anna_deszczowa 13.11.05, 16:52 co zrobic z powieka, ktorej skora jest strasznie sucha i swedzi? czy to objaw czegos powazniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: powieka 13.11.05, 16:53 Może być alergia. Na jakiś kosmetyk np. Mi pomógł oxycort. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: powieka 13.11.05, 16:56 chyba nie alergia, poza tym swedzi tylko rano, po obudzeniu. mam wrazenie ze moze to byc od dymu papierosowego, albo siedzenia przy kompie. oxycort powiadzasz? sprobuje. Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: powieka 13.11.05, 17:08 To alergia. Na cien,albo jakikolwiek kosmetyk. Smaruj codziennie kremem Bambino jak tylko poczujesz suchosc. mi pomaga...ja juz sie przyzwyczailam do codziennego rytualu smarowania tym kremem ust i oczu ale biedna jestem. Niech ktos to w koncu napisze Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: powieka 13.11.05, 19:45 Oxycort to antybiotyk, a antybiotyki sprawdzają się tam, gdzie stwierdzono bakterie - a tego sama nie zrobisz, musi to zobaczyć lekarz. Jeśli to alergia, to antybiotykiem tu nic nie zdziałasz, a możesz jeszcze pogorszyć sprawdę 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: powieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 20:01 Ja mialam ostatnio podobnie i okazalo sie,ze przyczyna bylo uczulenie od pedzla od pudru. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: powieka 13.11.05, 22:38 f_emmefatale - ale biedna jestes (zgodnie z zyczeniem). poza tym dzieki za wszytskie odpowiedzi. mam nadzieje ze sie nie umiera od suchej powieki... :] pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: powieka 13.11.05, 23:06 Ja oxycort dostałam po wizycie u dermatologa. Na wstrętny liszaj na policzku jakąś maść sterydową, a na powieki oxycort. Dziękujemy ci Vichy :o) Odpowiedz Link Zgłoś