wiera1 12.12.05, 20:34 Witam, Zdecydowałam się na ten zastrzyk ale mam pytanie czy będzie skuteczny jeśli płyn substancja była przechowywana w temp +5 zamiast jak napisano w ulotce +15-30 stopni. Dzięki za odpowiedź wiera1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 7nietoperzy Re: Pyt. o skuteczność Depo Provera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 20:40 Najpierw sprawdź dobrze, jakie są skutki uboczne i jeszcze raz przemyśl. Chyba,że odpowiadają ci wielodniowe plamienia i brak ochoty na współżycie Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Pyt. o skuteczność Depo Provera 12.12.05, 21:17 Byłam w podobnej sytuacji zamiast trzymać lek w temperaturze pokojowej trzymałam w lodówce.Pytałam koleżankę, która jest ginekologiem czy lek będzie nadal skuteczny, jeśli zawiesina jest klarowna i nie zmętniała to wszystko w porządku.Mnie to nie uspokoiło, zdecydowałam kupić nowy zastrzyk, bo całe trzy miesiące działania leku żyłabym w ciągłym niepokoju czy na pewno działa i jest skuteczny, zwłaszcza że pół roku temu urodziłam drugie dziecko i nie planuję więcej.A tak swoją drogą sama nie wiem co myśleć o tej metodzie, jeśli nie ma skutków ubocznych jak u mojej siostry rewelacja,spokój przez trzy miesiące, nie trzeba pamiętać o tabletkach. U mnie 2 tygodnie było super, ale zacęłam krwawić i tak jest już ponad 2 tygodnie, pocieszam się tylko tym, że krwawienia są mniejsze i powoli ustępują, mam nadzieję że mój organizm już się przestawił.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Pyt. o skuteczność Depo Provera 13.12.05, 12:36 A ja po drugim zastrzyku ma 5 kg więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7nietoperzy Re: Pyt. o skuteczność Depo Provera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:07 ja po jednym dostałam gratis 6kg! Odpowiedz Link Zgłoś
wiera1 Re: Pyt. o skuteczność Depo Provera 15.12.05, 12:40 Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. W końcu zdecydowałam się zrobić zastrzyk z lekarstwa, które trzymałam w lodówce po rozmowie z lekarzem i położną (pokazałam im tę fiolkę) Mam nadzieję, że będzie dobrze aczkolwiek jestem świadoma skutków ubocznych jednak myślę, że w moim przypadku to jest jedyna metoda antykoncepcji (no chyba, że dosięgną mnie wszystkie przypadłośći związane z przyjęciem lekarstwa to wtedy będę musiała znaleźć inny sposób) Odpowiedz Link Zgłoś