Gość: inka IP: 217.153.15.* 12.12.05, 16:10 Czy ktoś wie jakie dla przyszłej matki mogą być konsekwencje faktu, że nie chorowało się nigdy na odrę? Dziękuję za odpowiedzi, bo zagadnienie nurtuje mnie ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: odra... IP: *.toya.net.pl 12.12.05, 17:13 Z którego jesteś rocznika? ja z 79 i na odrę byłam szczepiona więc nic dziwnego że nie zachorowałam. Z tego co wiem to przed moim rocznikiem już ładnych pare lat odra była w kalendarzu szczepueń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: odra... IP: 217.153.15.* 12.12.05, 17:19 1973. Nie pamiętam abym kiedykolwiek na nią chorowała, nie wiem też nic o szczepieniu w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: odra... 12.12.05, 17:47 A skąd teraz ten niepokój? Ktoś w otoczeniu choruje? Ja od lat nie słyszałam o tej chorobie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: odra... IP: 217.153.15.* 13.12.05, 08:56 Niepokój stąd, że przypomniało mi się, że kiedyś, w liceum, moja ciężarna koleżanka zmarła i jej synek też Nie wiem czy to plotki, ale słyszałam, że to z powodu nie szczepionej/nie przebytej odry. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: odra... 13.12.05, 09:12 Aha. No tak. Jeśli się denerwujesz, to się spróbuj zaszczepić. A najlepiej porozmawiaj z lekarzem. Ja nie słyszałam o takim zagrożeniu, a sama w tej chwili próbuję. Chyba się nie ostrzega przed odrą specjalnie. Tylko że to w tej chwili raczej rzadka choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.fm Re: odra... 13.12.05, 13:00 może przejzyj swoją książeczkę zdrowia dziecka lub karte szczepień ze szkoły ( ja przechowuję takie rzeczy więc może też masz) w książeczce zdrowia jak byk stoi szczepionka przeciw odrze i data Odpowiedz Link Zgłoś