Dodaj do ulubionych

co z wagą??

20.09.02, 11:47
Skutkiem ubocznym wielu pigułek a. jest przybranie na wadze. Jak to
dokładnie wygląda? Ile mozna przytyc i czy ewentualnie mozna schudnąć? Ja od
tego miesiąca zacznę brać Mercilon. Czy to dobre pigułki?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: co z wagą?? 23.09.02, 12:57
      REeakcje pacjentek są rózne- niekiedy tyja niekiedy nie, ale ten przybytek
      nigdy nie jest zbyt duzy- moim zdaniem czasem przyjmowanie pigułek zbiega sie z
      okresem gdy dziewczyna zmienia swa figure z budowy nastolatki na sylwetke
      bardziej kobieca. Ale moze tez powodowac wzrost apetytu- u niewielkiego odsetka
      pacjentek i wtedy rzeczywiscie niektóre panie moga utyć 1-2 kilo. Firma
      produkujaca mercilon zapewnia,że nie tyje sie od niego- ale czasem bywają
      wyjatki.
    • an_ni Re: co z wagą?? 23.09.02, 17:15
      ja przytylam 4 kilo i to b. szybko, zrzucilam to ale nadal czuje sie
      bardzej "okragla" i bardziej podatna na przyrost wagi (i nie jestem w wieku w
      ktorym zmieniam sie z nastolatki w kobiete)- wydaje mi sie ze mam spowolniona
      przemiane materii.
      biore Cilest, po ktorym moja lekarka zapowiadala zmniejszony apetyt - nie
      zauwazylam niestety sad
      • anx Re: co z wagą?? 24.09.02, 08:27
        Ja przytyłam 10 kilo i pomimo wysiłków nie mogę zrzucić. Oprócz tego zauwazyłam
        u siebie baaardzo dużą tendencję do tycia, zjem obfitszy obiad i już mam
        większy brzuch. Kiedys tak nie było, nie tyłam w takim tempie. Teraz o pół roku
        nie biorę pigułek i zauważam powrót do normy ale w minimalnym tempie. Będę
        musiała jeszcze dłuuuugo czekać
        • kika_kika Re: co z wagą?? 24.09.02, 09:09
          ojej, 10kg?? Kiedyś brałam Cilest i przytyłam po nim 4kg w ciągu 2 miesięcy,
          odstawiłam i też bardzo długo sie tego pozbywałam. Zobaczymy jak będzie z
          mercilonem. Doktor powiedział, że może być zabużona gospodarka wodna i mogę
          czuć sięociężała i mieć napuchnięte ciało... ale nie mówił, że ptrzytyję....
          tutaj Pani Doktor też wspomniała,że ponoć po tym się nie tyje... heh dzięki
          twoej wypowiedzi zacznę baczniej obserwować wagę i spodnie - czy już z nich
          wypływam czy jeszcze nie smile
          Pozdrawiam i dzękuję za wypowiedzi.
          KIKA
        • agas2 Re: co z wagą?? 24.09.02, 09:23
          Zgadzam się i potwierdzam. Brałam kilka dobrych miesięcy pigułki i czułam się
          jak balon. Mój lekarz twierdził, że od tabletek się nie tyje tylko od jedzenia.
          Niby prawda ale rzeczywistość wyglądała trochę inaczej. Miałam wrażenie, że
          byłam cała jakaś taka opuchnięta - bolała mnie wątroba i czasami wręcz musiałam
          jeść żeby nie czuć tego bólu. Ogólnie czułam się żle i moje złe samopoczucie
          sprawiało, że moją najlepszą metodą antykon. był po prostu brak seksu i ochoty
          na niego. I jeszcze coś - trochę czasu minęło zanim powoli wszystko zaczęło
          wracać do normy pomimo tego, że tabletki odstawiłam już dawno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka