IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:30
Od czasu kiedy zaczelam korzystac z solarium na moich ramionach < i tylko
tam > pojawily sie bilae plamki, dosc drobne. Czy ktos moglby mi powiedziec
co to jest i jak sie tego pozbyc?? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: plamy... 02.12.05, 09:07
      przebarwienia
      pozbyc się solarium przede wszystkim
    • natka110 Re: plamy... 02.12.05, 09:33
      Albo plamy bielacze - jezli masz je tez po opalaniu na sloncu i zawsze mialas,
      ja np mam plame w ksztlacie orla n aplecach, bez barwnika, taks ie urodzilam, i
      zawsze mam bialy tatuaz n aopalonych plecach.
      Jesli nie mialas nigdy wczesniej, to moze to byc grzybica skory, idz do
      dermatologa. Plamek nie zlikwidujesz,ale zatrzymasz postep choroby, i nie
      bedzie ich wiecej.
      Moze to byc alergia albo reakcja skory np na perfumy, jesli sie popryskalas
      wlasnie w tych miejscach, chociaz zwykle perfumy, srodki do mycia solarium i
      inna chemia powoduje przebarwienia ( ciemne plamki) a nie odbarwienia.
      Moga t byc te zmini blizny, np po drobnych krostkach, pryszczykach albo alergii
      na slonce, ktora dotknela mase ludzi ok 2001-2002 roku ,zwlaszcza na wakacjach
      na M Srodziemnym. Ja widzialam dziesiatki ludzi z krostkami, jak kasza manna, w
      Turcji i poludniowych Wloszech, wlasnie w te 2 letnie sezony, malo tego . sama
      mam pare takich kropek bialych. Dermatolodzy do ktorych wozilam turystow nic
      nie pomogli, kazali pic wapno, a krostki i tak wyskakiwaly.
      jak widzis,z najlepiej albo zrezygnowac z solrium - wtedy nie bedie ich widac,
      ale problem nie zniknie, ale lepiej isc do lekarza, bo jesli to np grzyb to ci
      bedzie krazyl po organizmie, i zarazal - Twojego chlopaka albo ludzi z ktorymi
      mieszkasz i wspoluzywasz wanne,dywanik na podlodze w lazience, itd - ja w takis
      posob zarazilam mojego chlopaka...
    • Gość: justy Re: plamy... IP: 213.241.34.* 02.12.05, 10:36
      pewnie łupież pstry- taka grzybica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka