Dodaj do ulubionych

Diane35 co to jest?

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.09.01, 00:39
przerobilam juz kilka srodkow antykoncepcyjnych Triquilar, Cilest, Triregol a
takze wczesniej delphen no i gumki, ale nikt nigdy nie proponowal mi czesto
wspominanego na forum Diane35. Co to jest ? Bo z tego co czytam to albo bomba
hormonalna albo jakas inna...
Oswieccie mnie bardzo prosze smile
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Diane35 co to jest? 30.09.01, 03:24
      Diane 35 to lek stosowany do leczenia objawów hiperandrogenizmu(hirsutyzm,
      trądzik...)Przy okazji zapobiega ciaży MA
    • m-gosha Re: Diane35 co to jest? 30.09.01, 17:37
      brałam cilest, marvelon, mercilon i sama nie wiem, co jeszcze. mam problem ze
      skórą - pryszcze, co w moim wieku /30/ trochę dziwne, więc lekarz zapisał mi
      Dianę35. cera poprawiła się błyskawicznie, ale nie mogłam wstać z łóżka, nie
      mogłam oddychać, więc szybko lekarz kazał odstawić. moje koleżanki miały
      podobny problem, więc nim weźmiesz, to się dobrze zastanów /i Twój lekarz też/.
      • Gość: ewika nie zamierzam tylko pytam :)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 19:02
        • monika.antepowicz Re: nie zamierzam tylko pytam :)) 02.10.01, 22:07
          Ale jest wiele Pań bardzo zadowolonych. Ja nie miałam intencji, by ten lek
          demonizowac. Po prostu miałam wrażenie, że czwesto lekarze- zwłaszcza
          dermatolodzy zbyt pochopnie go ordynują.MA
          • Gość: lukre Re: nie zamierzam tylko pytam :)) IP: 194.170.1.* 05.10.01, 22:12
            Biore Diane 35 od 4 lat i nigdy w zyciu nie czulam sie tak dobrze. Cere mam
            idealna, nawet nie wiem ze mam okres (zadnych dolegliwosci). Przez te krotkie
            okresy czasu, kiedy odstawialam pigulki czulam sie okropnie i natychmiast do
            nich wracalam.
            • monika.antepowicz Re: nie zamierzam tylko pytam :)) 08.10.01, 00:31
              Diane 35 może Pqani bezpiecznie przyjmować nawet do 5 lat, ale trzeba wykonywac
              nbadania renzymów wątrobowych i krzepniecia> A może mozna zamiast odstawienia
              zmienić na inne tabletki antykoncepcyjne?MA
              • Gość: Darag pytanie do pani doktor IP: 195.116.92.* 08.10.01, 15:09
                pani Doktor,

ja biore Diane 35, chociaz tak do konca nie jestem pewna, czy mi to dobrze robi. Owsze, moze
                owlosienie na twarzy nieco sie zmniejsza, ale samopoczucie nie najlepsze, ciagle jestem
                podenerwowana, a lekarz zapytany, czy moglby polecic cos innego zachowuje sie, jakby nic innego
                nie znal. Mam 30 lat, jedno dziecko juz urodzilam, planuje jeszcze jedno w blizej nie okreslonej
                przyszlosci (2-3 lata), i nie wiem, czy do czasu ciazy zostac przy Diane, a dopiero potem zmienic, czy
                zmienic juz teraz. Bardzo prosze o odpowiedz. Zaden lekarz nie zalecal badania watroby czy czegos w
                tym rodzaju.
                • monika.antepowicz Re: pytanie do pani doktor 09.10.01, 23:15
                  Jeżeli samopoczucie na tych pigułkach nie jwest najlepsze można spróbować
                  zmienić na Maervelon!MA
                  • Gość: Kachna Re: pytanie do pani doktor IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 20:30
                    Mam 17 lat. Od okolo roku biore Diane - 35.Spowodowane jest to tym, ze mam
                    objawy hirsutyzmu.Spowodaowany jest on prawdopodobnie, jak okreslil lekarz,PCO
                    (czy moglabym uzyskac jakies informacje na temat tego "zjawiska" na moich
                    jajnikach i jakie znaczenie moze miec PCO jezeli chcialabym w przyszlosci
                    posiadac dzieci?).Po tabletkach czulam sie bardzo dobrze i pierwsze objawy
                    ustepowania owlosienia byly juz widoczne(stalo sie ono jasniejsze).Ostatnio
                    lekarz zalecil mi przerwe i wykonanie badan: morfologii, bilirubiny, GOT, GPT,
                    Na, K, cholesterolu. Wszystkie wyniki miescily sie w normie. Zaniepokoilo mnie
                    jednak to, ze lekarz powiedzial, iz w tym cyklu moge nie miec miesiaczki, w
                    zwiazku z tym mam pytanie:dlaczego? Na powyzsze pytania od lekarza nie
                    uzyskalam odpowiedzi. mam wiec nadzieje, ze pani rozwieje wszystkie moje
                    watpliwosci i pozwoli mi tym samym zyc bardziej beztrosko. Z gory dziekujesmile
                    • monika.antepowicz Re: pytanie do pani doktor 11.10.01, 08:50
                      Nie wiem, dlaczego ma Pni nie mieć miesiączki Pco-zespół wielotorbielowatych
                      (policystycznych jajników) objawia się hirsutyzmem (nieprawidłowym owłosieniem
                      typu meskiego) nieregularnymui miesiączkami, trudnosciami z zajsciem w ciąże,
                      czesto otyłoscia. W usg- chatrakterystyczna drobnotorbielkowata budowa jajników
                      z pogrubiałą torebką. Często cykle bezowulacyjne. Bardzo duży wątek w czerwcu i
                      lipcu był poświęcony PCO!Jezscze wart wspomniec,że prawidłowa waga zmniejsza
                      zaburzenia!AM
                      • Gość: Kachna Re: pytanie do pani doktor IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 16:08
                        Przed branie m tabletek miesiaczki mialam w miare regularne ok. 26-30 dni.Waga
                        moja tez raczej nie jest zbyt wysoka. Przy wzroscie 158 cm waze 55 kg.Chcialam
                        sie jeszcze zapytac co oznaczaja skroty GOT i GPT. Bardzo serdecznie dziekuje
                        za odpowiedz.
                        • Gość: Kachna Re: pytanie do pani doktor IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.01, 21:57
                          Jeszcze mi sie przypomnialo, ze zanim zaczelam brac Diane - 35 to mniej wiecej
                          w polowie cyklu wystepowaly u mnie niewielkie plamienia. Czy mogly byc one
                          zwiazane z owulacja?
    • Gość: Karola Re: Diane35 co to jest? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 04:05
      Brałam Diane 35 dokładnie przez 3 cykle.Miały poprawić cere, oraz zmniejszyc
      przetłuszczanie sie włosów. Diane 35, o czym nie było tu wspomniane, może
      zatrzymywać wode w organizmie powodując tycie,moja waga szybko wzrosła o kilka
      kilogramów, chociaz faktycznie zadziałalo na cere i włosy.ednak przez
      zatrzymywanie wody w organiżmie bolały mnie nerki, a przebywanie w
      pomieszczeniach zbyt mocno grzanych czy w tLumie ludzi na imprezie o mało nie
      zemdlałam ponieważ nawet nie uroniłam kropli potu. Zazroszczę dziewczynom które
      tolerują Diane35 ponieważ jest on faktycznie skuteczny.
    • monika.antepowicz Re: Diane35 co to jest? 15.10.01, 00:59
      Plamienia w połowie cyklu moga świadczyc o owulacji!A skroty Got i Gpt-to to
      samao co aspat i alat- a więc aminotransferazy(enzymy wątrobowe)MA
      • Gość: Kachna Re: Diane35 co to jest? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 19:30
        Bardzo dziekuje za rozwianie wszystkich moich watpliwosci. Mam jeszcze jedno
        pytanie: czy to prawda, ze badanie testosterony i DRAHA-S(czy jakos tak) nie
        sa refundowane przez kase chorych?
        • Gość: Kachna Re: Diane35 co to jest? IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 19:37
          To znowu ja. Nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie: co znaczy MFO? Z gory
          serdecznie dziekuje.
        • monika.antepowicz Re: Diane35 co to jest? 18.10.01, 00:06
          Są refundowane, ale tylko jesli zleca je endokrynolog lub ginekolog z
          przychodni specjalistycznej.MA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka