edytkaa24 11.11.02, 12:21 skończyłam pierwsze opakowanie Harmonet jestem już po 7 dniowej przerwie i doszłam do wniosku że nie będę już zażywać tabletek, kiedy powinnam dostać normalny okres? nie dostałam go w 7 dniowej przerwie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kimberley Re: kiedy okres 11.11.02, 12:31 Po pierwsze, moim zdaniem zrobilas troche nierozsadnie: tabletki hormonalne to nie cukierki, ja osobiscie balabym sie odstawic je ot tak, po miesiacu. Ryzkujesz totalnym rozstrojem gospodarki hormalnej. Po drugie, skoro nie dostalas okresu w 7-dniowej przerwie, zrob koniecznie test ciazowy. Pozdrawiam, Kim Odpowiedz Link Zgłoś
edytkaa24 Re: kiedy okres 11.11.02, 12:55 kimberley napisała: > Po pierwsze, moim zdaniem zrobilas troche nierozsadnie: tabletki hormonalne to > nie cukierki, ja osobiscie balabym sie odstawic je ot tak, po miesiacu. > Ryzkujesz totalnym rozstrojem gospodarki hormalnej. Po drugie, skoro nie > dostalas okresu w 7-dniowej przerwie, zrob koniecznie test ciazowy. > Pozdrawiam, > Kim tabletki przyjmowałam o stałej porze co do godziny i nie zapomniałam o żadnej,a przed końcem opakowania dostałam 1 dniowe krawienie inne niż plamienie niewiem ale chyba był to okres? czy jest to możliwe? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytkaa24 Re: kiedy okres 12.11.02, 17:20 edytkaa24 napisała: > kimberley napisała: > > > Po pierwsze, moim zdaniem zrobilas troche nierozsadnie: tabletki hormonaln > e > to > > nie cukierki, ja osobiscie balabym sie odstawic je ot tak, po miesiacu. > > Ryzkujesz totalnym rozstrojem gospodarki hormalnej. Po drugie, skoro nie > > dostalas okresu w 7-dniowej przerwie, zrob koniecznie test ciazowy. > > Pozdrawiam, > > Kim > > tabletki przyjmowałam o stałej porze co do godziny i nie zapomniałam o żadnej,a > > przed końcem opakowania dostałam 1 dniowe krawienie inne niż plamienie niewiem > ale chyba był to okres? > czy jest to możliwe? > pozdrawiam jeżeli ktoś miał podobny przypadek to proszę o odpowiedz! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kimberley Re: kiedy okres 12.11.02, 20:39 edytkaa24 napisała: > tabletki przyjmowałam o stałej porze co do godziny i nie zapomniałam o żadnej,a > > przed końcem opakowania dostałam 1 dniowe krawienie inne niż plamienie niewiem > ale chyba był to okres? > czy jest to możliwe? Wiesz co, nie chce Cie wprowadzac w blad, bo sie na tym nie znam, ale mozliwe ze to byl okres. Pani Doktor kiedys odpisywala jakiejs dziewczynie (przykro mi, ale nie pamietam watku), ze jesli okres pojawia sie przed koncem opakowania tabletek, to znaczy ze maja one za malo jakiegos hormonu. Musisz przekopac sie przez archiwum, albo poczekac az ktos bardziej kompetentny Ci odpisze. Pozdrawiam, Kim Odpowiedz Link Zgłoś
inexx Re: kiedy okres 12.11.02, 21:19 Witam! "sporadycznie krwawienie z odstawienia moze nie wystapic w okresie 7 dniowej przerwy w przyjmowaniu tabletek.W takiej sytuacji przed przyjmowaniem tabletek z kolejnego opakowania lekarz powinien stwierdzic,ze pacjentka nie jest w ciazy" - to cytat z ulotki Harmonetu. Ja po pierwszym opakowaniu tez tak mialam,ale teraz (od ponad roku) wszystko chodzi jak w zegarku . Okres jest wiele krotszy i mniej uciazliwy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: kiedy okres 16.11.02, 13:53 Prosze poczekac, czasem okres po odstawieniu pigułek wystepuje po 1-2 miesiącach, ale nawet w razie jego niepojawiania sie nalezy pamiętac, by zabezpieczyc się przed ciąza. Odpowiedz Link Zgłoś