Dodaj do ulubionych

potwierdzenie ciaży

IP: *.aster.pl 31.10.05, 12:15
Ostatnio zauważyłam,że mam niektóre objawy,które z reguły kojarzą się z ciążą.
Nie robiłam testu.Byłam za to u ginekologa,nie w sprawie ciąży lecz
innej,powiedzcie mi czy gdybym była w ciąży to przy zwykłym badaniu lekarz to
"pozna"? Czy do potwierdzenia ciąży,a raczej jej "rozpoznania" potrzebne sa
badania typu usg itp.?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: potwierdzenie ciaży 31.10.05, 12:26
      test ciążowy lub badanie krwii na wysokość beta hcg (w laboratorium) - najwcześniej w terminie spodziewanej miesiączki.
      lekarz, usg zauważy cokolwiek gdy okres spóźnia się już 2-3 tygodnie.

napisz jakie to objawy?

jak już pisałam kiedyś, ja przed okresem, mam niekiedy bolące piersi, sutki, dzikie napady głodu, senność, mdłości. dawno przestałam się tym już denerwować. jak dojdzie do tego kilkudniowe opóźnienie miesiączki, to zacznę się zastanawiać.
      • Gość: Kropka Re: potwierdzenie ciaży IP: *.aster.pl 31.10.05, 12:48
        Objawy...strasznie dużo jem,mam ochotę na czekoladę za chwilę na coś ostrego lub
        słonego.Zjem ciastko a po nim chce np.kiszonego ogórka...nigdy tak nie
        miałam,nie wiem czy to nie jest mit,ale słyszałam,że w ciąży częściej oddaje się
        mocz,naprawde nie wiem dlaczego ale często się załatwiam ostatnio,zdarza mi się
        że jest mi niedobrze tak bez powodu...
        Co prawda biorę pigułki,ale był moment,że je zmieniałam,przez co skracałam okres
        brania tych poprzednich a potem zaczełam brać te nowe i zastanawiam sie czy
        wtedy coś się nie zdarzyło.Nie wiem mam tak,że nawet kiedy biorę pigułki mam
        czasem schizy,że zaszłam w ciąże.I teraz zastanawiam się czy robic test,czy
        tylko nie potrzebnie panikuję.
        • lilith76 Re: potwierdzenie ciaży 31.10.05, 12:51
          moim zdaniem niepotrzebnie panikujesz.
          może to reakcja ciała na inne pigułki? w końcu dzięki nim organizm kobiety jest oszukiwany byciem w ciąży.
          teraz 75% objawom ciąży późna jesień na imię smile
          • kocio-kocio Re: potwierdzenie ciaży 31.10.05, 12:55
            No.
            Ja od wczoraj jem łyżkami nutellę i jednocześnie marzę o śledziku w pomidorach.
            A w ciąży nie jestem.
            Niestety.
    • Gość: mada 76 Re: potwierdzenie ciaży IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 31.10.05, 14:07
      A ja radze zrob test. Ja tez brałam cztery lata minisiston nic sie mi nie
      przytrafiło a po zmnianie za trzy miesiace brania cilestu zaszłam w ciażę,nie
      mogłam w to uwierzyc a to ze jestem w ciazy dowiedziałam sie gdy byłam juz w
      trzecim miesiacu.Bo lekarka nie stwierdziła ciazy jak byłam na badaniu
      powiedziała mi tylko ze moze sie zdarzyc brak okresu raz na jakis czas wiec po
      siedmiu dniach przerwy dalej brałam pigułki i znowu czekałam na okres a tu nic.
      Dopiero wtedy lekarz zalecił usg na ktorym widoczna była ciąża. A jak bym
      wczesniej zrobiła test to bym o te dwa miesiace wczesniej wiedziała ze zostane
      mama.
      • moniak7 Re: potwierdzenie ciaży 31.10.05, 14:36
        te objawy o ktorych piszesz raczej nie dotycza wczesnej ciazy. Chyba, ze
        podejrzewasz u siebie juz jakis stopien zaawansowania ciazy.

ja tez nie jestem w ciazy a apetyt mam szalenczy i to raz na slodkie raz na
        sledzia. U mnie to po prostu przygotowania do zimy, niestety trudne do
        opanowania. pozdro Monia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka