Dodaj do ulubionych

Osteoporoza - kilka pytań

IP: *.selena.pl 28.11.05, 08:46
Witam!

Obiecałem mojej mamie, że dowiem się gdzie i kiedy można zrobic badania dot.
osteoporozy (Wrocław). Otóż moja mama robiła takowe badania dwa lata temu i
wynik wyszedł jej zły od tamtej pory przez ponad rok była pod opieką
specjalisty ale w między czasie zaszły pewne zmiany (przeprowadzka) i musiała
zrezygnowć z dalszych stałych konsultacji. Chciałaby zrobić badania i ew.
skontaktować się ze specjalistą. Gdzie we Wrocławiu prowadzone są takie
badania, jaka jest ich cena?

pozdrawiam
Przemek
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Osteoporoza - kilka pytań IP: 213.241.34.* 28.11.05, 10:05
      zadzwoń do swojego oddziału NFZ i zadaj im to pytanie
      • cobako Re: Osteoporoza - kilka pytań 28.11.05, 17:20
        w każdej przychodni ci powiedzą, pozdrowienia dla mamy
        • Gość: mysza Re: Osteoporoza - kilka pytań IP: 217.153.164.* 25.01.06, 10:02
          Mam 35 lat i chciałam zrobić badania na osteoporozę zapisałam się na te
          badania i udając się do gabinetu usłyszałam pytanie pana doktora o mój wiek po
          usłyszeniu ile mam lat powiedział mi że tak młodym osobą nie robi się badań mam
          zgłosić się po 40 roku życia a na razie mam zrobić sobie badania z kości udowej
          lub kręgosłupa które to robione są odpłatnie i wskazane w moim wieku . Zapytłam
          go czy ten aparat do robienia badań nie wykryje mojej początkowej osteoporozy
          odpowiedział że wykryje ale mnie to badanie się nie należy , nie poddałam się i
          pytam czy jak przyjdę po 40 roku życia i okaże się że mam osteoporozę ( a
          wiadomo że wyleczenie jest niemożliwe można tylko utrzymać stan aktualny
          kości ) to co on mi na to odpowie wtedy " PRZEPRASZAM " czy tylko "JEST PANI
          CHORA PROSZĘ ZGŁOSIĆ SIĘ DO LEKARZA ... WIZYTA I KONSULTACJA KOSZTUJE ..."
          zrobił głupią minę i stał na swoim i my mówimy o profilaktycznych badaniach i o
          tym że leczenie jest kilkanaście razy droższe niż zapobieganie ...
    • Gość: ungla Re: Osteoporoza - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:58
      We Wrocławiu jest poradnia osteoporozy Pl. Dominikański w przychodni.Znajoma
      tam odpłatnie robiła badanie ,głowy nie dam ,ale chyba 60zł.Po prostu może
      zadzwonić i dowiedzieć się dokładnie co i jak.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka