni).
        Przy cyklach bardzo krótkich, ale regularnych prawdopodobieństwo zajscia
        w ciążę w 17-tym dniu jest znikome. Troszke sie na tym znam. Pozdrawiam.
        • patrycja25 Re: Co zrobić??? 14.09.02, 14:29
          wuwu77 napisał(a):

> Anni coś wiesz , ale nie do końca. Ta odpowiedź pani doktor dotyczyła cykli
          > bardzo mocno nieregularnych( od dwudziestukilku do sześćdziesieciukilku dni).
          > Przy cyklach bardzo krótkich, ale regularnych prawdopodobieństwo zajscia
          > w ciążę w 17-tym dniu jest znikome. Troszke sie na tym znam. Pozdrawiam.

trochę się boję bo mija 23 dzień i nie dostaje (moje dwa ostatnie cykle były
          co 20 dni), wcześniej tak co 22-24 dni!niewiem co myśleć!
    • monika.antepowicz Re: Co zrobić??? 19.09.02, 13:50
      Wydaje mi sie,że raczej ma Pani cykle bezowulacyjne- dlatego są takie krótkie,
      ale nie można wykluczyc ,że ten akurat cykl był owulacyjny.... Test ciazowy
      można przeprowadzic juz 10go dnia po stosunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka