Dodaj do ulubionych

guz na głowie

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 21:51
tak się stało, że uderzyłam głową o ziemię, został guz. uslyszalam nawet
jakis trzask przy tym upadku. wstalam bolalo troche ale czulam sie dobrze.

ból i sam guz przemijają od pięciu dni, zostało małe wybrzuszenie i mysli
hipohondryka.

warto iść do lekarza? co on moze mi zrobic - skierowanie na jakies
przeswietlenie? jakie? po fakcie? napiszcie cos sad
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: guz na głowie IP: *.limes.com.pl 26.09.05, 02:03
      Nie przejmowalabym sie na Twoim miejscu.Jesli czujesz sie dobrze to chyba nie ma
      po co isc.Chyba, ze chcesz sie uspokoic.W takim wypadku nie zaszkodzismilePozdrawiam
    • Gość: kasiulek Re: guz na głowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:39
      Zbiłaś sobie głowę, to normalne, że guzek pozostanie przez jakiś czas. Poczekaj
      jeszcze, jeśli to wybrzuszenie nie zejdzie, idź do lekarza. Być może zrobił się
      krwiak podskórny (zupełnie niegroźny), który będzie można usunąć stosując leki
      obkurczające naczynia krwionośne. Jeśli jednak bardzo się niepokoisz, zrób
      zdjęcie RTG, żeby zobaczyć, czy coś nie dzieje się wewnątrzczaszkowo. Nigdy nie
      zaszkodzi. Pozdrawiam
    • Gość: zmartwiona Re: guz na głowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.05, 13:59
      dziękuję wam serdecznie!

czy skierowanie na taki rentgen może wypisać mi lekarz rodzinny?

• netka2 Re: guz na głowie 26.09.05, 14:07
        Nie wiem czy wypisze. Najlepiej isc do chirurga.
    • Gość: guzik Re: guz na głowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:33
      a ja mam guzka na głowie od wielu wielu lat, nie od uderzenia. po prostu jest.
      wielkosci może ziarnka grochu. pod skórą, nie boli, nic z nim sie nie dzieje.
      zauwazyły to kosmetyczkai fryzjerka, obejrzały, stwierdziły ze nic tam dziwnego
      (zmiany na skórze) nie widać. ot - guzik.

co to moze byc? i co z tym zrobić? do jakiego lekarza niby iść to pokazać?
      • Gość: kasiulek Re: guz na głowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:49
        Może to być węzęł chłonny lub tłuszczak. Jeśli się martwisz idź do lekarza
        ogólnego. Dostaniesz najwyżej później skierowanie do specjalisty. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka