Dodaj do ulubionych

włókniaki??????????

IP: 81.80.169.* 07.12.05, 14:00
Czesc dziewczyny moze ktoras pomoze. Bylam ostatnio na usg piersi i pani
radiolog wykryla u mnie włókniaki w obu piersiach! Niby powiedziala ze to nic
powaznego ale jestem przerazona. Mam 25 lat i poprostu sie boje. Czy któras
sie z czyms takim spotkala?????Dzieki
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: włókniaki?????????? 07.12.05, 14:01
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=włókniaki
      jak widać - kilka osób owszem
      • Gość: Moni Re: włókniaki?????????? IP: 81.80.169.* 07.12.05, 14:11
        dzieki
        • menamimi Re: włókniaki?????????? 07.12.05, 16:38
          Pisałam poniżej w poście usunęłam guska piersi.
          • Gość: fruwajka1 Re: włókniaki?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:55
            Ja mam włókniaki już dobrych parę lat, od 20 roku życia. Po prostu są , nic sie
            z nimi nie dzieje złego. Tyle,że piersi bardziej bolą przed okresem. Ponoć
            najlepszy sposób na nie to karmienie piersiąsmile Ja urodziłam w tym roku dziecko,
            ale karmiłam tylko 3 tyg., więc nadal je mam, no może już tak nie dokuczają.
            • menamimi Re: włókniaki?????????? 08.12.05, 18:31
              No mi też tak ginekolog mówiła że najlepiej na włókniaki zrobi ciąża,
              karmienie...i uwierzyłam że znikną. Nawet na jednym z USG ich nie było. Ale na
              nastepnym znowu się pojawił. Miałam już dość tego ciągłego zastanawiania się
              czy zezłośliwi się czy nie no i onkolodzy byli za usunięciem. Więc go usunęłam.
              Z guzkami piersi najlepiej zgłosić się do onkologa, oni chyba jednak mają
              najwieksze doświadczenie. Ja swojego włókniaka miałam około 5 lat.
              • Gość: kobieta Re: włókniaki?????????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 22:17
                Włókniaki to łagodne zmiany, które ma bardzo dużo kobiet. Mi powiedziano po
                USG, że powinnam poddawać się kontroli raz w roku (najlepiej robić USG i
                przynosić ze sobą zawsze opis ostatniego obrazu piersi), a po 40 roku życia
                zrobić mammografię. Póki co nie ma się czym martwić, a trzymanie ręki na pulsie
                z pewnością ustrzeże przed najgorszym. Jest O.K. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka