Dodaj do ulubionych

kto bierze harmonet??

07.11.02, 13:09
dziewczyny, ktora z Was bierze Harmonet, chcialam sie zorientowac czy
przewazaja pozytywne czy negatywne sady,
czesto piszecie. ze obniza chec sad
bede wdzieczna za wszystkie opinie,
a
Obserwuj wątek
    • antoska Re: kto bierze harmonet?? 07.11.02, 16:02
      Biore Harmonet od blisko roku, Czuje sie po nim dobrze, wlasciwie jedynym odczuwalnym przeze mnie
      skutkiem ubocznym sa suche sluzowki- nosze soczewki kontaktowe, wiec to troche przeszkadza. Nie spadlo
      mi libido, nie mam innych problemow. Ogolnie- uwazam, ze to dobre piguly, ja toleruje je bardzo dobrze.
    • dolcia24 Re: kto bierze harmonet?? 07.11.02, 19:15
      Ja brałam pół roku. Właśnie zmieniłam na Cilest. Generalnie czułam się dobrze,
      tylko niestety cykl miesiączkowy mi się troszkę pomieszał - praktycznie zanik
      miesiączki.
      • moni_citroni Re: kto bierze harmonet?? 08.11.02, 00:16
        Ja biore od kilku miesiecy. Wczesniej przez kilka lat bralam microgynon i
        jestem bardzo zadowolona ze zmiany. Nie zauwazylam negatywnego wplywu na
        soczewki ani na samopoczucie, a plusow jest wiele. Najwazniejsze jest to, ze
        mam teraz skape i krotkie miesiaczki.
        • moni_citroni Re: kto bierze harmonet?? 08.11.02, 00:19
          Ps, "checi" nie obniza wink Wydaje mi sie, ze jest z nia o wiele lepiej niz po
          microgynonie wink I nie ma problemow z nawilzeniem.
          • vesna1 Re: kto bierze harmonet?? 08.11.02, 10:07
            Biore od 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. Wlasciwie jedyne skutki
            uboczne to to, ze troche powiekszyl mi sie biust i mam niebolesne, krotkie i
            mniej obfite miesiaczki. Ale to raczej na plus smile Libido bez zmian - czyli
            dobrze. Pozdrawiam smile
            • czarodziej_ka Re: kto bierze harmonet?? 08.11.02, 10:21
              stosuje harmonet jush prawie 1, 5 roku .. generalnie bardzo go sobie chwale ,
              poczatkowo miewalam lekie plamienia i bole glowy ale po krotkim czasie to
              wszystko ustapilo , ..ochota na seks nie spadla , nie ma problemow z
              nawilzeniem , nie przytylam , i generalnie u siebie nie widze zadych skutkow
              ubocznych ( no moshe tylko to ze gdy chcialam raz nie miec miesiaczki to
              zaoowocowalo to calomiesiecznym plamieniem sad ) Mysle jednak ze wszystko to
              kwestia indywidulanych preferencji organizmu , dlatego sprobuj .. w razie
              jakis niepowodzen zawsze mozna zmienic tabletki na jakies inne smile

Pozdrawiam smile
      • anula1977 Re: kto bierze harmonet?? 13.11.02, 14:17
        dolcia24 napisała:

> Ja brałam pół roku. Właśnie zmieniłam na Cilest. Generalnie czułam się
        dobrze,
        > tylko niestety cykl miesiączkowy mi się troszkę pomieszał - praktycznie zanik
        > miesiączki.

a, ja zmienilam cilest na harmonet bo go nie tolerowalam dobrze.powodzenia smile,
        anula
    • kasiapro1 Re: kto bierze harmonet?? 09.11.02, 14:05
      bralam Harmonet ok. 3 lat.Wszytko byloby ok gdyby nie to ze moj poped
      seksualny spadl prawie do 0!!!!Teraz odstawilam pigolki-w celu powiekszenia
      rodziny-i zaczely mi wlosy wypadac.Dopiero niedawno skojarzylam fakty.
    • moniczka24 Re: kto bierze harmonet?? 09.11.02, 16:03
      anula1977 napisała:

> dziewczyny, ktora z Was bierze Harmonet, chcialam sie zorientowac czy
      > przewazaja pozytywne czy negatywne sady,
      > czesto piszecie. ze obniza chec sad
      > bede wdzieczna za wszystkie opinie,
      > a

Ja właśnie skończyłam pierwsze opakowanie występowały u mnie:
      - plamienia prawie przez cały cykl
      - bolesne piersi
      - stałam się nerwowa
      teraz zauważyłam że wszystko ustaje!
      ale właśnie jestem w 7 dniowej przerwie w zasadzie już się konczy bo od
      poniedziałku powinnam wziąść nowe opakowanie, a nie mam jeszcze okresu martwi
      mnie to, niewiem czym może to być spowodowane. Dodam że tabletki przyjmuje co
      do godziny i nie zapomniałam o żadnej!
      Moze któraś miała podobny przypadek?
      pozdrawiam
      • moni_citroni Re: kto bierze harmonet?? 09.11.02, 23:52
        Mysle ze Twoj organizm po prostu musi sie przyzwyczaic do Harmonetu. Gdy
        zaczynalam brac microgynon, czulam sie swietnie. Gdy zmienilam go na harmonet,
        mialam caly czas plamienia a okres trwal tylko 1,5 dnia + potem kilka dni
        plamien. Teraz wszystko jest ok, a okres nadal mam krotki smileJezeli po 3,4
        opakowaniach bedziesz sie zle czula, lepiej popros lekarza o inne tabletki.
        kobiety roznie reaguja na hormony - moja kumpela prawie znalazla sie w
        szpitalu po Dianie, a jej siostrze bardzo sluza te pigulki.
    • anula1977 Re: kto bierze harmonet?? 12.11.02, 17:46
      dzieki dzieki za wszystkie wypowiedzi. biore harmonet juz 3 dzien, nie wiem czy
      to przypadek, ale w tym samym czasie, od 3 dni w ogole nie chce mi sie jesc. no
      niby bajka, ale tak 3 dni na jajecznicy i kilku tostach?? przepraszam za az tak
      intymny (hi hi) watek kulinarny, ale naprawde mam w zoladku jakis klebek, ktory
      wypelnia mi go i sprawia wrazenie jakbym byla caly czas najedzona. czy
      mialyscie cos takiego??
      • moni_citroni Re: kto bierze harmonet?? 12.11.02, 18:35
        Moze po prostu harmonet tak na Ciebie dziala? smile Niektorzy maja po pigulkach
        wiekszy apetyt, inni nie maja. Ja i na microgynonie i na harmonecie zawsze
        balansuje pomiedzy niedowaga a waga prawidlowawink Ale znam dziewczyne z ktorej
        po microgynonie zrobila sie kuleczka wink
        • anula1977 do moni_citroni 13.11.02, 11:51
          moni_citroni napisała:

> Moze po prostu harmonet tak na Ciebie dziala? smile Niektorzy maja po pigulkach
          > wiekszy apetyt, inni nie maja. Ja i na microgynonie i na harmonecie zawsze
          > balansuje pomiedzy niedowaga a waga prawidlowawink Ale znam dziewczyne z
          ktorej
          > po microgynonie zrobila sie kuleczka wink

dzieki za wiadomosc! juz troche lepiej, wczoraj zjadlam nawet obiad!
          pzdrsmile, a
          ps fajne pseudo masz!
          • moni_citroni Re: do moni_citroni 13.11.02, 14:04
            dzieki wink
    • anusienka1 Re: kto bierze harmonet?? 13.11.02, 11:26
      Ja biore Harmonet od dwoch miesiecy, teraz jestem w przerwie i czekam na
      okres,po pierwszym opakowaniu go wcale nie dostalam.Moj ginekolog stwierdzil ,
      ze nie powinnam sie martwic poniewaz to moze wystapic,tzn zanik miesiaczki
      nawet do 6 miesiecy, zobaczymy teraz co bedzie?.Jezeli chodzi o samopoczucie to
      nie narzekam, nie mam plamien ani boli czy nabrzmialych piersi, o przepraszam
      raz je mialam,troche mnie martwi ten brak okresu , no ale zobaczymy jak nie ?
      to moze znow kolejna zmiana(przed harmonetem bralam triuqilar,ale lekarz
      stwierdzil ze to dla starszych kobiet)pozdrawiam , ania z Lodzi
      • naat Re: kto bierze harmonet?? 13.11.02, 16:08
        ja przez cztery lata bylam na microgynonie i zaczely mi sie problemy z
        watrobą: najpierw cholesterol, potem bilirubina szalały.
        Lekarz przepisal mi (po dluzszej przerwie w braniu czegokolwiek) harmonet
        twierdzac ze "omija" watrobe, ale wyniki znowu skaczą.
        Musialam w ogole zrezygnowac z tej formy antykoncepcji, a bilirubinę dalej mam
        wysoką.
        • anula1977 do naat 13.11.02, 16:33
          naat napisał(a):

> ja przez cztery lata bylam na microgynonie i zaczely mi sie problemy z
          > watrobą: najpierw cholesterol, potem bilirubina szalały.
          > Lekarz przepisal mi (po dluzszej przerwie w braniu czegokolwiek) harmonet
          > twierdzac ze "omija" watrobe, ale wyniki znowu skaczą.
          > Musialam w ogole zrezygnowac z tej formy antykoncepcji, a bilirubinę dalej
          mam
          > wysoką.

czy mozesz napisac cos wiecej o bilirubinie? dostalam skierowanie na badania,
          takze na to i na krzepliwosc krwi. jesli bilirubina jest za wysoka/za niska to
          co sie dzieje?
          dzieki z gory za odpowiedz,a
          • naat Re: od naat, do anuli 13.11.02, 22:08
            z bilirubiną poszlam do lekarza piewrwszego kontaktu (z reszta jak uslyszal o
            tabletkach powiedzial: sama sobie biedy naputałaś..., no comment, a facet w
            miare mlody). zrobilam rożne badania i wszystkie inne parametry mam w normie,
            lekarze (różni, bo tamtemu juz nie ufam) twierdza ze to tzw. zespół Gilberta,
            czyli wrodzone podwyższenie tego barwnika we krwi i nie trzeba go leczyc, bo
            taki mój urok, kwestia kosmetyczna itp...
            Nie wiem co o tym myslec bo na tabletki oczywiscie dalej sie nie godzą, a poza
            tym wydaje mi sie że jesli to wada wrodzona to powinna była ujawnić się
            wcześniej.
            Na razie wiem tylko tyle, moze ktoś wie więcej??
            • trewa Re: od naat, do anuli 14.11.02, 00:04
              naat napisała
              > tym wydaje mi sie że jesli to wada wrodzona to powinna była ujawnić się
              > wcześniej.
              > Na razie wiem tylko tyle, moze ktoś wie więcej??
              Podobno waśnie fakt przyjmowania pigułek mógł wzbudzić tę wadę .Ja po 6
              miesiącach brania różnych bo i Harmonetu i Mikroggynon dostałam boleści wątroby
              i trzustki jako podrażnienie poprzedniego narządu, rownież mój organizm nie
              toleruje metabolizmu tych lekow który calkowicie przebiega w wątrobie no imuszę
              zrezygnować z tej formy antykoncepcji póki mam dobre badania ,ale już teraz
              mogę oczekiwać że to nie koniec moich dolegliwości. Tak naprawdę to trzeba
              ostrożniej jednak podchodzić do leków hormonalnych,tak pacjentki jak i lekarze-
              a firmy farmaceutyczne zarabiają...
              • anula1977 Re: od naat, do anuli 15.11.02, 09:56
                odnawiam
    • anusienka1 Re: kto bierze harmonet?? 15.11.02, 17:20
      Dzis dostalam cos w podobie okresu, ale jest tego tak malutko , ze az strach o
      tym pisac , zobaczymy co bedzie jutro ,pozdrawaiam anusienka
      • moni_citroni Re: kto bierze harmonet?? 15.11.02, 18:45
        Trzymaj sie. Wszystko bedzie dobrzesmile
    • anula1977 DZIEWCZYNY!!DZIEKI!! 16.11.02, 10:12
      Dziekuje, za wszystkie posty! biore harmonet juz od tygodnia (poprzednio byl
      Cilest i juz chcialam calkiem zrezygnowac z pigul...) i jest bardzo dobrze!
      nie bola lydki, nie mam skurczy, nastroj wiosenny, a chec, ho ho! Moj drogi P.
      mnie nie poznaje!
      Przede mna jeszcze tylko badanie na krzepliwosc krwi (=spr czy Cilest mi cos
      popsul). Jeszcze raz bardzo bardzo dziekuje, pozdrawiam, anula
      ps sciskam mocno!!
      ps of ps PO CHWILI -> no popatrzcie tylko jaki nastroj!!smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka