trusia82 20.11.05, 17:23 Strasznie bolą mnie nogi od kolan w dół. Mam żylaki. Poradźcie coś . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
villem0 Re: pomocy -żylaki 20.11.05, 17:53 Witaj Przede wszystkim leżenie z nogami do góry. Zrób sobie jakiś wałek, albo połóż grube poduchy i tak leż. Zimny prysznic na nogi. Nogi do wanny i nie zważając na lodowatą wodę polewać nią nogi przynajmniej kilkanaście sekund albo i dłużej. Potem wytrzeć szorstkim ręcznikiem. Ćwiczenia: nogi do góry i rowerek; Przyciąganie stóp do siebie, jak najmocniej. Potrząsanie nogami leżąc, różne akrobacje jakie Ci przyjdą do głowy Stań na palcach stóp, jak możesz najwyżej i opad na pięty. Najlepiej przy krześle. Powtarzaj, powtarzaj, powtarzaj. Żele do nóg: hirudoid, aescin itp. 3x dziennie. Ja śpię z nogami na grubym wałku z koca, ćwiczę nogi, smaruję aescinem. Jestem w 9 m-cu ciąży i nie mam opuchlizny na nogach Wprawdzie miałam zapalenie żył, ale heparyna pomogła i te wszystki zabiegi, które Ci wyżej opisałam. Poza tym jeśli masz żylaki to polecam wizytę u naczyniowca. Lepiej mieć to pod kontrolą. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś