kika_kika 20.09.02, 11:47 Skutkiem ubocznym wielu pigułek a. jest przybranie na wadze. Jak to dokładnie wygląda? Ile mozna przytyc i czy ewentualnie mozna schudnąć? Ja od tego miesiąca zacznę brać Mercilon. Czy to dobre pigułki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: co z wagą?? 23.09.02, 12:57 REeakcje pacjentek są rózne- niekiedy tyja niekiedy nie, ale ten przybytek nigdy nie jest zbyt duzy- moim zdaniem czasem przyjmowanie pigułek zbiega sie z okresem gdy dziewczyna zmienia swa figure z budowy nastolatki na sylwetke bardziej kobieca. Ale moze tez powodowac wzrost apetytu- u niewielkiego odsetka pacjentek i wtedy rzeczywiscie niektóre panie moga utyć 1-2 kilo. Firma produkujaca mercilon zapewnia,że nie tyje sie od niego- ale czasem bywają wyjatki. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: co z wagą?? 23.09.02, 17:15 ja przytylam 4 kilo i to b. szybko, zrzucilam to ale nadal czuje sie bardzej "okragla" i bardziej podatna na przyrost wagi (i nie jestem w wieku w ktorym zmieniam sie z nastolatki w kobiete)- wydaje mi sie ze mam spowolniona przemiane materii. biore Cilest, po ktorym moja lekarka zapowiadala zmniejszony apetyt - nie zauwazylam niestety Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: co z wagą?? 24.09.02, 08:27 Ja przytyłam 10 kilo i pomimo wysiłków nie mogę zrzucić. Oprócz tego zauwazyłam u siebie baaardzo dużą tendencję do tycia, zjem obfitszy obiad i już mam większy brzuch. Kiedys tak nie było, nie tyłam w takim tempie. Teraz o pół roku nie biorę pigułek i zauważam powrót do normy ale w minimalnym tempie. Będę musiała jeszcze dłuuuugo czekać Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: co z wagą?? 24.09.02, 09:09 ojej, 10kg?? Kiedyś brałam Cilest i przytyłam po nim 4kg w ciągu 2 miesięcy, odstawiłam i też bardzo długo sie tego pozbywałam. Zobaczymy jak będzie z mercilonem. Doktor powiedział, że może być zabużona gospodarka wodna i mogę czuć sięociężała i mieć napuchnięte ciało... ale nie mówił, że ptrzytyję.... tutaj Pani Doktor też wspomniała,że ponoć po tym się nie tyje... heh dzięki twoej wypowiedzi zacznę baczniej obserwować wagę i spodnie - czy już z nich wypływam czy jeszcze nie Pozdrawiam i dzękuję za wypowiedzi. KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
agas2 Re: co z wagą?? 24.09.02, 09:23 Zgadzam się i potwierdzam. Brałam kilka dobrych miesięcy pigułki i czułam się jak balon. Mój lekarz twierdził, że od tabletek się nie tyje tylko od jedzenia. Niby prawda ale rzeczywistość wyglądała trochę inaczej. Miałam wrażenie, że byłam cała jakaś taka opuchnięta - bolała mnie wątroba i czasami wręcz musiałam jeść żeby nie czuć tego bólu. Ogólnie czułam się żle i moje złe samopoczucie sprawiało, że moją najlepszą metodą antykon. był po prostu brak seksu i ochoty na niego. I jeszcze coś - trochę czasu minęło zanim powoli wszystko zaczęło wracać do normy pomimo tego, że tabletki odstawiłam już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś