juszma 24.10.05, 13:59 Niedługo wychodzę za mąż. Bardzo byśmy chcieli mieć niedługo dziecko! Teraz biorę Diane i chciałam się was spytać ile miesięcy przezd planowaną ciążą powinnam je odstawić żeby dziecko było zdrowe? dzięki! pozdrawiam przyszłe mężatki i mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: MAM PYTANIE!!!! 24.10.05, 14:30 Proszę o zapoznanie się z regulaminem (w kwestii caps locka). Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: MAM PYTANIE!!!! 24.10.05, 15:03 są dwie "szkoły" - jedna mówi żeby zachodzić od razu, druga - żeby odczekać 3 miesiące. Diane to środek uszkadzający płód i nie wiem, czy jego działanie kończy się zaraz po ostatniej pigułece, czy nic się nie kumuluje. moja kumpela zaszła po niej w ciążę, w 3 miesiące po odstawieniu i urodziła zdrowe bliźnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia76 Re: MAM PYTANIE!!!! 24.10.05, 17:00 Najlepiej żebys skonsultowala sie z lekarzem, który Ci te tabletki przepisywal. Przypuszczam, że każe Ci odczekać minimum 3 miesiące i juz teraz zażywac kwas foliowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka Re: MAM PYTANIE!!!! IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 03:31 Z tego co wiem,to 6 m-cy po skończeniu przyjmowania tabletek powinno sie zabezpieczać w inny sposób,bo wtedy bardzo łato jest zajść w ciaze,a moze sie to okazać niezdrowe dla przyszłego dzidziusia. Podobno dopiero po takim czasie organizm dochodzi do zupełnej równowagi hormonalnej. Choc ten okres pewnie zależ od zawartosci hormonów w tabletce,ale Diane należa akurat do tych"mocniejszych" mimoże nie sa to tabletki antykoncepcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś